Twitter: Επαναφέρει λογαριασμούς που δίνουν κινήσεις του ρωσικού στρατού

Twitter, Twitter: Επαναφέρει λογαριασμούς που δίνουν κινήσεις του ρωσικού στρατού

Twitter, Twitter: Επαναφέρει λογαριασμούς που δίνουν κινήσεις του ρωσικού στρατού

Σε μια απάντηση σε όσους το κατηγορούν ότι άργησε να αντιδράσει στην Ρωσο-Ουκρανική κρίση, το Twitter αναλαμβάνει δράση. Το Twitter αποφάσισε να επαναφέρει σε λειτουργία τους λογαριασμούς που έδιναν τις θέσεις του ρωσικού στρατού σε πραγματικό χρόνο.

Μόλις ξέσπασε η κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που έχει συνταράξει όλη την Ευρώπη, τόσο το Twitter όσο και το Facebook κατηγορήθηκαν ότι δεν έκαναν όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε να μειωθούν τα φαινόμενα παραπληροφόρησης και προπαγάνδας. Το Twitter αποφάσισε να επαναφέρει τους λογαριασμούς που είχε κατεβάσει και είχαν ως κύριο ρόλο τους να μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο τις κινήσεις του ρωσικού στρατού.

Το Twitter παραδέχτηκε ότι η παύση της λειτουργίας των λογαριασμών αυτών ήταν ένα λάθος σε μία εξελισσόμενη εισβολή.

“We’ve been proactively monitoring for emerging narratives that are violative of our policies, and, in this instance, we took enforcement action on a number of accounts in error. We’re expeditiously reviewing these actions and have already proactively reinstated access to a number of affected accounts.”

Παράλληλα, το Twitter Safety δίνει πρακτικές συμβουλές για το πώς θα μπορούσε κανείς να διατηρήσει ασφαλή τον λογαριασμό του στο Twitter σε συνθήκες κρίσης σε μία χώρα όπου όλα μπορούν να συμβούν.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.

Business Elon Musk Twitter

X: Ίσως χάσει 75 εκατ. δολάρια σε διαφημίσεις λόγω αντισημιτισμού

Το Χ, το μέχρι πρότινος Twitter, συνηθίζει να κερδίζει τα περισσότερα από τα χρήματά του τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Internet Apple Elon Musk featured

Η Apple σταματά τη διαφήμιση στο X μετά τα σχόλια του Elon Musk

Η Apple σταματά όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα Χ μετά τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ο Elon Musk την περασμένη Τετάρτη.