Wikipedia, Το άτομο έχει ολοκληρώσει 1 εκ. επεξεργασίες λημμάτων!

Είσαι 29 ετών, μόνιμα συνδεδεμένος στο Web, μάλλον δεν έχεις και πολλές κοινωνικές δραστηριότητες και πάρε – δώσε με άλλους ανθρώπους, τα χέρια σου έχουν μια τεχνολογική προέκταση που λέγεται πληκτρολόγιο, ενώ ολημερίς και οληνυχτίς το ρίχνεις στο γράψιμο για την Wikipedia. Τι θα καταφέρεις με αυτόν τον τρόπο; Να γίνεις σαν τον παλήκαρο τον Justin Knapp, που έφτασε αισίως το 1 εκατομμύριο edits στα λήμματα της Διαδικτυακής Εγκυκλοπαίδειας.

Μέχρι και Justin Knapp Day έχει ανακηρυχτεί προς τιμήν του από τον ίδιο τον ιδρυτή της Wikipedia, Jimmy Wales. Έτσι, από εδώ και στο εξής, η 20η Απριλίου είναι η ιερή μέρα του διαδικτυακού γραψίματος, ημέρα κατά την οποία ο Justin χτύπησε το εκατομμυριοστό γράψιμο για την αγαπημένη του ιστοσελίδα. Ο τύπος, ξεκίνησε το γράψιμο το 2000, έχασε τη δουλειά του ως πιτσαδόρος και κατά μέσο όρο κάνει 385 edits την ημέρα, αφιερώνοντας 10 ώρες καθημερινά για την αγαπημένη του ασχολία. Η Wikipedia ζητά εθελοντική εργασία από τους περίπου 90.000 συγγραφείς της, οι οποίοι ήταν 100.000, αλλά ο αριθμός τους δείχνει πλέον σαφείς πτωτικές τάσεις.

, Wikipedia, Το άτομο έχει ολοκληρώσει 1 εκ. επεξεργασίες λημμάτων!

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis

Κάψιμο..

Takis Ge

περαστικά του!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

10ωρο καθημερινο λιωσιμο στον υπολογιστη ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ??????

Nik0s

Ε ναι δεν φαίνεται οτι το κάνει εθελοντικά;Δεν εχει λεφτά ούτε για ένα ξυραφακι να κόψει αυτά τα γένια

Manolis Tsagkarakis

Καταστράφηκε και η καριέρα του σαν πιτσαδόρος!!! :p

Μπράβο πώρωση πάντως!!!

Dimes

Ξεκίνα Κώστα να γράφεις!! Μέχρι τις 1 εκ. αναρτήσεις έχεις καιρό μπροστά σου!

babinos

και τη σοι λήμματα μπορεί να ξέρει να γράψει ένας πιτσαδόρος σόρι κιολας αν θίγω κανέναν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Wikipedia

Πρόγραμμα ΑΙ θα μπορούσε να επαληθεύει τη Wikipedia

Πολλοί ανατρέχουμε στη Wikipedia για να βρούμε πληροφορίες για πράγματα, ωστόσο δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τα πάντα.

Internet Wikipedia

Wikipedia: AI θα ενημερώνει αυτόματα τα κείμενα με νέες πληροφορίες

Οι ερευνητές του MIT ανέπτυξαν ένα σύστημα AI που ανανεώνει μη ενημερωμένες φράσεις στα άρθρα της Wikipedia, διατηρώντας παράλληλα το ανθρώπινο ύφος γραφής.

Internet Wikipedia

Wikitribune: Από τον δημιουργό του Wikipedia κατά των fake news

Τα αποκαλούμενα “fake news” είναι ένα φαινόμενο που παίρνει τεράστιες διαστάσεις, παίζει σημαντικό ρόλο στη δημόσια σφαίρα ενώ θεωρείται ότι μπορεί να επηρεάσει ακόμη και εκλογικές αναμετρήσεις όπως η πρόσφατη στις ΗΠΑ. Το θετικό είναι ότι διάφοροι οργανισμοί είναι πρόθυμοι να λάβουν δράση για τον περιορισμό των fake news.

News Star Wikipedia

Wikipedia: Mηχανή ομιλίας για άτομα με προβλήματα όρασης

Η Wikipedia ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μια crowdsourced μηχανή ομιλίας σε μια προσπάθεια να κάνει την ιστοσελίδα της προσβάσιμη σε εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης ή έχουν χάσει πλήρως την όρασή τους.