Twitter: Τι σημαίνει η αλλαγή πολιτικής απορρήτου;

Twitter αλλαγή πολιτικής απορρήτου, Twitter: Τι σημαίνει η αλλαγή πολιτικής απορρήτου;

Στις 17 Μαΐου, το Twitter ανακοίνωσε τις νέες αλλαγές του στην πολιτική απορρήτου, οι οποίες θα δίνουν στους διαφημιστές περισσότερες δυνατότητες για παροχή εξατομικευμένων διαφημίσεων στους χρήστες του γνωστού κοινωνικού δικτύου.

Ωστόσο, το Twitter, δίνει κάποιες επιλογές, προκειμένου ο χρήστης να απενεργοποιήσει τις εξατομικευμένες διαφημίσεις καθώς και τα δεδομένα που θα μοιράζεται με τρίτα μέρη.

Όσον αφορά στις αλλαγές:

Δεν υπάρχει η επιλογή “Μην παρακολουθείτε” (Do Not Track): Η επιλογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να μην παρακολουθείται η δραστηριότητά του από τρίτες υπηρεσίες, όπως οι διαφημιστές.

Σύμφωνα με το Twitter, παρόλο που πίστευαν ότι η επιλογή τους να μην παρακολουθούνται οι επιλογές των χρηστών θα οδηγούσε στην υιοθέτηση της ίδιας πολιτικής κι από άλλες εταιρείες, εν τέλει δεν ακολουθήθηκε.

Έτσι, το Twitter, προκειμένου να αποκομίσει περισσότερα κέρδη, καθώς οι εξατομικευμένες διαφημίσεις φέρνουν περισσότερα έσοδα από τις τυχαίες, αποφάσισε να μην προσφέρει πια την παραπάνω επιλογή.

Cookies: Πλέον το Twitter θα επεκτείνει την παρακολούθηση των cookies από τις 10 ημέρες που ήταν πριν σε 30. Έτσι, κάθε φορά που ένας χρήστης επισκέπτεται ένα site που έχει δυνατότητα διαμοιρασμού μέσω Twitter, το κοινωνικό δίκτυο θα αξιοποιεί καλύτερα τα αποτελέσματα χτίζοντας ένα καλύτερο προφίλ. Τα καλά νέα για εμάς είναι ότι αυτή η αλλαγή δεν επηρεάζει τους κατοίκους της Ε. Ε και της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν, της Νορβηγίας και της Ελβετίας.

Διαμοιρασμός των δεδομένων: Το Twitter θα μοιράζεται μη προσωπικά και στοιχεία των συσκευών των χρηστών με τους συνεργάτες τους. Τέτοια στοιχεία μπορεί να περιλαμβάνουν το όνομα χρήστη και το email του. Το καλό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να ανακαλεστεί η πρόσβαση. Μέχρι όμως να γίνει αυτό, το Twitter θα μπορεί να μοιράζεται τα προαναφερθέντα στοιχεία.

Προκειμένου να βοηθήσει τους χρήστες, το Twitter άλλαξε λίγο τις ρυθμίσεις του σχετικά με ποια δεδομένα μπορείτε να μοιράζεστε.

Εκεί μπορεί ο χρήστης να επιλέξει αν δίνει άδεια για εξατομικευμένες διαφημίσεις, εξατομίκευση σε όλες τις συσκευές, πρόσβαση στην τοποθεσία του χρήστη για εξατομίκευση μέσω τοποθεσίας και διαμοιρασμός δεδομένων με επιλεγμένους συνεργάτες.

Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις μπορείτε να μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://twitter.com/settings/personalization

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.

Business Elon Musk Twitter

X: Ίσως χάσει 75 εκατ. δολάρια σε διαφημίσεις λόγω αντισημιτισμού

Το Χ, το μέχρι πρότινος Twitter, συνηθίζει να κερδίζει τα περισσότερα από τα χρήματά του τους τελευταίους μήνες του χρόνου.