TradeNOW.gr, Η πρώτη αυτοματοποιημένη πλατφόρμα ανταλλαγών [Συνέντευξη]

Η tradeNOW.gr, αναγνωρίζοντας τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας, φέρνει πρώτη στην Ελληνική αγορά μια καινοτόμο πλατφόρμα ανταλλαγής προϊόντων, υπηρεσιών και ακινήτων που απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Τα μέλη της πλατφόρμας μπορούν να ανταλλάξουν προϊόντα, υπηρεσίες και ακίνητα, μέσα από μία μοναδική διαδικτυακή εμπειρία με επίκεντρο την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Και όλα αυτά, με τέσσερις απλές κινήσεις: Ανάρτηση, Αντιστοίχιση, Ανταλλαγή, Αξιολόγηση!

TradeNOW logo

Τι είναι η tradeNOW?
Η tradeNOW είναι μια νεοσύστατη εταιρεία με δραστηριοποίηση στον τομέα της ανταλλακτικής οικονομίας. Η εταιρεία δημιουργήθηκε από μια ομάδα νέων ανθρώπων που συνδύασαν τη μέχρι σήμερα επαγγελματική τους εμπειρία και δημιούργησαν την πρώτη πλήρως αυτοματοποιημένη πλατφόρμα ανταλλαγών προϊόντων, υπηρεσιών και ακινήτων, την TradeNOW.gr. Κοινό όραμα και πεποίθηση είναι ότι μόνο η καινοτομία μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της οικονομίας σε εποχές μεγάλης ύφεσης.
Η κοινή πίστη στην καινοτομία βοήθησε το ξεκίνημα μιας δραστηριότητας που βασίζεται όχι μόνο στην έρευνα και χρήση νέων τεχνολογιών αλλά και την ανάλυση οικονομικών, επιχειρηματικών, κοινωνικών και ιστορικών δεδομένων. Η ομάδα θέλησε να δημιουργήσει την πιο ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών στην ανταλλακτική οικονομία, να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη τους και να αποκτήσουν καινούργιο πελατολόγιο και τους ιδιώτες να μπορέσουν να αποκτήσουν προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς την απαραίτητη χρήση μετρητών.

Τι προσφέρει η tradeNOW?
Η εταιρία προσφέρει σε ιδιώτες και επιχειρήσεις μια ολοκληρωμένη υπηρεσία ανταλλαγών προϊόντων, υπηρεσιών και ακινήτων. Η πλατφόρμα συνδυάζει τη πρακτική της ανταλλαγής με νέες τεχνολογίες. Πρόκειται για μία πλήρως αυτοματοποιημένη πλατφόρμα με πολλές δυνατότητες, απλή στη χρήση, η οποία διασφαλίζει τη διαφάνεια και ασφάλεια στις συναλλαγές. Οι ανταλλαγές στην πλατφόρμα γίνονται με τέσσερις απλές κινήσεις “ανάρτηση, αντιστοίχιση, ανταλλαγή και αξιολόγηση”, ενώ το αυτοματοποιημένο σύστημα αντιστοίχισης προϊόντων και υπηρεσιών, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει την ευκαιρία ανταλλαγής που θα καλύψει με επιτυχία τις ανάγκες του! Παράλληλα, η πλατφόρμα υποστηρίζεται από μία ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών που εργάζεται για να εξυπηρετεί και να καλύπτει τις ανάγκες των μελών της.

Πώς έχει υποδεχθεί το κοινό η tradeNOW?
Πάρα πολύ καλά. Η πλατφόρμα είναι live από τις 9 Ιανουαρίου 2013 και ήδη έχουμε περίπου 5.000 μέλη και 100 επιχειρήσεις που τη χρησιμοποιούν για να δώσουν τις υπηρεσίες τους ή ότι δεν τους είναι πλέον απαραίτητο και να πάρουν ότι χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους χωρίς τη χρήση μετρητών. Οι φίλοι μας στα social media είναι περίπου 9.000 και αυξάνονται συνεχώς. Ο κόσμος μας στέλνει ενθαρρυντικά και υποστηρικτικά μηνύματα συνέχεια και οι αναρτήσεις πολλαπλασιάζονται κάθε μέρα. Από ότι φαίνεται ο κόσμος περίμενε πολύ καιρό να έρθει ένα τόσο καινοτόμο προϊόν στην αγορά, που να τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν trade και να εξοικονομούν χρήματα! .

