Η Αγγλία θέλει να δημιουργήσει ένα νέο ελεγχομένο από την κυβέρνηση ίντερνετ

Αγγλία νέο ελεγχόμενο διαδύκτιο ίντερνετ, Η Αγγλία θέλει να δημιουργήσει ένα νέο ελεγχομένο από την κυβέρνηση ίντερνετ

Η Πρωθυπουργός της Αγγλίας Τερέζα Μέι έχει σχέδια να νομοθετήσει αλλαγές στο ίντερνετ δίνοντας στην ουσία την δυνατότητα στην κυβέρνηση να ελέγχει το τι λέγεται και δημοσιεύεται online.

Σύμφωνα με το manifesto της κυβέρνησης το οποίο αναφέρει «μερικοί θεωρούν ότι δεν είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να νομοθετεί σχετικά με την τεχνολογία και το ίντερνετ,διαφωνούμε» και οι αλλαγές αυτές «θα επιτρέψουν στην Αγγλία να γίνει ο κυρίαρχος ηγέτης στην νομοθεσία των προσωπικών δεδομένων και του ίντερνετ» γίνονται σαφείς οι στόχοι της τωρινής κυβέρνησης της Αγγλίας.

Βέβαια σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία η οποία έγινε νόμος η κυβέρνηση ανάγκασε τις εταιρίες ίντερνετ να κρατούν αρχεία σχετικά με το ιστορικό επισκεψιμότητας σελίδων των πελατών τους, όπως και η παρέμβαση υπουργών σε εφαρμογές τύπου WhatsApp προκειμένου να διαβάζονται τα μηνύματα και ανα καταπολεμηθεί η τρομοκρατία.

Το manifesto όμως παρεμβαίνει και σε άλλα θέματα όπως η πρόταση της κυβέρνησης να σταματήσει τις μηχανές αναζήτησης από το να κατευθύνουν τους χρήστες σε σελίδες με πορνογραφικό υλικό, ενώ οι νέοι νόμοι θα αναγκάσουν τις εταιρίες να διαγράψουν ότι περιεχόμενο ανέβασαν online χρήστες κάτω των 18 ετών.
Οι προτεινόμενες αλλαγές συνεχίζονται με την πρόταση να επιβληθεί ένας φόρος στις εταιρίες ίντερνετ τα έσοδα του οποίου θα χρησιμοποιηθούν σε διαφημίσεις ενημέρωσης των κινδύνων που υπάρχουν με τη χρήση του ίντερνετ και τον έλεγχο των νέων που δημοσιεύονται σχετικά με την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα τους.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techskepticon

Η κυβέρνηση έχει κάνει μια πολύ ωραία επιχείρηση και συνεργασία με όλα τα studio και τις εταιρείες παροχής περιεχομένου. Η τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση και το ίδιο και η πορνογραφία.

Ήδη έχουν ξεκινήσει τα προειδοποιητικά email από τους isp. Εδώ έχουν άμεσα κέρδη γιατί όλες οι εταιρείες έχουν περιεχόμενο που πουλάνε TV services, music streaming software κλπ.
Βρήκανε τώρα οι εταιρείες συνέταιρο την κυβέρνηση. Οι ISP-πάροχοι περιεχομένου έχουν χρηματοδοτήσει αυτές τις καμπάνιες και το παίζουν και καλά συνεργάσιμες στις παράλογες απαιτήσεις της κυβέρνησης. Να εύχεστε να μην ξυπνήσουν και οι δικές μας

Εγώ έχω καταλήξει να κάνω streaming απλά.
https://www.bbc.co.uk/news/technology-38583357

Δαμιανός

Big Brother… 1984..

One

Απο τη Magna Carta στο Big Brother…

Apostolos

Μόνο από proxy μπαίνουμε σε τορεντ σιτες, έχουν μπλοκάρει τα πάντα.
Με βλέπω να κατεβαίνω Ελλάδα για να κατεβάσω τις σειρές

Μάνος

V for Vendetta … έρχεται το intralink

ev

BREXIT θελατε.Δε σας αρεσε η Εε…

Χρήστος

Πολύ καλή κίνηση! Νομίζω ότι έτσι όπως έχει καταντήσει το διαδίκτυο όπου στο όνομα της όποιας ελευθερίας έκφρασης έχουμε οδηγηθεί στην όποια μορφή ασυδοσίας το πράγμα φωνάζει εδώ και πολύ καιρό ότι πρέπει να επεισέλθει ένας έλεγχος κι ένας φραγμός για να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα που βλέπουμε καθημερινά που μας οδήγησαν κι εξακολουθούν να μας οδηγούν! Καιρός να το ακολουθήσουν κι άλλοι αυτό το παράδειγμα και να μπει μία τάξη επιτέλους, από ασυδοσία χορτάσαμε!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Disney

Disney+: Πείτε αντίο στην κοινή χρήση κωδικού

Η συνδρομητική πλατφόρμα Disney+ μετρά πάνω από 140 εκ. συνδρομητές παγκοσμίως, αλλά μέσα στην περασμένη χρονιά έχασε σχεδόν 20 εκ. χρήστες.

Internet ChatGPT

ChatGPT: Αναβαθμίζεται με περιήγηση στο διαδίκτυο

Όταν το ChatGPT έκανε το μπαμ τον περασμένο Νοέμβριο και έριξε το διαδίκτυο για μερικές ημέρες, η ίδια η τεχνητή νοημοσύνη δεν ενημερώθηκε.

Internet featured Google YouTube

Google Podcasts: Θα πέσουν τίτλοι τέλους το 2024

Η Google θα τερματίσει τα Google Podcasts υπέρ του YouTube Music, που θα είναι ο «κεντρικός προορισμός podcast» της εταιρείας.

Internet COSMOTE TV featured Nova

Nova και η COSMOTE κατά των πειρατικών συνδέσεων

Εκτεταμένη επιχείρηση φραγής πειρατικών IP πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με αποτέλεσμα να επηρεαστούν χιλιάδες τελικοί χρήστες παράνομης πρόσβασης στις υπηρεσίες COSMOTE TV και EON.