Internet

Twitter: Εξετάζει την πώληση ονομάτων λογαριασμών

Το Twitter φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο πώλησης ονομάτων λογαριασμών, μέσω ψηφιακών δημοπρασιών, ώστε να αυξήσει τα έσοδά του.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι τεχνικοί της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης συζητούν το ζήτημα από τον Δεκέμβριο, με ορισμένους μηχανικούς να προτείνουν τη διεξαγωγή διαδικτυακών δημοπρασιών όπου οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν προσφορές για ονόματα χρηστών. Παραμένει ασαφές εάν αν το σχέδιο αυτό θα εφαρμοστεί και αν θα αφορά όλα τα ονόματα λογαριασμών ή μόνο μια συγκεκριμένη κατηγορία, ανέφεραν δύο πηγές στους NYT.

Τον περασμένο μήνα ο Μασκ είχε ανακοινώσει ότι θέλει να αρχίσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς στο Twitter και να απελευθερώσει ως και 1,5 δισεκατομμύρια ονόματα λογαριασμών.

Τα αποκλειστικά ονόματα λογαριασμών – γνωστά και ως handles – μπορεί να είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα, ενώ έχουν δημιουργηθεί μαύρες αγορές όπου κάποιος μπορεί να αγοράσει ένα περιζήτητο όνομα λογαριασμού που μπορεί να περιλαμβάνει έναν αριθμό ή μια σύντομη λέξη και το έχει εγκαταλείψει ο χρήστης του.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.