Vodafone bsafeonline: Ασφαλή χρήση κινητού τηλεφώνου και διαδικτύο

Vodafone bsafeonline, Vodafone bsafeonline: Ασφαλή χρήση κινητού τηλεφώνου και διαδικτύο

Εργαλεία και υπηρεσίες που έχουν ως στόχο την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του κινητού τηλεφώνου και του διαδικτύου και δίνουν λύσεις για όλη την οικογένεια, διαθέτει το πρόγραμμα bsafeonline της Vodafone.

Το bsafeonline έρχεται να ενισχύσει την ψηφιακή εκπαίδευση σε γονείς, νέους και εκπαιδευτικούς, μέσα από σύγχρονα εργαλεία που καθοδηγούν κάθε οικογένεια στην υπεύθυνη και ασφαλή χρήση των συσκευών και του διαδικτύου.

Ένα καλό παράδειγμα έρχεται από τον «Κώδικα Κινητής Κυκλοφορίας», που σχεδίασε και ανέπτυξε η Vodafone, βασίζεται σε κινούμενα σχέδια και παρέχει απλές συμβουλές σε όλους όσους χρησιμοποιούν έξυπνες συσκευές, πλοηγούνται στο διαδίκτυο και αξιοποιούν τις δυνατότητές του.

Επίσης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «#BeStrong» κατά του cyberbullying η Vodafone έχει δημιουργήσει εκπαιδευτικά εργαλεία που καλύπτουν 10 ενότητες με διαφορετικές θεματικές, όπως τα διαδικτυακά παιχνίδια (gaming) και οι selfies, η προστασία της ιδιωτικότητας, οι εφαρμογές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την διάχυση των εργαλείων έχει αναλάβει ο επιστημονικός οργανισμός «Μαζί για την εφηβική υγεία».

Παράλληλα, στο πρόγραμμα bsafeonline εντάσσεται και η Youth Safe Pack, η οποία είναι η πρώτη κάρτα σύνδεσης κατάλληλα σχεδιασμένη για παιδιά, με προεγκατεστημένα τα φίλτρα που απενεργοποιούν την πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο, αλλά και την κλήση και αποστολή SMS σε αριθμούς αυξημένης χρέωσης. Επίσης, διαθέτει την υπηρεσία Vodafone Secure Net η οποία παρέχει μεταξύ άλλων anti-virus & Anti-malware προστασία, καθώς και δυνατότητα γονικού ελέγχου στη συσκευή των παιδιών.

Η Vodafone στέκεται αρωγός σε όλους τους συνδρομητές της, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη για τα θέματα υπεύθυνης και ασφαλής χρήσης του κινητού τηλεφώνου και του διαδικτύου, έχοντας στελεχώσει τα καταστήματα της με την Ομάδα Internet, που είναι διαθέσιμη καθημερινά για να απαντήσει σε ερωτήσεις για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Στο ίδιο πλάισιο στηρίζει τις ημερίδες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε όλη την Ελλάδα όσο και την Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» που δημιούργησε ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ για την ενημέρωση και εκπαίδευση, γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Ακόμη, σε συνεργασία με αξιόπιστους φορείς, όπως ο οργανισμός «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» και η «Ελληνική Εταιρία Μελέτης Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο», η Vodafone αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση και στήριξη της οικογένειας.

Περισσότερες πληροφορίες στο vodafone.gr/bsafeonline

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet AI

Claude 3: Η Anthropic λέει ότι το νέο της ΑΙ chatbot ξεπερνά το GPT-4

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας παρουσιάζουν τα ΑΙ chatbots τους και ανταγωνίζονται για το ποιο είναι το πιο ισχυρό μοντέλο.