Wikipedia: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τα άρθρα της

Η Wikipedia λάνσαρε ένα νέο εργαλείο το οποίο αυτόματα θα αναγνωρίζει τις χαμηλού επιπέδου προσθήκες σε άρθρα. Αυτή η υπηρεσία με την ονομασία Objective Revision Evaluation Service (ORES), έχει εκπαιδευτεί από τους editors της Wikipedia να αναγνωρίζει την ποιότητα ενός κειμένου.

Θα χρησιμοποιεί κάποιου είδους τεχνητής νοημοσύνης και θα μπορεί να κάνει το site πολύ φιλικό σε νέους χρήστες υποδεικνύοντας τι κάνουν λάθος, ώστε πολύ εύκολα να το διορθώσουν.

Καθημερινά στη Wikipedia γίνονται περίπου μισό εκατομμύριο αλλαγές σε άρθρα της, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα προς το καλύτερο. Τώρα με αυτό το εργαλείο οι editors και απλοί χρήστες θα μπορούν να βλέπουν άμεσα αν η αλλαγή που κάνουν βλάπτει το άρθρο ή όχι. Η υπηρεσία θα σκανάρει άμεσα το άρθρο με σκοπό να παρατηρήσει κάποια προσθήκη που μοιάζει περισσότερο με spam ή έχει ως σκοπό να τρολάρει παρά να επιμορφώσει.

Αν το κείμενο γίνει flagged ως μη κατάλληλο, το άρθρο θα σταλεί αυτόματα σε κάποιον editor του site για να το εξετάσει. Στην συνέχεια οι εργαζόμενοι του Wikipedia θα στείλουν μια ειδοποίηση στον χρήστη που έκανε την αλλαγή, πράγμα που είναι καλύτερο από την τωρινή πρακτική του σαιτ, που αν κάποιο κομμάτι άρθρου κατέβει ο χρήστης δεν ειδοποιείται.

Η ομάδα που δημιούργησε το ORES, εκπαίδευσε το λογισμικό χρησιμοποιώντας παραδείγματα από ανθρώπινα λάθη σε προηγούμενα άρθρα. Τώρα πλέον το λογισμικό μπορεί από μόνο του να δίνει μια βαθμολογία για την ποιότητα του άρθρου.

Το Wikipedia Foundation πρόσθεσε ότι, δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του υλικού του site. Τα προηγούμενα εργαλεία όμως δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν μεταξύ ενός κακόβουλου edit και ένα ανθρώπινο λάθος.

wikipedia AI, Wikipedia: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τα άρθρα της

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Wikipedia

Πρόγραμμα ΑΙ θα μπορούσε να επαληθεύει τη Wikipedia

Πολλοί ανατρέχουμε στη Wikipedia για να βρούμε πληροφορίες για πράγματα, ωστόσο δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τα πάντα.

Internet Wikipedia

Wikipedia: AI θα ενημερώνει αυτόματα τα κείμενα με νέες πληροφορίες

Οι ερευνητές του MIT ανέπτυξαν ένα σύστημα AI που ανανεώνει μη ενημερωμένες φράσεις στα άρθρα της Wikipedia, διατηρώντας παράλληλα το ανθρώπινο ύφος γραφής.

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.