WhatsApp: Πώς να στείλετε HD φωτογραφίες

WhatsApp, WhatsApp: Πώς να στείλετε HD φωτογραφίες

Στη νέα ενημέρωση που κυκλοφόρησε το WhatsApp δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες iPhone και Android συσκευών να στέλνουν φωτογραφίες μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων σε υψηλή ανάλυση.

Μέχρι τώρα, οι χρήστες WhatsApp που έστελναν φωτογραφίες θα έβλεπαν τις εικόνες να συμπιέζονται αυτόματα και η ανάλυση μειώνεται σε 920 x 1280 για εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης και διατήρηση της γρήγορης κοινής χρήσης εικόνων μέσω συνδέσεων δεδομένων χαμηλού εύρους ζώνης.

Μετά την ενημέρωση, οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν εικόνες σε “ποιότητα HD”, η οποία ισοδυναμεί με ανάλυση 3024 x 4032.

Η νέα δυνατότητα ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον CEO της Meta Mark Zuckerberg σε ανάρτηση στο Facebook.

Η έκδοση 23.16.0 της εφαρμογής προσθέτει ένα κουμπί “HD” στο επάνω μέρος της οθόνης κοινής χρήσης φωτογραφιών, δίπλα στα άλλα εργαλεία επεξεργασίας εικόνας. Πατώντας το κουμπί HD εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο που επιτρέπει στους χρήστες να αλλάξουν από την προεπιλεγμένη Τυπική ποιότητα σε Ποιότητα HD.

Οι παραλήπτες φωτογραφιών HD θα δουν μια ετικέτα HD στη γωνία της εικόνας, που θα υποδεικνύει ότι έχουν λάβει έκδοση υψηλότερης ποιότητας, ενώ όλες οι εικόνες υψηλής ανάλυσης προστατεύονται από την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο του WhatsApp.

Σύμφωνα με τη Meta, εάν η σύνδεση ενός χρήστη στο Διαδίκτυο είναι χαμηλού εύρους ζώνης, θα λάβει φωτογραφίες σε τυπική ποιότητα και θα μπορεί να επιλέξει να διατηρήσει την τυπική έκδοση ή να την αναβαθμίσει σε HD όπου είναι διαθέσιμη.

Η νέα δυνατότητα θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως τις επόμενες εβδομάδες και η Meta υποστηρίζει ότι θα ακολουθήσει σύντομα και η δυνατότητα αποστολής βίντεο υψηλής ανάλυσης μέσω WhatsApp.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.