Visa one time code card, Πιστωτική κάρτα με πληκτρολόγιο και οθόνη

Η Visa Europe παρουσίασε πριν λίγες ημέρες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των πληρωμών, στο πλαίσιο της συνάντησης με τις τράπεζες μέλη της που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. Οι καινοτομίες αποτελούν το επόμενη βήμα στο χώρο των καρτών πληρωμών και των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου, προσφέροντας απόλυτη ασφάλεια και ευκολία για τους εκατομμύρια καταναλωτές που χρησιμοποιούν κάρτες Visa σε όλη την Ευρώπη.

Visa one time code card

Στη συνάντηση ‘Insights’ που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια συμμετέχουν τράπεζες μέλη της Visa Europe απ’ όλη την Ευρώπη. Η συνάντηση Insights ’09 έδωσε τη δυνατότητα σε ανώτερα στελέχη του τραπεζικού χώρου να συνομιλήσουν και να μοιραστούν απόψεις για το μέλλον του χώρου των καρτών πληρωμών στην Ευρώπη.

Οι καινοτομίες που παρουσιάστηκαν περιλαμβάνουν:
Mobile money
Κινητό πορτοφόλι εφοδιασμένο με την τεχνολογία Near Field Communication (NFC) που επιτρέπει στους καταναλωτές να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές απλά κρατώντας τη συσκευή κινητού τηλεφώνου μπροστά από το τερματικό. Δείτε και το Nokia 6216 Classic.

Δοκιμαστικά των Visa Virtual Vouchers που επιτρέπουν στους χρήστες κινητών τηλεφώνων να ‘γεμίσουν’ προπληρωμένο λογαριασμό στο κινητό τους με χρήματα από τραπεζικό λογαριασμό τους ή από κάρτα τους. Τα Virtual Vouchers μπορούν επίσης να δημιουργηθούν για χρήση,από κάποιον άλλον, όπως για παράδειγμα κάποιο φίλο ή συγγενή και να σταλούν με ασφάλεια στη συσκευή του κινητού τους τηλεφώνου.

Visa one time code card

Visa one time code card
Η νέα αυτή κάρτα έχει στο πίσω μέρος της ενσωματωμένο ένα πληκτρολόγιο και μια ψηφιακή οθόνη που λειτουργούν με μπαταρία, παρέχοντας ακόμα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας για αγορές μέσω διαδικτύου ή μέσω τηλεφώνου.

Ο καταναλωτής απλά πληκτρολογεί τον προσωπικό του αριθμό αναγνώρισης (PIN) στο πληκτρολόγιο, δημιουργώντας έτσι έναν μοναδικό κωδικό ασφάλειας ο οποίος στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί στην ιστοσελίδα του εμπόρου, προκειμένου να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του κατόχου της κάρτας και να προχωρήσει στην επεξεργασία της συναλλαγής.

Τέσσερις τράπεζες έχουν ξεκινήσει δοκιμαστικά της συγκεκριμένης κάρτας μέσα στο 2009. Πρόκειται για τις MBNA στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Cornér Bank στην Ελβετία, την Cal στο Ισραήλ και την IW Bank στην Ιταλία.

Verified by Visa
Η υπηρεσία Verified by Visa έχει ήδη προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για τις online συναλλαγές επιβεβαιώνοντας ότι ο πραγματικός κάτοχος της κάρτας και ο αυθεντικός έμπορος συμμετέχουν στη συναλλαγή. Ένα νέο περιβάλλον επικοινωνίας παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της συνάντησης Insights ’09, το οποίο εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του εμπόρου, προσφέροντας μια πιο απλή και καθησυχαστική εμπειρία για τους καταναλωτές

Άμεση έκδοση
Επίδειξη τεχνολογίας που επιτρέπει στους καταναλωτές να αποκτήσουν νέα κάρτα ή να ανανεώσουν την κάρτα τους άμεσα σε μηαχανήματα που μοιάζουν με ATM και τα οποία θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία, όπως για παράδειγμα σε τράπεζες, αεροδρόμια ή αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτό αποτελεί μεγάλη ευκολία για τους καταναλωτές, ενώ οι κάρτες μπορούν να προσωποποιηθούν με εικόνες της επιλογής τους.

Σχετικά με τη Visa Europe
Στην Ευρώπη κυκλοφορούν περισσότερες από 360 εκ. χρεωστικές, πιστωτικές και εταιρικές κάρτες Visa. Τους τελευταίους 12 μήνες έως τον Ιούνιο 2008, οι κάρτες αυτές χρησιμοποιήθηκαν για αγορές και αναλήψεις μετρητών αξίας άνω του 1,3 τρισ. Ευρώ. 11,4% της καταναλωτικής δαπάνης στα σημεία πώλησης γίνεται με κάρτες Visa.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Bitcoin

Britcoin: Το βρετανικό κρυπτονόμισμα θα ενισχύσει το Bitcoin

Οι Βρετανοί θέλουν να λανσάρουν το Britcoin, ένα δικό τους κρυπτονόμισμα και πολλοί αναρωτιούνται τι εξελίξεις θα έχει αυτό.

Internet malware Hackers

To LemonDuck malware στοχεύει Windows και Linux συστήματα

To LemonDuck είναι ένα malware που σχετίζεται με την διαδικασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και χτυπά σε συστήματα Linux και Windows.

Internet

Σοβαρά διεθνή web sites γεμίζουν με πορνογραφικό υλικό

Η εταιρεία προώθησης πορνογραφικού υλικού 5 Star Porn HD εξαγόρασε το VidMe, με αποτέλεσμα να γεμίσουν με ανάλογο υλικό πολλές άσχετες σελίδες.

Internet ransomware Hackers

Επίθεση ransomware από hackers στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ένα σοβαρό περιστατικό επίθεσης ransomware έχει καταγραφεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης με αρχεία του εσωτερικού δικτύου να πέφτουν στα χέρια hackers.