Το YouTube υποβαθμίζει την ποιότητα του βίντεο στην Ευρώπη λόγω του κορωνοϊού

, Το YouTube υποβαθμίζει την ποιότητα του βίντεο στην Ευρώπη λόγω του κορωνοϊού

Το YouTube αποκάλυψε ότι θα επιβραδύνει προσωρινά την ποιότητα streaming στην Ευρώπη για να μειώσει την πίεση που δέχονται τα ευρωπαϊκά δίκτυα όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που έχει θέσει σε καραντίνα τον πληθυσμό με αποτέλεσμα να βλέπουν περισσότερα βίντεο αφού κάθονται στο σπίτι.

Το YouTube αν και δήλωσε ότι δεν έχει παρατηρήσει σημαντικές αυξήσεις στην κίνηση λόγω του κορονοϊού, λαμβάνει όμως μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες που παρακολουθούν βίντεο από το σπίτι δεν θα δημιουργήσουν τυχόν προβήματα στην υποδομή δικτύου της Ευρώπης.

Η απόφαση έρχεται λίγο αφότου ο επικεφαλής της βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα. Thierry Breton προέτρεψε τις υπηρεσίες streaming να υποβαθμίσουν την της ποιότητας ώστε να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του διαδικτύου. Πράγματι, η Breton συζήτησε πρόσφατα το ζήτημα με τον σύμβουλο Sundar Pichai της Alphabet (Google) και την CEO του YouTube Susan Wojcicki.

Η κίνηση καθιστά το YouTube τη δεύτερη εταιρεία που ακολουθεί την έκκληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού και το Netflix ανακοίνωσε ότι θα μειώσει επίσης την ποιότητα streaming. Δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό το YouTube θα μειώσει την ποιότητα των βίντεο, το Netflix δήλωσε ότι τα μέτρα που έχει πάρει θα μειώσουν την υπερφόρτωση των ευρωπαϊκών δίκτυων κατά περίπου 25%.

Έχετε παρατηρήσει κάποια αλλαγή στην ποιότητα των βίντεο που παρακολουθείτε στο YouTube;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Πως να παρατηρήσουμε την αλλαγή με τις ταχύτητες φωτός που έχουμε. Με 9 Mbps και 5 συσκευές συνδεδεμένες και με router χωρίς MIMO, η ανάλυση στο YouTube είναι κάπου στα 720p

Στράτος

Προσωπικά όχι σε οποιαδήποτε ανάλυση και αν πάω να δω βίντεο. Επίσης το αστείο είναι ότι ακόμα το YouTube παίζει όλα τα βίντεο αυτόματα στην καλύτερη ανάλυση που είναι ανεβασμένο το βίντεο.

Λαμπρος

Mε 6Mbit που πιάνω βλέπω Youtube με 720p ανετα αρκει να μην κατεβάζω κάτι άλλο, πάντως τώρα τελευταία κάποιες ώρες κυρίως βραδυνές με ρίχνει στα 480p στην αυτόματη ανάλυση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.