Η Αγγλία θέλει να δημιουργήσει ένα νέο ελεγχομένο από την κυβέρνηση ίντερνετ

www

Η Πρωθυπουργός της Αγγλίας Τερέζα Μέι έχει σχέδια να νομοθετήσει αλλαγές στο ίντερνετ δίνοντας στην ουσία την δυνατότητα στην κυβέρνηση να ελέγχει το τι λέγεται και δημοσιεύεται online.

Σύμφωνα με το manifesto της κυβέρνησης το οποίο αναφέρει «μερικοί θεωρούν ότι δεν είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να νομοθετεί σχετικά με την τεχνολογία και το ίντερνετ,διαφωνούμε» και οι αλλαγές αυτές «θα επιτρέψουν στην Αγγλία να γίνει ο κυρίαρχος ηγέτης στην νομοθεσία των προσωπικών δεδομένων και του ίντερνετ» γίνονται σαφείς οι στόχοι της τωρινής κυβέρνησης της Αγγλίας.

Βέβαια σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία η οποία έγινε νόμος η κυβέρνηση ανάγκασε τις εταιρίες ίντερνετ να κρατούν αρχεία σχετικά με το ιστορικό επισκεψιμότητας σελίδων των πελατών τους, όπως και η παρέμβαση υπουργών σε εφαρμογές τύπου WhatsApp προκειμένου να διαβάζονται τα μηνύματα και ανα καταπολεμηθεί η τρομοκρατία.

Το manifesto όμως παρεμβαίνει και σε άλλα θέματα όπως η πρόταση της κυβέρνησης να σταματήσει τις μηχανές αναζήτησης από το να κατευθύνουν τους χρήστες σε σελίδες με πορνογραφικό υλικό, ενώ οι νέοι νόμοι θα αναγκάσουν τις εταιρίες να διαγράψουν ότι περιεχόμενο ανέβασαν online χρήστες κάτω των 18 ετών.
Οι προτεινόμενες αλλαγές συνεχίζονται με την πρόταση να επιβληθεί ένας φόρος στις εταιρίες ίντερνετ τα έσοδα του οποίου θα χρησιμοποιηθούν σε διαφημίσεις ενημέρωσης των κινδύνων που υπάρχουν με τη χρήση του ίντερνετ και τον έλεγχο των νέων που δημοσιεύονται σχετικά με την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα τους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techskepticon

Η κυβέρνηση έχει κάνει μια πολύ ωραία επιχείρηση και συνεργασία με όλα τα studio και τις εταιρείες παροχής περιεχομένου. Η τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση και το ίδιο και η πορνογραφία.

Ήδη έχουν ξεκινήσει τα προειδοποιητικά email από τους isp. Εδώ έχουν άμεσα κέρδη γιατί όλες οι εταιρείες έχουν περιεχόμενο που πουλάνε TV services, music streaming software κλπ.
Βρήκανε τώρα οι εταιρείες συνέταιρο την κυβέρνηση. Οι ISP-πάροχοι περιεχομένου έχουν χρηματοδοτήσει αυτές τις καμπάνιες και το παίζουν και καλά συνεργάσιμες στις παράλογες απαιτήσεις της κυβέρνησης. Να εύχεστε να μην ξυπνήσουν και οι δικές μας

Εγώ έχω καταλήξει να κάνω streaming απλά.
https://www.bbc.co.uk/news/technology-38583357

Δαμιανός

Big Brother… 1984..

One

Απο τη Magna Carta στο Big Brother…

Apostolos

Μόνο από proxy μπαίνουμε σε τορεντ σιτες, έχουν μπλοκάρει τα πάντα.
Με βλέπω να κατεβαίνω Ελλάδα για να κατεβάσω τις σειρές

Μάνος

V for Vendetta … έρχεται το intralink

ev

BREXIT θελατε.Δε σας αρεσε η Εε…

Χρήστος

Πολύ καλή κίνηση! Νομίζω ότι έτσι όπως έχει καταντήσει το διαδίκτυο όπου στο όνομα της όποιας ελευθερίας έκφρασης έχουμε οδηγηθεί στην όποια μορφή ασυδοσίας το πράγμα φωνάζει εδώ και πολύ καιρό ότι πρέπει να επεισέλθει ένας έλεγχος κι ένας φραγμός για να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα που βλέπουμε καθημερινά που μας οδήγησαν κι εξακολουθούν να μας οδηγούν! Καιρός να το ακολουθήσουν κι άλλοι αυτό το παράδειγμα και να μπει μία τάξη επιτέλους, από ασυδοσία χορτάσαμε!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Hackers

To Ισραήλ φέρεται να έκανε κυβερνοεπίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Οι φήμες περί κυβερνοεπίθεσης του Ισραήλ σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν φαίνεται πως είναι αληθινές.

Internet EETT

6 στους 10 Έλληνες παρακολουθούν τηλεοπτικό περιεχόμενο μέσω διαδικτυακών εφαρμογών

Η ΕΕΤΤ πραγματοποιήσε έρευνα για τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου, ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων και πραγματοποίησης κλήσεων / βιντεοκλήσεων.

Internet LinkedIn Hackers

Νέα περιστατικά μαζικής διαρροής δεδομένων σε Clubhouse και LinkedIn

Είναι η σειρά του Clubhouse και του LinkedIn να πρωταγωνιστήσουν σε περιστατικά διαρροής δεδομένων των χρηστών τους.

Internet Facebook

To Facebook μαρκάρει τις σατιρικές σελίδες για να μην μπερδευόμαστε…

Το Facebook αποφάσισε να βάζει ταμπέλες στις σατιρικές σελίδες, για να μην μπερδεύεται το κοινό με εκείνες που έχουν ειδήσεις.