Όλες οι εταιρείες που προσφέρουν VDSL γρήγορο internet

Εδώ και ένα χρόνο πρώτη η Cyta Hellas έφερε το γρήγορο VDSL internet στην ελληνική αγορά και σήμερα η αγορά ανοίγει με την είσοδο των εταιρειών OTE, WIND και Forthnet. Το VDSL ίντερνετ είναι το επόμενο βήμα από την τωρινή τεχνολογία ADSL και ένα βήμα πριν από το FTTH (fiber to the home) η οπτική ίνα δηλαδή. Οι ονομαστικές ταχύτητες που προσφέρει η τεχνολογίας VDSL είναι έως και 50Mbps download και έως και 5Mbps upload.

Αυτή τη στιγμή VDSL internet προσφέρουν οι εταιρείες:
Cyta VDSL
OTE VDSL
WIND VDSL
Forthnet VDSL
Hellas OnLine VDSL (update)

, Όλες οι εταιρείες που προσφέρουν VDSL γρήγορο internet

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Aris

Η Cyta έχει 10Mbit upload στο 50άρι πακέτο και όχι 5Mbit

George

Cyta FTW
10 up δεν παιζεται upload με 900kb/s άνετα…. ουτε seedbox ουτε χαζά

Andreas T

απο HOL τπτ??? ουτε καποια ενημερωση απο την εταιρεια για το μελλον?

vassilis

H Wind έχει Double Play με VDSL από 25,17 €/μήνα για ένα χρόνο, προσφορά μέσω Ίντερνετ.
Το είδα και νόμιζα ότι είναι πλάκα… *.*
Δυστυχώς στην περιοχή μου δεν έχει κάλυψη VDSL :/

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Τι να πω, εγω με 24αρι και πάνω απο 1-1.5mb/s δεν μπορώ να κατέβασω.. Οπότε τι να τα κάνω τα 50Mbps?? άμα το τερματιζα το 24αρι και έβλεπα ότι δε μου φτανει τότε ίσως να το σκεφτόμουν..

vassilis

@dimitrismpower Το 24αρι είναι έως 24Mbps. Που σημαίνει πρακτικά ότι αν πιάνεις 1-1,5ΜΒps ταχύτητα κατεβάσματος, είσαι μια χαρά.. Τώρα αν πιάνεις ταχύτητα 1Mbps, έχεις θέμα…
Το 24άρι πάντως δεν “τερματίζει”. Είναι έτσι δομημένο το ADSL. 😉

Gabriel

Να ρωτήσω κάτι και εγώ? η HOL δεν έχει VDSL?

Kostis

Εγω πάντως που εδω και ενα μήνα εχω αναβαθμιστεί σε 35mbp/s download και 3mbp/s upload..της Cyta και επειδή υπάρχει το όριο των 1000 μέτρων απο το κέντρο…(και εγώ βρίσκομαι στα 1100 μέτρα) για 100 μέτρα δλδ αντί για 35Mbp/s το μόντεμ έχει συγχρονιστεί στα 25Mbp/s down και 1,5Μbp/s up απαράδεκτο..

argyris

kostis θα πρεπε να μεναμε το πολυ 200 μετρα απο καθε κεντρο του οτε για να χουμε ιντερνετ τις προκοπης! οσοι ειναι μακρια απ τα κεντρα μεταξυ αυτων και γω τοτε απλα θα μενω με την 6αρα γραμμη… και θα μαι και ευχαριστημενος. γεια σου ελλαδαρα με τα ιντερνετια σου!!!

billy

Όσοι μένουν μακριά από τα κεντρα η λύση είναι vdsl μέσω ΟΤΕ όπου είναι διαθέσιμο και όχι όπως δίνεται από αλλους παρόχους μέσω αστικών κέντρων. Υπάρχουν φυσικοί περιορισμοί λογω απόστασης δεν γίνεται διαφορετικα

Andy

Η πιο φτηνή και αξιόπιστη λύση μου φαίνεται πως είναι η Forthnet. Αν όντως ισχύει ότι ξεκινάει από 27.90 με 50 Mbps, σίγουρα συμφέρει πιο πολύ και από την απλή adsl του ΟΤΕ (και προτιμάς και τα ελληνικά προϊόντα που είναι και trend 😉 ).

PaCmAn30

Υπάρχει ένα θεματάκι με τις ταχύτητες στο internet… Τα 24Μbps είναι στην ουσία 24 Mega “Bit” Per Second. “Bit όχι Byte”.. Υπάρχει γενικά μια σύγχυση σε αυτό και έχω ακούσει πολλά άτομα να λένε έχω 24αρι internet και κατεβάζω μόνο με 1,5 το πολύ. Είναι σωστή η ταχύτητα που κατεβάζει γιατί τα 24Mega Bit Per Second είναι στην ουσία 3Mega Byte Per Second γιατί απλά 1Byte = 8Bit. (μια διαίρεση και ορίστε..!) Τώρα επειδή ποτέ κανένας δεν πιάνει 24Mega Bit per second αλλά το πολύ 20 (εγώ τουλάχιστον τόσο μέγιστο έχω δει) και σχεδόν συνέχεια είναι κάπου στα 18 που είναι στην ουσία περίπου 2,3Mega Byte per second κατέβασμα. ΟΚ χάνεις λίγο από την απόλυτη ταχύτητα αλλά αυτό είναι φυσικό καθώς υπάρχουν απώλειες στα καλώδια (επίσης γι’αυτο και δεν πιάνουμε 24 αλλά το πολύ 20). Οπότε αν κάποιος έχει 24αρι και κατεβάζει με 1,5Mega byte per second είναι μια χαρά. Τώρα με το 50αρι αν φτάνει κάποιος μέχρι και 4 mega byte per second κατεβασμα είναι μια χαρά….

Χρίστος

εδω στην κύπρο οι περισσότερες εταιρίες χρησιμοποιούν ADSL αλλά μια κυρίαρχη εταιρεία η cablenet χρησιμοποιά τεχνολογίες hybrid fiber coaxial, μια κατηγορία του FTTH, της ταχύτερης μορφής δικτύωσης και προσφέρει μέχρι 100mbps download και 8mbps upload για οικιακή χρήση και προσφέρει μέχρι και 200mbps download speeds για επιχειρήσεις.
sorry greece 🙂

i11usion

δεν διαβασα ολα τα post αλλα μπορη καποιος να μου πει της τιμές απο της εταιρείες?

geeky

Σίγουρα θα πάω με την Wind, το φθηνότερο πακέτο της αγοράς και όσο καιρό την έχω είναι σούπερ αξιόπιστη

morp

Σίγουρη επιλογή το VDSL της Wind, το οικονομικότερο και πλέον αξιόπιστο από την μέχρι τώρα εμπειρία μου

Σοφία Κουτσουβέλη

Δυστηχώς στο VDSL-2 όπως και στο ADSL-2 η ταχύτητα ανεβάσματος είναι λιγότερη από τη ταχύτητα κατεβάσματος. Για 50 Mbit κατέβασμα σου δίνουν μόνο 5-10 Mbit ανέβασμα, κι αυτό δεν είναι αρκετό για να facebookάρεις και να youtubάρεις βίντεο που τραβάς με το κινητό σου ούτε για να ανανεώνεις το video-blog σου. Το διαδίκτυο δεν είναι τηλεόραση για να θέλουμε μόνο να λαμβάνουμε, θέλουμε και να μεταδίδουμε. Θα πρεπε να δίνουν ίση ταχύτητα ανεβάσματος με το κατέβασμα κι ας ήταν 15-20 Mbit το κατέβασμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.