Uber: Θα ηχογραφεί τις συνομιλίες που πραγματοποιούνται στην καμπίνα του αυτοκινήτου

Uber, Uber: Θα ηχογραφεί τις συνομιλίες που πραγματοποιούνται στην καμπίνα του αυτοκινήτου

Η Uber θα ξεκινήσει να ηχογραφεί τον χώρο της καμπίνας επιβατών στα οχήματα του στόλου της. Στόχος της εταιρείας είναι να διασφαλίσει ότι oi διαδρομές πραγματοποιούνται με τη δέουσα ασφάλεια. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η εταιρεία, το χαρακτηριστικό θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον επόμενο μήνα στο Μεξικό και τη Βραζιλία, και έπειτα θα επεκταθεί στις υπόλοιπες αγορές ξεκινώντας από τις ΗΠΑ.

Πώς λειτουργεί το νέο χαρακτηριστικό

Η Uber αναφέρει ότι τόσο οι οδηγοί όσοι και οι χρήστες των υπηρεσιών της θα λάβουν σχετική ειδοποίηση στο κινητό τους όταν το χαρακτηριστικό γίνει διαθέσιμο. Από εκεί και έπειτα, οι οδηγοί θα μπορούν να ενεργοποιήσουν την αυτόματη εγγραφή των συνομιλιών, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να ενεργοποιούν τη ρύθμιση πριν από κάθε κούρσα.

Οι οδηγοί θα μπορούν να αναφέρουν τις συνομιλίες στο τμήμα υποστήριξης της Uber, εάν διαπιστώσουν ότι περιέχει οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά την ασφάλεια των ίδιων ή τρίτου προσώπου. Επιπλέον, οι εγγραφές αποθηκεύονται σε περίπτωση που ένας χρήστης αποφασίσει να αναφέρει κάποιο περιστατικό σε μεταγενέστερο χρόνο.

Οι ηχογραφήσεις θα κρυπτογραφούνται, και οι οδηγοί ή οι επιβάτες δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτές. Ωστόσο, οι αρχές θα μπορούν να ακούσουν τις ηχογραφήσεις κατόπιν σχετικού αιτήματος στην Uber.

Η Uber έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα όσον αφορά την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια, τόσο των οδηγών όσο και των επιβατών της. Όσον αφορά την ασφάλεια, η εταιρεία βελτιώνει διαρκώς την εφαρμογή και τις υπηρεσίες της. Στο θέμα της ιδιωτικότητας, η εταιρεία αναφέρει ότι ψάχνει να βρει τη χρυσή τομή, για να μπορεί να ηχογραφεί τα λεγόμενα των πελατών της, χωρίς να έχει προβλήματα με τον νόμο.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars featured Uber

Uber: Σχεδιάζει την κυκλοφορία ιπτάμενου ταξί μέχρι το 2023

Η Uber σε συνεργασία με την Joby Aviation σχεδιάζει την κυκλοφορία ενός ιπτάμενου ταξί σε επιλεγμένες χώρες μέχρι το 2023.

Software featured Uber

Uber Eats και Moments: Νέα ψηφιακή υπηρεσία φαγητού για ξεχωριστές εμπειρίες

Η εταιρεία εξελίσσει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες της με το νέο χαρακτηριστικό Uber Moments, το οποίο ενσωματώθηκε στο Uber Eats app.

Cars Uber

Αθώα η Uber για τον θάνατο ποδηλάτη με το αυτόνομο όχημα

Κατά την διάρκεια της έρευνας αποκαλύφθηκαν αρκετές παραβιάσεις που μαρτυρούν τα χαλαρά μέτρα προστασίας και ασφάλειας για το project αυτόνομης οδήγησης της Uber.

Software Uber

Uber: Όχι μόνο αυτοκίνητα αλλά και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!

Για την πόλη του Ντένβερ των ΗΠΑ η Uber προσφέρει πλέον μέσω της εφαρμογής της τη δυνατότητα επιλογής και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ως “εναλλακτική” για τις μετακινήσεις εκτός από το UberX και UberPool. H λειτουργία αυτή θα βοηθήσει τους επιβάτες να επιλέξουν έναν πιο οικονομικό και πιο οικολογικό τρόπο για τις μετακινήσεις τους.