Viber και διωτικότητα

Viber ιδιωτικότητα, Viber και διωτικότητα

Το Viber εγγυάται ότι όλοι οι χρήστες του μπορούν να μένουν ήσυχοι γνωρίζοντας ότι οι προσωπικές τους επικοινωνίες προστατεύονται και παραμένουν πάντα ιδιωτικές και πώς όλες οι συνομιλίες τους ανήκουν μόνο σε αυτούς.

Aπό προεπιλογή το Viber δεν μπορεί να διαβάσει τις συνομιλίες σας
Είναι αδύνατο για το Viber να διαβάσει ή να ακούσει τις γραπτές συνομιλίες ή τις κλήσεις των χρηστών, επειδή χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε όλες τις συσκευές, για όλες τις ιδιωτικές και ομαδικές συνομιλίες καθώς και για τις κλήσεις μέσω Viber. Από την πρώτη μέρα που εφαρμόστηκε η πλήρης κρυπτογράφηση των συνομιλίων από άκρο σε άκρο περιλαμβάνεται στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για όλους τους χρήστες, και δεν απαιτείται να γίνει κάποια επιπλέον ενέργεια ενεργοποίησης της. Για το Viber η πλήρης κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο παραμένει κορυφαία προτεραιότητα να διατηρηθεί ως ένα από τα κύρια και δεδομένα χαρακτηριστικά της εφαρμογής.

Άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων δεν κρυπτογραφούν πλήρως τις συνομιλίες των χρηστών αυτόματα, εκτός και εάν ο χρήστης ενεργοποιήσει τη λειτουργία κρυπτογράφησης. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση, να διαβάζουν και να πωλούν ιδιωτικές συνομιλίες χρηστών σε τρίτους ή διαφημιζόμενους. Το Viber δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί εμπορικά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, ακριβώς επειδή δεν έχει πρόσβαση στις ιδιωτικές συνομιλίες τους.

Οι χρήστες μπορούν να διαγράψουν μηνύματα που μετάνιωσαν για την αποστολή τους
Το Viber επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν από μια συνομιλία οποιονδήποτε τύπο μηνύματος έχουν στείλει και κατόπιν μετάνιωσαν για αυτό. Η διαγραφή ενός μηνύματος ισχύει τόσο για τον ίδιο τον αποστολέα, όσο και για τον παραλήπτη του μηνύματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εφόσον ένας χρήστης αποφασίσει να διαγράψει ένα μήνυμα, αυτό δεν θα εμφανίζεται πλέον στη συσκευή του ή στη συσκευή του φίλου του. Οι χρήστες μπορούν να διαγράψουν ένα μήνυμα ανά πάσα στιγμή ανεξάρτητα από το πότε έγινε η αποστολή.

Οι χρήστες μπορούν να στέλνουν μηνύματα που αυτοκαταστρέφονται μέσα σε «μυστικές συνομιλίες»
Ορισμένα μηνύματα περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες και πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή. Οι «Μυστικές συνομιλίες» επιτρέπουν στους χρήστες του Viber να ορίζουν έναν “χρονοδιακόπτη αυτοκαταστροφής” για κάθε μήνυμα σε μια συνομιλία, ώστε μετά την ανάγνωσή του, αυτό να αυτοδιαγράφεται και από τις δύο συσκευές – αποστολέα και παραλήπτη. Τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω «Μυστικής συνομιλίας» δεν μπορούν να προωθηθούν ή να αποθηκευτούν σε screenshot σε συσκευές Android. Εάν χρησιμοποιείτε iPhone, αυτά τα μηνύματα μπορούν να αποθηκευτούν σε screenshot (στιγμιότυπο οθόνης), αλλά ο αποστολέας θα λάβει μια ειδοποίηση ότι έχει ληφθεί στιγμιότυπο οθόνης από τον παραλήπτη. Οι «Μυστικές συνομιλίες» διακρίνονται στην κύρια οθόνη συνομιλίας των χρηστών με ένα ειδικό σήμα “κλειδώματος” που προστίθεται σε αυτές.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Ενημερώστε με κάποιος τι είναι η “διωτικότητα” παρακαλώ

NikosAr

Τώρα μένω ησυχος… γι αυτό όταν συνδέομαι ενημερώνει τους φίλους και τους γνωστούς τους, ενημερώνει τις επιχειρήσεις τους διαφημιστές κλπ κλπ ….

Ματρα

Δυστυχώς μια χαρά κάνω screen shot. Και δεν έχω iPhone και φώτο και μηνύματα. Όχι πάντα βέβαια αλλά κάνω. Σαν να δουλεύει με τις ώρες πότε κάνω πότε δεν μπορώ να κανω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Viber

Το ψηφιακό πορτοφόλι του Viber έρχεται στην Ελλάδα

Η νέα λειτουργία θα επιτρέψει στους χρήστες του Viber να στέλνουν εύκολα χρήματα ο ένας στον άλλον και να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό πορτοφόλι όπου θα αποθηκεύουν χρήματα -αρχικά Ευρώ.

Software Viber

Ο CEO του Viber καλεί τους χρήστες να εγκαταλείψουν το WhatsApp

Αγανακτισμένος με τη νέα πολιτική προσωπικών δεδομένων του WhatsApp, o CEO του Viber καλεί τους χρήστες να ψάξουν εναλλακτικές.

Internet featured Viber

To Viber διακόπτει κάθε επιχειρηματική σχέση με το Facebook

Οι παραβιάσεις δεδομένων από πλευράς Facebook και η αποτυχία του να αντιμετωπίσει τη βίαιη ρητορική οδήγησαν το Viber να διακόψει τη διαφημιστική δαπάνη.

Software Viber

Το Viber απέκτησε dark mode, δείτε πώς να το ενεργοποιήσετε

Σταδιακά οι εφαρμογές αποκτούν το πολυπόθητο dark mode. Το Viber ακολουθεί τις τάσεις, και πλέον διαθέτει το δικό του dark mode. Μάθε πως να το ενεργοποιήσεις.