Twitter: Διακόπτει τη δωρεάν πρόσβαση στο API

twitter, Twitter: Διακόπτει τη δωρεάν πρόσβαση στο API

Με ένα νέο tweet από τον λογαριασμό προγραμματιστών του Twitter, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κλείνει τη δωρεάν πρόσβαση στο API από τις 9 Φεβρουαρίου. Στα σκαριά είναι μια νέα επί πληρωμή βασική βαθμίδα, η οποία θα είναι διαθέσιμη σύντομα.

Το Twitter χάνει χρήματα κάθε χρόνο, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Elon Musk και την ομάδα του να κάνουν προσπάθειες για να σώσουν την εταιρεία από τη χρεοκοπία. Αυτό συνεπάγεται πως ορισμένες λειτουργίες στην πλατφόρμα θα απαιτούν συνδρομή προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα. Η πιο πρόσφατη λειτουργία που επηρεάζεται είναι η δωρεάν πρόσβαση στο API για προγραμματιστές.

Από τις 9 Φεβρουαρίου και μετά, οι προγραμματιστές και οι εταιρείες που βασίζονται στα API του Twitter θα υποχρεωθούν να πληρώνουν μηνιαία χρέωση για πρόσβαση στα δεδομένα.

Σε ένα από τα tweet της, η εταιρεία δηλώνει ότι το Twitter διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ισχυρά σύνολα δεδομένων, επομένως δεσμεύεται να διατηρήσει τη σχέση του με άτομα που χρησιμοποιούν τα API του ιστότοπου και επίσης να επιτρέψει ταχύτερη και πιο ολοκληρωμένη πρόσβαση στο μέλλον.

 

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.

Business Elon Musk Twitter

X: Ίσως χάσει 75 εκατ. δολάρια σε διαφημίσεις λόγω αντισημιτισμού

Το Χ, το μέχρι πρότινος Twitter, συνηθίζει να κερδίζει τα περισσότερα από τα χρήματά του τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Internet Apple Elon Musk featured

Η Apple σταματά τη διαφήμιση στο X μετά τα σχόλια του Elon Musk

Η Apple σταματά όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα Χ μετά τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ο Elon Musk την περασμένη Τετάρτη.