Visa Europe, Υποστηρίζει τις έρευνες για τον τερματισμό της λειτουργίας των παράνομων φαρμακείων του διαδικτύου

Η Visa Inc. και η Visa Europe ανακοίνωσαν σήμερα την υποστήριξή τους στην “Επιχείρηση Pangea ΙΙΙ,” μια παγκόσμια δράση για την εφαρμογή του νόμου υπό την εποπτεία της INTERPOL με στόχο την καταπολέμηση της πώλησης πλαστών και παράνομων φαρμάκων στο διαδίκτυο, η οποία έχει οδηγήσει σε συλλήψεις σε όλη την υδρόγειο και στην κατάσχεση χιλιάδων δυνητικά επιβλαβών φαρμάκων.

Η επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 12 Οκτωβρίου 2010 σε περισσότερες από 40 χώρες, είναι η μεγαλύτερη ως τώρα στο είδος της για την υποστήριξη της Διεθνούς Δύναμης για την Καταπολέμηση της Παραποίησης Ιατρικών Προϊόντων (IMPACT). Η Visa Inc. και η Visa Europe συνεργάστηκαν με τελωνειακές υπηρεσίες, ρυθμιστικές αρχές και Παρόχους Υπηρεσιών Διαδικτύου από όλο τον κόσμο, για να παράσχουν στήριξη και πληροφορίες που θα βοηθήσουν τις αρχές να εντοπίσουν και να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες κατά των παράνομων φαρμακείων.

«Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα προς τα παράνομα διαδικτυακά φαρμακεία σε όλο τον κόσμο: Δεν σας μένει πολύς χρόνος», δήλωσε ο Michael E. Smith, στέλεχος του τμήματος Global Risk, της Visa Inc. «Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου είναι νόμιμες, υπάρχουν κάποια διαδικτυακά φαρμακεία που πωλούν παράνομα, παραποιημένα προϊόντα που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στα συστήματα πληρωμών εξαπατώντας τους καταναλωτές. Συνεργαζόμαστε με αρχές όπως η INTERPOL και υποστηρίζουμε τις σημαντικές έρευνές τους, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η παράνομη δραστηριότητα δεν απειλεί την ακεραιότητα του συστήματος πληρωμών της Visa και δεν βλάπτει τους κατόχους καρτών».

«Η Visa εφαρμόζει ένα πλαίσιο που απαιτεί από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συνεργάζονται με εμπόρους του διαδικτύου να διασφαλίζουν πως οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι νόμιμες», δήλωσε ο Stanley Skoglund, Senior Vice President του Τμήματος Διαχείρισης Ρίσκου Συστημάτων Πληρωμών (Payment System Risk) της Visa Europe. «Ωστόσο, είναι οι ενέργειες επιβολής του νόμου, όπως η Επιχείρηση Pangea ΙΙΙ που έχουν τη σημαντικότερη επίδραση στα παράνομα φαρμακεία που μπορούν να βλάψουν τους καταναλωτές. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίζουμε την INTERPOL και την Παγκόσμια Δράση για την Εφαρμογή του Νόμου και να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος των παράνομων πωλήσεων φαρμακευτικών προϊόντων».

Στον απόηχο της Επιχείρησης Pangea ΙΙΙ, οι Visa Inc και Visa Europe υπενθύμισαν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζονται τους κανόνες που εφαρμόζουν, ζητώντας τους να επανεξετάσουν τις πρακτικές πωλήσεων των εμπόρων πελατών τους ώστε να προλαμβάνουν παράνομες συναλλαγές. Η Visa δεν υποδεικνύει συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών που μπορούν να αγοράζουν οι κάτοχοι Visa ή οι έμποροι που αποδέχονται κάρτες Visa. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλες οι συναλλαγές πρέπει να συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία, τόσο στην χώρα του αγοραστή όσο και του πωλητή.

Σχετικά με τη Visa Europe
Η Visa Europe είναι ένας οργανισμός μελών που ανήκει και ελέγχεται από τις 4.000 ευρωπαϊκές τράπεζες–μέλη της και η οποία απέκτησε ανεξάρτητη οντότητα τον Ιούλιο του 2004. Τον Οκτώβριο του 2007, η Visa Europe ανεξαρτητοποιήθηκε από τον νέο παγκόσμιο οργανισμό Visa Inc., με αποκλειστική, αμετάκλητη και μόνιμη δικαιοδοσία στην Ευρώπη. Ως ένα αποκλειστικά Ευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών είναι σε θέση να ανταποκρίνεται άμεσα στις συγκεκριμένες ανάγκες των Ευρωπαϊκών τραπεζών και των πελατών τους – εμπόρων και κατόχων καρτών – ενώ παράλληλα συμβάλλει στην υλοποίηση του στόχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δημιουργήσει μια πραγματικά ενιαία αγορά πληρωμών.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Bitcoin

Britcoin: Το βρετανικό κρυπτονόμισμα θα ενισχύσει το Bitcoin

Οι Βρετανοί θέλουν να λανσάρουν το Britcoin, ένα δικό τους κρυπτονόμισμα και πολλοί αναρωτιούνται τι εξελίξεις θα έχει αυτό.

Internet malware Hackers

To LemonDuck malware στοχεύει Windows και Linux συστήματα

To LemonDuck είναι ένα malware που σχετίζεται με την διαδικασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και χτυπά σε συστήματα Linux και Windows.

Internet

Σοβαρά διεθνή web sites γεμίζουν με πορνογραφικό υλικό

Η εταιρεία προώθησης πορνογραφικού υλικού 5 Star Porn HD εξαγόρασε το VidMe, με αποτέλεσμα να γεμίσουν με ανάλογο υλικό πολλές άσχετες σελίδες.

Internet ransomware Hackers

Επίθεση ransomware από hackers στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ένα σοβαρό περιστατικό επίθεσης ransomware έχει καταγραφεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης με αρχεία του εσωτερικού δικτύου να πέφτουν στα χέρια hackers.