WhatsApp: Προειδοποιεί δισεκατομμύρια χρήστες για κίνδυνο απάτης

whatsapp, WhatsApp: Προειδοποιεί δισεκατομμύρια χρήστες για κίνδυνο απάτης

Το WhatsApp ειδοποιεί δισεκατομμύρια χρήστες της σε όλο τον κόσμο για ένα επείγον ζήτημα που  απειλεί την ασφάλειά τους. Αυτό συμβαίνει καθώς γίνονται πάρα πολλές απάτες αυτήν τη στιγμή στην υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων.

Η εταιρεία που ανήκει στη Meta και χρησιμοποιείται από περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα μηνιαίως, προειδοποιεί τους χρήστες ότι θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι φωτογραφίες του προφίλ τους είναι ιδιωτικές.

Παρόλο που μπορεί να μην φαίνεται σαν κίνδυνος ασφάλειας, η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας σας επιτρέπει στους χάκερ να αποκτήσουν ενδείξεις σχετικά με την ταυτότητά σας. Ακολούθως, αυτές οι πληροφορίες θα κάνουν πιο εύκολο το να σας εξαπατήσουν στη συνέχεια.

Σύμφωνα με την Express, οι επιθέσεις «Hi mum» και με τον «εξαψήφιο κωδικό» γίνονται εάν ο χάκερ πίσω από αυτές γνωρίζει περισσότερα για την προσωπική σας ζωή και την ταυτότητά σας.

Τι πρέπει να κάνετε

Για να κάνετε την εικόνα του προφίλ σας ορατή μόνο στις επαφές, απλά: Πατήστε Ρυθμίσεις > Λογαριασμός > Απόρρητο > Εικόνα προφίλ > και μετά αλλάξτε στο Οι επαφές μου.

Μόλις γίνει αυτό, μόνο όσοι σας γνωρίζουν θα μπορούν να δουν τη φωτογραφία σας, αποκλείοντας εντελώς αγνώστους με κακόβουλη πρόθεση.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software featured WhatsApp

WhatsApp: Πλέον μπορείτε να καρφιτσώνετε πολλά μηνύματα σε μια συνομιλία

Πριν από μερικούς μήνες, το WhatsApp κυκλοφόρησε τη δυνατότητα να καρφιτσώνετε μηνύματα σε ιδιωτικές και ομαδικές συνομιλίες.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέες λειτουργίες για την προστασία των χρηστών – Θα εμποδίζονται τα screetshots των φωτογραφιών προφίλ

Το WhatsApp λαμβάνει σοβαρά υπόψη το απόρρητό σας με μια νέα λειτουργία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμή beta.