Twitter: Ετοιμάζει End-to-End Encryption για τα Direct Messages

twitter, Twitter: Ετοιμάζει End-to-End Encryption για τα Direct Messages

Το Twitter εργάζεται σε end-to-end κρυπτογράφηση για τα DM που αποστέλλονται μέσω του κοινωνικού δικτύου, όπως αποκάλυψε η ερευνήτρια εφαρμογών Jane Manchun Wong.

«Βλέποντας ενδείξεις ότι η λειτουργία βρίσκεται υπό επεξεργασία στο Twitter για Android», έγραψε η Wong σε ένα tweet. Aυτό το tweet σ από συμβολοσειρές κώδικα που τονίζουν τις αναφορές σε κλειδιά κρυπτογράφησης.

Ο νέος CEO του Twitter, Elon Musk, απάντησε με ένα emoji προσώπου που κλείνει το μάτι. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι το χαρακτηριστικό είναι πράγματι στη διαδικασία ανάπτυξης.

Τα κρυπτογραφημένα DM end-to-end θα έβαζαν την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων του Twitter στο επίπεδο εφαρμογών όπως το Signal και το WhatsApp. Mε αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι μια συνομιλία μεταξύ των χρηστών θα είναι ορατή μόνο από αυτούς που στέλνουν τα μηνύματα και όχι από οποιονδήποτε τρίτο.

Το Twitter άρχισε να εργάζεται στη λειτουργία του Twitter το 2018 με τον τίτλο “μυστικές συνομιλίες”, αλλά δεν το υλοποίησε ποτέ.

Θυμίζουμε ότι ο Musk έχει υπερασπιστεί την πλατφόρμα κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Signal που βάζει πάνω από όλα το απόρρητο, υπονοώντας ότι οι ασφαλείς επικοινωνίες αποτελούν προτεραιότητα για την υπηρεσία.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.