USRοbotics – Εύχρηστες λύσεις ασφαλών συνδέσεων (VPN)

H USRobotics ανακοίνωσε την προσθήκη της δυνατότητας χαρακτηριστικών ασφαλείας για ιδεατά δίκτυα (Virtual Private Network βασισμένων σε IPSec) για το δημοφιλές gateway MAXg ADSL2+ USRxx9108.

Το χαρακτηριστικό αυτό υποστηρίζεται με μια αναβάθμιση του λογισμικού της συσκευής η οποία είναι διαθέσιμη από τον δικτυακό τόπο www.usr.com.

Τα ιδεατά δίκτυα βασισμένα σε IPSec παρέχουν έναν από τους πλέον ασφαλείς τρόπους επικοινωνίας μέσω Internet. Μια από τις ιδιαίτερα δημοφιλείς τους εφαρμογές είναι η δυνατότητα ασφαλούς σύνδεσης σε ένα εταιρικό δίκτυο από το σπίτι ή από κάποια άλλη απομακρυσμένη τοποθεσία.

Ένας περιορισμός που υπάρχει κατά την χρήση αρκετών από τις εφαρμογές λογισμικού που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία τέτοιων συνδέσεων αποτελεί το γεγονός ότι όταν πραγματοποιείται η VPN σύνδεση, ο χρήστης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πόρους από το τοπικό του δίκτυο όπως κοινόχρηστους εκτυπωτές, αποθηκευτικές μονάδες κ.λπ.
Εξειδικευμένες συσκευές για την υλοποίηση VPN επιλύουν αυτό το πρόβλημα αλλά δημιουργούν ένα άλλο σημείο προβληματισμού για τους υπευθύνους των τμημάτων IT: Δρομολογούν το σύνολο της κίνησης του απομακρυσμένου δικτύου μέσω της σύνδεσης VPN στο εταιρικό δίκτυο.

Με τη νέα αναβάθμιση λογισμικού για το Wireless MAXg ADSL2+ Gateway, οι χρήστες απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της VPN σύνδεσης στο εταιρικό δίκτυο ενώ διατηρούν τα δικαιώματα πρόσβασης στους πόρους του τοπικού τους δικτύου. Οι υπεύθυνοι ΙΤ δεν προβληματίζονται καθώς μόνο οι υπολογιστές που έχουν δικαιώματα πρόσβασης στο δίκτυο VPN χρησιμοποιούν πόρους του εταιρικού δικτύου. Όλη η υπόλοιπη κυκλοφορία από το απομακρυσμένο δίκτυο δρομολογείται κανονικά στο Internet, ανεξάρτητα από τη σύνδεση VPN.

Το USRobotics Wireless MAXg ADSL2+ Gateway υποστηρίζει συνδέσεις IPSec VPN βασισμένες σε τυποποιημένα πρότυπα για ασφαλή μετάδοση δεδομένων.

•Τεχνικές κρυπτογράφησης DES, 3DES και AES εξασφαλίζουν ότι με το Gateway μπορεί να δημιουργηθεί μια ασφαλή σύνδεση με μια αντίστοιχων προδιαγραφών συσκευή στο άλλο άκρο όπως για παράδειγμα ο δρομολογητής USR8200 Firewall/VPN Router.
•Αλγόριθμοι κερματισμού (hashing) MD5 ή SHA. Όπως και με τις τεχνικές κρυπτογράφησης πρέπει να χρησιμοποιηθούν ίδιοι αλγόριθμοι κερματισμού και στα δύο άκρα της ασφαλούς σύνδεσης.

Οι προδιαγραφές ασφαλείας του USRobotics MAXg ADSL 2+ Gateway περιλαμβάνουν επίσης φιλτράρισμα με βάση τις διευθύνσεις MAC, κρυπτογράφηση WPA2, WPA και WEP για τους χρήστες του ασύρματου δικτύου, καθώς και ένα τείχος προστασίας τύπου SPI (Stateful Packet Inspection)

Η παραπάνω αναβάθμιση λογισμικού θα διατίθεται δωρεάν έως τις 30 Ιουνίου 2007

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet

Skoop by Skroutz: Νέα υπηρεσία για αγγελίες, πούλησε τη συσκευή σου δωρεάν!

Οι χρήστες μπορούν πλέον να δημοσιεύουν αγγελίες πωλήσεων και να αγοράζουν προϊόντα από άλλους χρήστες εύκολα, γρήγορα και με την ασφάλεια του Skroutz.

Internet TikTok

TikTok: Πώς να μπλοκάρεις έναν χρήστη – Οδηγός για να ποστάρετε ανενόχλητοι

Το TikTok είναι μία από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες και πλέον δημοφιλείς πλατφόρμες δημιουργίας και δημοσίευσης περιεχομένου.

Internet featured

efood: Το αποτύπωμα της υπηρεσίας delivered by efood το 2023 και η νέα υπηρεσία το 2024

Το efood, για το έτος 2022, είχε καταγράψει μια αξιοσημείωτη ανάπτυξη της υπηρεσίας delivered by efood, θέτοντας ως κύριο στόχο την ενδυνάμωσή της μέσα στο 2023.

Internet gmail Google

Google Gmail: Πώς θα βάλει τέλος στο spam για την προστασία των χρηστών

Η Google αναλαμβάνει δράση προκειμένου να εμποδίσει τα spam μηνύματα στο Gmail, αποσκοπώντας στην προστασία των χρηστών.