Βρήκε bug στο Steam και αμείφθηκε με 20.000 δολάρια

Βρήκε bug Steam αμείφθηκε 20.000 δολάρια, Βρήκε bug στο Steam και αμείφθηκε με 20.000 δολάρια

Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που αμείβουν άτομα όταν αυτά μπορούν και βρίσκουν “σφάλματα” στο σχεδιασμό των προγραμμάτων τους. Πρόσφατα, ένας νεαρός άνδρας ανακάλυψε ένα τέτοιο “σφάλμα” στην πλατφόρμα παιχνιδιών για Pcs στο Steam της Valve και η εταιρεία τον αντάμειψε με 20.000 δολάρια.

Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος άντρας κατάφερε και δημιούργησε ένα key code για κάθε προϊόν που ήταν διαθέσιμο στην πλατφόρμα δίνοντάς του τη δυνατότητα να αποκτήσει όποιο προϊόν ήθελε χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Όχι μόνο αυτό αλλά το συγκεκριμένο bug έδωσε την ευκαιρία και σε άλλους να κατασκευάσουν αντίστοιχους κωδικούς για διάφορα προϊόντα και να τους πουλήσουν.

Ο “τυχερός” άνδρας είπε πως βρήκε εντελώς τυχαία το bug το οποίο και του επέτρεψε να παρακάμψει την επιβεβαίωση της ιδιοκτησίας του παιχνιδιού αλλάζοντας μόνο μια παράμετρο. Τελικά αυτή του η κίνηση ήταν αρκετή για να τον ανταμείψει η Steam πλουσιοπάροχα κι επειδή ανέφερε το σφάλμα πήρε, ούτε λίγα ούτε πολλά, 15.000 δολάρια από την εταιρεία. Τα κέρδη του όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού έλαβε άλλα 5.000 δολάρια καθώς ο “χάκερ” δεν αποκάλυψε σε κανέναν το bug και επικοινώνησε με την Valve άμεσα, μια κίνηση που θεωρήθηκε ως “ευγενής” από την εταιρεία.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ekimolaos

Lord Gaben is a fair lord.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Steam Valve

H Valve ανακοίνωσε το Steam Deck OLED με βελτιωμένη οθόνη και διάρκεια μπαταρίας

Η Valve ανακοίνωσε το Steam Deck ΟLED, την νέα αναβαθμισμένη έκδοση της φορητής κονσόλας, που θα γίνει διαθέσιμη τις επόμενες ημέρες.

Games AI Valve

Valve: Μπλόκο στα παιχνίδια με στοιχεία ΑΙ που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα

Από την περασμένη εβδομάδα κυκλοφορούν πληροφορίες ότι η Valve αρνιόταν να δημοσιεύσει παιχνίδια με περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από ΑΙ.

Games Steam

Steam: Πλέον μπορείτε να δοκιμάζετε δωρεάν τα παιχνίδια – Πρώτος τίτλος το Dead Space

Το Steam κυκλοφορεί μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει την προσφορά δωρεάν δοκιμών περιορισμένου χρόνου για τα παιχνίδια.

Internet Steam Valve

Steam: Μπορεί πλέον να μεταφέρει παιχνίδια μέσω του τοπικού δικτύου

Εάν έχετε εγκαταστήσει ένα παιχνίδι στο pc σας και θέλετε να το παίξετε σε άλλο μηχάνημα, μπορείτε να το μεταφέρετε από τη μία συσκευή στην άλλη χωρίς να κάνετε εκ νέου λήψη αρχείων.