Twitter: Επιβεβαιώνει ότι οι εφαρμογές τρίτων όπως το Tweetbot αποκλείστηκαν σκόπιμα

twitter, Twitter: Επιβεβαιώνει ότι οι εφαρμογές τρίτων όπως το Tweetbot αποκλείστηκαν σκόπιμα

Το Twitter επιβεβαίωσε ότι εφαρμογές τρίτων στην πλατφόρμα, όπως το Tweetbot και το Twitterrific, έχουν εσκεμμένα αποκλειστεί από τη χρήση των API του.

Χωρίς πρόσβαση στον υποκείμενο κώδικα για το κοινωνικό δίκτυο, τα Tweetbot, Twitterrific, Birdie, Echofon και άλλα δημοφιλή προγράμματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν και να χρησιμοποιηθούν.

Ο λογαριασμός προγραμματιστών του Twitter έγραψε πως “επιβάλλει τους μακροχρόνιους κανόνες API του”, μια αλλαγή που θα μπορούσε να προκαλέσει τη μη λειτουργία ορισμένων εφαρμογών. Δεν έχει αναφερθεί ποιοι κανόνες API έχουν παραβιαστεί από τις εφαρμογές-πελάτες της πλατφόρμας.

Όταν διακόπηκε η λειτουργία αυτών των εφαρμογών την περασμένη Πέμπτη αρχικά θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για κάποιο σφάλμα. Επηρεάστηκαν μόνο τα πιο δημοφιλή clients και αποκλείστηκαν από τα API του, ενώ το Twitter δεν έδινε καμία εξήγηση επί μέρες.

Το Σαββατοκύριακο, το The Information είπε ότι ένας ανώτερος μηχανικός λογισμικού στο Twitter διευκρίνισε ότι οι αναστολές έγιναν επίτηδες, υποδηλώνοντας ότι πολλοί υπάλληλοι του Twitter δεν γνώριζαν καν τι συνέβαινε.

Προγραμματιστές όπως το Iconfactory και το Tapbots (υπεύθυνοι για το Twitterrific και το Tweetbot, αντίστοιχα), δεν έλαβαν καμία προειδοποίηση σχετικά με τον τερματισμό λειτουργίας και δεν έλαβαν πληροφορίες σχετικά με το γιατί σταμάτησαν να λειτουργούν οι εφαρμογές τους.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.