Wi-Fi 6: Η γρηγορότερη ασύρματη σύνδεση στον κόσμο πιάνει 9,6Gbps

Wi-Fi 6, Wi-Fi 6: Η γρηγορότερη ασύρματη σύνδεση στον κόσμο πιάνει 9,6Gbps

Το 5G αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη είδηση της χρονιάς σχετικά με τη συνδεσιμότητα και τη δικτύωση. Ίσως γι’ αυτό αρκετοί αγνοούν το WiFi, την ύπαρξη, την εξέλιξη του και το γεγονός ότι το Wi-Fi 6 είναι έτοιμο για χρήση.

Η Wi-Fi Alliance ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να δίνει πιστοποιήσεις σε κατασκευαστές συσκευών για το Wi-Fi 6. Πρόκειται για μία γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική έκδοση του γνωστού Wi-Fi που χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια.

Αυτό έγινε δυνατό χάρη σε αρκετές νέες τεχνολογίες και πλέον η ταχύτητα αυξήθηκε από τα 3,5Gbps στα 9,6Gbps. Ωστόσο, όπως είναι αναμενόμενο τα νούμερα αυτά βρίσκονται μόνο στη θεωρία και στην πράξη θα είναι μικρότερα.

Ίσως η μεγαλύτερη αναβάθμιση που φέρνει το Wi-Fi 6 δεν είναι η αύξηση στην ταχύτητα σύνδεσης μιας συσκευής αλλά η βελτίωση της ταχύτητας του δικτύου όταν πολλές συσκευές είναι συνδεδεμένες σε αυτό.

Το Wi-Fi 6 έχει νέες τεχνολογίες οι οποίες βοηθούν στη μείωση των προβλημάτων όταν συνδέονται πολλαπλές συσκευές σε ένα δίκτυο και το router μπορεί να επικοινωνεί με περισσότερες συσκευές από ποτέ.

Γενικά, αρκετές εταιρείες εδώ και μερικούς μήνες έχουν κυκλοφορήσει συσκευές οι οποίες υποστηρίζουν Wi-Fi 6. Αναφορικά, τα iPhone 11 που ανακοινώθηκαν πρόσφατα υποστηρίζουν την νέα ασύρματη σύνδεση. Ωστόσο, η Apple έχει ως τακτική να μην ζητάει πιστοποιήσεις για τις συσκευές της.

Η WiFi Alliance είπε ότι το πρώτο smartphone που θα πάρει πιστοποίηση για το πρότυπο είναι το Samsung Galaxy Note 10.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Wi-Fi

Wi-Fi 7: Πέντε φορές γρηγορότερο από το Wi-Fi 6E

Η Wi-Fi Alliance παρουσίασε το Wi-Fi 7 που φέρνει μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς και χαμηλότερο λανθάνοντα χρόνο.

Gear Apple featured Wi-Fi

Kuo: Η ανάπτυξη του τσιπ Wi-Fi της Apple σταμάτησε «για λίγο»

Η Apple έχει σταματήσει τις εργασίες για το τσιπ Wi-Fi που αναπτύσσει, σύμφωνα με τον αξιόπιστο αναλυτή για τα θέματα του “μήλου”, Ming Chi Kuo.

Internet featured Wi-Fi

2.4 GHz Vs. 5 GHz Wi-Fi: Ποιο πρέπει να χρησιμοποιείτε;

Όταν πάμε να συνδεθούμε σε ένα Wi-Fi router παρατηρούμε δύο διαθέσιμα δίκτυα: 2,4 GHz και 5 GHz. Ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε;

Smartphones featured Samsung Galaxy S24 Wi-Fi

Samsung Galaxy S24: Από τα πρώτα με συνδεσιμότητα Wi-Fi 7 το 2024

Τα περισσότερα από τα νέα τηλέφωνα στην αγορά σήμερα κυκλοφορούν με Wi-Fi 6 ή το νεότερο standard 6E, το οποίο σηματοδοτεί το μεταβατικό στάδιο πριν το Wi-Fi 7.