TraceTogether: Χρήστες κάνουν mod τη συσκευή εντοπισμού COVID-19

TraceTogether: Χρήστες κάνουν mod τη συσκευή εντοπισμού COVID-19

Το TraceTogether ήδη διχάζει, καθώς υπάρχουν αναφορές για χρήστες που αφαιρούν τη μπαταρία του ή/και αλλάζουν το QR της συσκευής εντοπισμού COVID-19. Αυτό όμως δεν πρόκειται απλά για ένα έγκλημα, καθώς οι συσκευές ανήκουν στην κυβέρνηση της Σιγκαπούρης, αλλά κάτι που θέτει όλη τη χώρα σε κίνδυνο.

Βάση των λεγόμενων της κυβέρνησης, ήδη το TraceTogether έχει βοηθήσει να μειωθεί από 4 ημέρες σε μόλις 2 ημέρες η διαδικασία εντοπισμού επαφών ανθρώπων με COVID-19, ώστε να περιοριστεί όσο μπορεί η εξάπλωση. Όμως, με την αφαίρεση της μπαταρίας ή με αλλαγή του QR code, μπαίνει σε κίνδυνο το σύστημα υγείας, καθώς στην πρώτη περίπτωση μπορεί να μη βρεθούν άτομα που έχουν κολλήσει και στη δεύτερη να γίνουν περιορισμοί σε άτομα που δεν έχουν καμία σχέση.

Το TraceTogether είναι μία συσκευή η οποία παρέχεται δωρεάν από την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης σε όλους τους πολίτες. Η συσκευή κρατάει δεδομένα τοποθεσίας, ώστε να μπορούν να ανιχνευθούν πιο γρήγορα επαφές που μπορεί να είχε κάποιος πολίτης με COVID-19. Ήδη πάνω από 400.000 συσκευές έχουν δοθεί στο κοινό, ενώ η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης θα κάνει αναγκαστική τη χρήση των συσκευών από τα τέλη του Δεκεμβρίου.

Αυτό όμως που ανησυχεί περισσότερο είναι πως ήδη οι χρήστες κάνουν mod τη συσκευή. Κάποιοι αφαιρούν τη μπαταρία της συσκευής τους, θέτοντας την άχρηστη, ενώ άλλοι αλλάζουν το QR code στο πίσω μέρος, ώστε να φαίνονται άλλοι από ότι είναι. Έτσι, δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο το έργο της κυβέρνησης για τον εντοπισμό επαφών από κρούσματα COVID-19.

Αυτό που οδηγεί τους χρήστες σε κάτι τέτοιο είναι ο φόβος πως η κυβέρνηση μπορεί να τους παρακολουθεί συνέχεια, ένας φόβος που ξεκίνησε από την ανακοίνωση του TraceTogether τον Ιούνιο. Η κυβέρνηση είχε προσλάβει τέσσερις διαφορετικούς τεχνικούς για να ανοίξουν τη συσκευή και να την εξετάσουν, ώστε να σταματήσει ο κόσμος να φοβάται για την ασφάλεια του.

Η συσκευή είναι σε θέση να κρατάει δεδομένα 25 ημερών και μόνο, δηλαδή όλα τα προηγούμενα δεδομένα σβήνονται αυτόματα. Επιπλέον, αν δε διαγνωστεί κάποιος με COVID-19, τα στοιχεία δε θα περάσουν στα χέρια της κυβέρνησης, τουλάχιστον σύμφωνα με έναν εκ των τεχνικών που “εξέτασαν” τη συσκευή.

Όμως, η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση έχει οδηγήσει στο modification της συσκευής από κάποιους. Αν βέβαια διαγνωστεί κάποια παραβίαση και επειδή πρόκειται για ηλεκτρονικό υλικό που ανοίξει στην κυβέρνηση μπορεί να έχει τσουχτερό πρόστιμο πάνω από 10.000 δολάρια ή/και έως και 10 χρόνια φυλάκισης.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Tech Podcast

Tech Podcast: Εβδομαδιαίο podcast τεχνολογίας S01E25 – 04/03/2021

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για NASA, νέο drone DJI FPV, βραβεία “Airwards”, λογισμικό που μετατρέπει φωτογραφίες σε κινούμενες εικόνες, Verizon 5G και τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της Harley Davidson.

Internet Twitter

To Twitter εγκαινιάζει νέες λειτουργίες e-commerce

Συνεχίζοντας την προσπάθειά του να δημιουργήσει εμπορικά εργαλεία στην πλατφόρμα του, το Twitter δοκιμάζει νέα χαρακτηριστικά.

Internet Google Google Chrome

Google: Καταργεί τα cookies για χάρη της ιδιωτικότητας των χρηστών

H Google θα σταματήσει την υποστήριξη cookies τρίτων που ανιχνέυουν τις κινήσεις των χρηστών και δεν πρόκειται να τα αντικαταστήσει με κάτι αντίστοιχο.

Internet Bitcoin

Κινέζικο bitcoin mining hub σταματά τη λειτουργία του

Ένα από τα μεγαλύτερα Bitcoin mining camps στην Κίνα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη λειτουργία του.