Ποιός είναι ο ανταγωνισμός του tradeNOW?
Ουσιαστικό ανταγωνισμό δεν έχουμε – είμαστε η μόνη πλατφόρμα ανταλλαγών! Υπάρχουν όμως περίπου 200 ανταλλακτικά δίκτυα τα οποία είναι σε τοπικό επίπεδο και θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μέσα από τη πλατφόρμα. Η πλατφόρμα της tradeNOW επιτρέπει την ανταλλαγή σε εθνικό επίπεδο και ουσιαστικά μπορεί να ενώσει την αγορά της ανταλλακτικής οικονομίας σε όλη τη χώρα. Η καινοτομία της πλατφόρμας έγκειται στο ότι η ανταλλαγή γίνεται πλέον διαδικτυακά και στο ότι επαγγελματίες και ιδιώτες μπορούν να προσφέρουν προϊόντα, υπηρεσίες και ακίνητα σε όλη την Ελλάδα. Θα ήταν πολύ ωραίο αν και οι υφιστάμενες ανταλλακτικές κοινότητες έπαιρναν μέρος σε αυτό το γίγνεσθαι και γίνονταν μέρος της πλατφόρμας, ώστε αυτό που κάνουν σε τοπικό επίπεδο να το κάνουν και σε εθνικό!

Τι καινοτόμο φέρνει το tradeNOW?
Εκτός από το ότι η πλατφόρμα μπορεί να εξυπηρετήσει όλη τη χώρα και να ενώσει επαγγελματίες και ιδιώτες σε ένα μεγάλο ανταλλακτικό δίκτυο, η καινοτομία της έγκειται στη συνεχή της εξέλιξη. Η πλατφόρμα δεν είναι στατική αλλά επεκτείνεται για να προσφέρει όλο και περισσότερες υπηρεσίες στο χρήστη της. Εκτός από την ανταλλαγή, η πλατφόρμα προσφέρει δυνατότητες διαπραγμάτευσης, αντιστοίχισης ειδών, εσωτερικής επικοινωνίας, δημιουργίας δικτύων ανταλλαγών, δυνατότητα τριγωνικής συναλλαγής αλλά και δημιουργίας πολλαπλών λογαριασμών (sub-accounts).
Τέλος, με το ενσωματωμένο σύστημα πόντων ανταλλαγής (trade point), όπου ένας πόντος ανταλλαγής ισοδυναμεί με 1 Ευρώ, αυξάνουμε τις πιθανότητες ανταλλαγής ιδιαίτερα όταν υπάρχει διαφορά στην αξία μεταξύ των ανταλλασσόμενων ειδών

Ποιοι βρίσκονται πίσω από το tradeNOW?
Πίσω από την tradeNOW βρίσκεται μια ομάδα ανθρώπων με μεγάλη εργασιακή εμπειρία και τεχνογνωσία που θέλησαν να δημιουργήσουν κάτι νέο και καινοτόμο στην ελληνική αγορά με στόχο να κινήσουν την οικονομία με ένα διαφορετικό τρόπο.
Με πολύ κόπο και σκληρή δουλειά, είμαστε πολύ χαρούμενοι που δημιουργήσαμε την πλατφόρμα και πιστεύουμε πως θα εξυπηρετήσουμε επαγγελματίες και ιδιώτες να ανταλλάξουν υπηρεσίες και προϊόντα και να κινήσουν την αγορά και την οικονομία με ένα νέο τρόπο.

Τι ετοιμάζει για το μέλλον το tradeNOW?
Αυτό είναι μία έκπληξη που νομίζουμε πως ακόμα είναι νωρίς για να σας το ανακοινώσουμε. Είναι όμως σίγουρα κάτι πρωτοποριακό και καινοτόμο που είμαστε σίγουροι πως θα σας εκπλήξει.

Tradenow.gr
Facebook
blog.tradenow.gr
Twitter
LinkedIn

tradeNOW team

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick77

Καλη επιτυχια!!Ειναι πλεον αναγκαιο να ξεκινουν τετοιες δραστηριοτητες…!

Yiannis

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

mayridis kostis

ενδιαφερουσα και πρωτοτυπη ιδεα συγχαριτηρια!!!

Αντώνης

Τι θα γίνει με τους λογαριασμού χρηστών και τα ΤΡ τους ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Instagram Facebook

Το πολύ το Instagram, τους εφήβους καταστρέφει;

Το Facebook έκανε εσωτερική έρευνα η οποία κατέδειξε τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης του Instagram.

Internet Alphabet

Alphabet Project Taara: Internet 20 Gbps με τη χρήση laser

To Project Taara της Alphabet, της μητρικής της Google, φέρνει ταχύτητες 20 Gbps στο Internet με τη χρήση laser.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: iPhone 13, RayBan Facebook, Google Pay, GT7, GoPro Hero10 Black [S02E01 – 16/09/2021]

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε μεταξύ άλλων για τα νέα iPhone 13, τα γυαλιά της Ray-Ban σε συνεργασία με τη Facebook και τις ταχύτητες ίντερνετ στην Ελλάδα.

Internet Facebook

Το Facebook κάνει διακρίσεις στους όρους χρήσης του

Η αποκάλυψη των ειδικών όρων χρήσης του Facebook για διάσημους και VIPs δείχνει ότι ο ψηφιακός κόσμος δεν είναι δίκαιος.