Στον εφευρέτη του ίντερνετ το Turing Award μαζί με 1 εκατ. δολάρια

5

tim berners lee

Το όνομα Tim Berners-Lee μπορεί να μην είναι γνωστό σε όλους, όμως σε εκείνον οφείλουμε πολλά. Ο καθηγητής του MIT είναι ο ερευνητής που εφηύρε το World Wide Web, το οποίο σήμερα έχουμε ως δεδομένο. Ο Berners-Lee είναι και μια από τις βασικές φωνές όσον αφορά στο ηλεκτρονικό απόρρητο και την κυβερνητική διαφάνεια.

Ο διεθνής σύλλογος Association for Computing Machinery με έδρα τις ΗΠΑ, απένειμε στον Berners-Lee το Turing Award, το οποίο θεωρείται ένα από τα τιμητικά βραβεία στην επιστήμη των υπολογιστών. Πρόκειται για ετήσιο επιστημονικό βραβείο που δίνεται σε ένα «άτομο επιλεγμένο για την τεχνικής φύσης συνεισφορά του στην κοινότητα του υπολογισμού”.

Το Βραβείο Turing χαρακτηρίζεται ως το “Βραβείο Νόμπελ της πληροφορικής”, επομένως πρόκειται για πολύ μεγάλης σημασίας διάκριση. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1 εκατ. δολαρίων, που έχει χρηματοδοτηθεί από την Google.

Στην επίσημη ανακοίνωση η Ένωση αναφέρει ότι ο Berners-Lee είναι ο άνθρωπος που “εφηύρε το World Wide Web, τον πρώτο web browser, θεμελιώδη πρωτόκολλα και αλγόριθμους που επέτρεψαν στο web να αναπτυχθεί”. Φέτος είναι και τα 50α γενέθλια του συγκεκριμένου βραβείου.

“I’m humbled to receive the namesake award of a computing pioneer who showed that what a programmer could do with a computer is limited only by the programmer themselves”, δήλωσε ο Berners-Lee.

Ο Berners-Lee είναι ο δημιουργός και διευθυντής του Wide Web Consortium, που καθορίζει τις τεχνικές προδιαγραφές για την ανάπτυξη του Web.

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
5 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Techskepticon

Η τραγική ειρωνία που η Google χρηματοδοτεί υπέρμαχο του ιδιωτικού απορρήτου στο διαδίκτυο…

Γιώργος Μι

Όταν εκπαίδευαν οι αρχαίοι Έλληνες περιστέρια…

Γιώργος Μι

Φυσικά παριστάνω τον χαζό…
Συγχαρητήρια στον κύριο Λι και στην τεράστια κληρονομιά που μας αφήνει!!! 🙏

Chris07

Παλι καλα που δεν του κανένα δώρο και κανένα fiat

NikosAr

Τον ευχαριστούμε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα