Wi-Fi HaLow: Νέο Wi-Fi standard με διπλάσια εμβέλεια και λιγότερη ενέργεια [CES 2016]

Από την CES 2016 περιμένουμε σαφώς θα δούμε πολλές καινοτομίες και gadgets που θα μας απασχολήσουν έντονα στο μέλλον, όπως οι οθόνες τις LG που τυλίγεις όπως την εφημερίδα σου. Όμως για να λειτουργήσουν όλα αυτά και για να σου προσφέρουν σωστή εμπειρία, υπάρχει μια απαραίτητη προϋπόθεση, η καλή σύνδεση στο ίντερνετ.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις της φετινής CES είναι εκείνη της Wi-Fi Alliance, η οποία ανακοίνωσε ένα νέο Wi-Fi standard που σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα για τις ασύρματες επικοινωνίες.

Το Wi-Fi HaLow είναι το νέο wireless standard που ίσως αποτελέσει τη λύση σε όλα τα προβλήματα που έχουμε με το Wi-Fi. Σύμφωνα με την Wi-Fi Alliance, το 802.11ah “HaLow” έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε σήμερα. Το νέο standard χρησιμοποιεί 900 MHz band και επιτρέπει στο ασύρματο σήμα να φτάσει σχεδόν στην διπλάσια απόσταση από το σημερινό Wi-Fi ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια.

Αυτό δεν θα επηρεάσει μόνο τα Wi-Fi routers, τα οποία θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά εξαφανίζοντας τα νεκρά σημεία, αλλά τα κινητά και οι IoT (Internet of Things) συσκευές θα μπορούν να επικοινωνούν από μεγαλύτερες αποστάσεις καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια.

Οι δημιουργοί του δηλώνουν ότι το Wi-Fi HaLow είναι κατάλληλο για έξυπνο σπίτι, έξυπνη πόλη και βιομηχανικές περιοχές χάρη στην ικανότητά του να λειτουργεί καταναλώνοντας ελάχιστη ενέργεια, να διεισδύει μέσα από τοίχους και να έχει μεγαλύτερη εμβέλεια.

Τέλος το νέο HaLow Wi-Fi θα χρησιμοποιεί επίσης 2.4 και 5 GHz bands, οπότε οι 802.11ah συσκευές θα λειτουργούν με τον υπάρχοντα Wi-Fi εξοπλισμό.

wi-fi-wifi-570

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλεξ

Τώρα θα έχουμε περισσότερες επιλογές για να κλέψουμε wi-fi!! =)

nick2010

Από διαχέουσα ακτινοβολία στο χώρο, πώς θα τα πάει άραγε ???

Κώστας

Πολύ έξυπνο αυτό με το σκεπτικό πως στα 2,4&5ghz απετειται να υπάρχει οπτική επαφή αλλιώς η απόδοση πέφτει κατακόρυφα. Στην αντίθετη πλευρά όσο πέφτει η συχνότητα τόσο αυξάνεται η διησδιτικη εικανοτητα του σήματος και χρειάζεται μικρότερη ισχη πολλά άτομα που έχουν κάνει link με ισχη 9db φτάνει για καλή σύνδεση στο χιλιόμετρο. Αυτή η συχνότητα ειναι και στο 2G-3G-4G γιαυτο πιάνει παντού το τηλέφωνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: Εβδομαδιαίο podcast τεχνολογίας S01E24 – 25/02/2021

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για security updates στα smartphone, πλατφόρμα Web OS, Huawei Mate X2, Apple, νέα παρτίδα PlayStation 5 Digital στην Ελλάδα, ελικόπτερο Ingenuity και Bitcoin.

Internet 5G

Οι περισσότεροι που ανησυχούν για το 5G κατοικούν στην Αμερική

Μία πρόσφατη έρευνα της Prolifics Testing πιστοποιεί ότι στις ΗΠΑ βλέπουν με αρκετό σκεπτικισμό την επέκταση του 5G.

Internet Hackers

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί βλέπουν ρωσική ανάμιξη στις επιθέσεις hacking

Οι επιθέσεις hacking των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν σοβαρά σημάδια ρωσικής ανάμιξης σύμφωνα με τους ισχυρούς της τεχνολογίας.

Internet Facebook

Το Facebook επαναφέρει το ειδησεογραφικό περιεχόμενο στην Αυστραλία

Το Facebook εμφανίζεται ευχαριστημένο με τις αλλαγές στη νομοθεσία της Αυστραλίας και αποφάσισε να εμφανίζει και πάλι ειδήσεις.