Twitter: Επιδιορθώθηκε η λειτουργία για την άμεση πρόληψη αυτοκτονιών

Twitter, Twitter: Επιδιορθώθηκε η λειτουργία για την άμεση πρόληψη αυτοκτονιών

To Twitter προχώρησε στην αποκατάσταση μιας λειτουργίας προώθησης της πρόληψης των τηλεφωνικών γραμμών άμεσης πρόληψης των αυτοκτονιών, αλλά και άλλων λειτουργιών ασφάλειας για τους χρήστες.

Mετά την κλιμάκωση της πίεσης από συγκεκριμένους χρήστες, αλλά και ομάδες προστασίας των καταναλωτών για την απενεργοποίηση της συγκεκριμένης λειτουργίας, o Elon Musk προχώρησε στην επαναφορά της συγκεκριμένης λειτουργίας.

Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε το ζήτημα, η εκπρόσωπος του Twitter, Έλλα Ίργουιν, προχώρησε σε δηλώσεις στο Reuters μέσω email σύμφωνα με τις οποίες ανέφερε ότι «διορθώνουμε και αναβαθμίζουμε τις υποδείξεις μας. Απλώς αφαιρέθηκαν προσωρινά όσο το κάνουμε αυτό. Αναμένουμε να τα επαναφέρουμε την επόμενη εβδομάδα».

Η αφαίρεση της λειτουργίας, γνωστής ως #ThereIsHelp, είχε εμφανιστεί στην κορυφή συγκεκριμένων αναζητήσεων για επαφές σε πολλές χώρες με οργανισμούς υποστήριξης που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, τον ιό του AIDS, τα εμβόλια, την παιδική σεξουαλική εκμετάλλευση, την COVID-19, τη φυλετική βία, τις φυσικές καταστροφές και την ελευθερία της έκφρασης.

Η αφαίρεσή του θα μπορούσε να εντείνει τις ανησυχίες αναφορικά με την ευημερία ευάλωτων χρηστών στο Twitter.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.