Twitter: Διέρρευσαν οι κωδικοί 32 εκατομμυρίων χρηστών

Είναι πολλές οι αναφορές από διάφορες πλευρές που λένε ότι υπάρχει σημαντική διαρροή των κωδικών πρόσβασης σε ένα από τα μεγαλύτερα social media. Αναφέρεται ότι 32 εκατομμύρια κωδικοί παραβιάστηκαν και διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Θεωρείται ότι οι κωδικοί των χρηστών του Twitter έχουν βγει προς πώληση στο dark web, αν και το Twitter ισχυρίζεται ότι το leak δεν είναι αποτέλεσμα της παραβίασης των συστημάτων του.

“Είμαστε βέβαιοι ότι αυτά τα ονόματα και τα διαπιστευτήρια δεν ελήφθησαν από την παραβίαση των δεδομένων του Twitter – τα συστήματα μας δεν έχουν παραβιαστεί”, αναφέρει χαρακτηριστικά το Twitter.

Τα δεδομένα που διέρρευσαν λέγεται ότι περιέχουν usernames, passwords και διευθύνσεις email από 32.888.300 χρήστες. Η LeakedSource θεωρεί ότι τα δεδομένα κλάπηκαν μέσω malware που μολύνει δημοφιλείς browsers όπως Chrome και Firefox. Η πλειοψηφία των χρηστών που επηρεάστηκε προέρχεται από τη Ρωσία.

Καλό θα ήταν ωστόσο να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τον ίδιο σε διάφορες υπηρεσίες και να ενεργοποιήσετε το two-factor authentication.

twitter passwords leaked, Twitter: Διέρρευσαν οι κωδικοί 32 εκατομμυρίων χρηστών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.

Business Elon Musk Twitter

X: Ίσως χάσει 75 εκατ. δολάρια σε διαφημίσεις λόγω αντισημιτισμού

Το Χ, το μέχρι πρότινος Twitter, συνηθίζει να κερδίζει τα περισσότερα από τα χρήματά του τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Internet Apple Elon Musk featured

Η Apple σταματά τη διαφήμιση στο X μετά τα σχόλια του Elon Musk

Η Apple σταματά όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα Χ μετά τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ο Elon Musk την περασμένη Τετάρτη.