WIND 4G, Αναπτύσσει δικτύο κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς

Η WIND Ελλάς ανακοινώνει ότι μετά την ολοκλήρωση της σημερινής δημοπρασίας για τη χορήγηση νέων δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων από την ΕΕΤΤ, απέκτησε δικαιώματα για δύο τμήματα (2×10 MHz) στη ζώνη των 800MHz και επίσης για τέσσερα τμήματα (2x20MHz) στη ζώνη των 2600MHz, συνολικής αξίας 121,825 εκατ. ευρώ.

Η χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 800 και 2600 MHz είναι ένα πολύ αποφασιστικό βήμα για την ανάπτυξη νέων ασυρμάτων τεχνολογιών για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς (4G), που υποστηρίζουν καινοτόμες υπηρεσίες επικοινωνίας, πρόσβασης, περιεχομένου και μεταφοράς ευρυζωνικών δεδομένων.

Με τη μεγάλη αυτή επένδυση σε επιπλέον φάσμα η WIND Ελλάς θα υποστηρίξει την προσφορά υπηρεσιών κινητής ευρυζωνικότητας, παρέχοντας στους συνδρομητές της αυξημένη χωρητικότητα και υψηλές ταχύτητες για τη χρήση δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο.

Το νεοαποκτηθέν φάσμα ανταποκρίνεται πλήρως στο στόχο που είχε θέσει η WIND Ελλάς για τη συμμετοχή της στη δημοπρασία και θα αξιοποιηθεί άμεσα καθώς η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσει στη χώρα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς (4G) κάνοντας χρήση της τεχνολογίας LTE.

WIND 4G, WIND 4G, Αναπτύσσει δικτύο κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς

Να σημειώσουμε ότι η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) ολοκλήρωσε σήμερα με επιτυχία, την ανοικτή δημοπρασία για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις φασματικές περιοχές των 800 και 2600 MHz. Συνολικά, κατακυρώθηκε για 15 χρόνια στις εταιρίες COSMOTE, VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ και WIND όλο το διαθέσιμο φάσμα στην περιοχή των 800 MHz και στην περιοχή των 2600 MHz. Το συνολικό καταβληθέν τίμημα, που εξασφάλισε η ΕΕΤΤ για το ελληνικό δημόσιο, ανέρχεται σε 381.114.000 ευρώ.

Συνολικά, κατακυρώθηκαν στις τρεις συμμετέχουσες εταιρίες τα εξής φασματικά δικαιώματα:
• COSMOTE: Δύο (2×5 MHz) τμήματα στη ζώνη των 800 ΜHz και οκτώ (έξι των 2×5 MHz και δύο των 10 ΜHz) τμήματα στη ζώνη των 2600 MHz, με συνολικό τίμημα 134.788.000 ευρώ.
• VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ: Δύο (2×5 MHz) τμήματα στη ζώνη των 800 ΜHz και έξι (τέσσερα των 2×5 MHz και δύο των 10 ΜHz) τμήματα στη ζώνη των 2600 MHz, με συνολικό τίμημα 124.501.000 ευρώ.
• WIND: Δύο (2×5 MHz) τμήματα στη ζώνη των 800 ΜHz και τέσσερα (2×5 MHz) τμήματα στη ζώνη των 2600 MHz, με συνολικό τίμημα 121.825.000 ευρώ.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Με το 3g τι γινεται;;; Που μου θελουν και 4g…Δουλευομαστε μεταξυ μας μου φαινεται..

Petros

Δεν εχουμε 3g σε αρκετες περιοχες!!και επισης δεν εχουμε καν σημα για κλησεις!!!! ποιο 4g ρε παιδια;;;

Μιχάλης

Στην Κοζάνη είμαστε με 0,5 και σπάνια πάει μέχρι 1,5mbps και δεν κάνουνε τίποτα πόσες φορές τους είπα μ’ έγραψαν.

Λεωνίδας

Nαι, αφού είναι τέλειο το gsm και το 3g σκέφτηκαν να κάνουν και το 4g. Δεν λέω, η wind έχει κατά τη γνώμη μου τα καλύτερα πακέτα και τις καλύτερες προσφορές αλλά το δίκτυο έχει θεματάκια ακόμα…

Solon

Ας ελπίσουμε ότι μαζί με το 4G θα βελτιώσουν και την κάλυψή τους. Ο τρίτος παίκτης στην αγορά είναι απαραίτητος και με τις τιμές που έχουν Cosmote και VODAFONE πιστεύω πως εάν η Wind βελτιώσει την κάλυψή της θα μπορέσει να πάρει και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Takis16

Το δικτυο δεν εχει θεματακια…εχει θεματαρες ακομα!!!! Πληρωνουν καθε μηνα οι συνδρομητες και δινουν τα 10ευρα και τα 20ευρα τους οι καταναλωτες στην καρτοκινητη και εχουμε ανυπαρκτο σημα σε αρκετες περιοχες της Ελλαδας ακομα και σε περιοχες μεσα στο λεκανοπεδιο!!!

m3ntza

@ Μιχάλης

Τι Ήθελα Και Μπήκα Στη Wind… Με Έκαναν Μια Πάρα Πολύ Καλή Προσφορά Στα Public Κοζάνης Για Ένα Μεγάλο Συμβόλαιο Και Μιας Και Ψαχνόμουν Αυτό Το Καιρό Φυσικά Και Έβαλα Την Υπογραφή Μου.. Προϋπόθεση Για Μένα Ήταν Το 4G Δίκτυο Γιατί Πρέπει Να Είμαι Online 24/7 Και Μου Είπαν Πως Έχουν Την Ίδια Κάλυψη Με Την Cosmote. Το Πακέτο Έληγε Και Το Τσίμπησα Άμεσα. Μεγάλο Λάθος

Κέντρο Κοζάνης, 3G Με Απίστευτη Δυσκολία, Πλατάνια, Δεν Υπάρχει, 4G? ΠΟΥΘΕΝΆ! Εγώ Θα Λήξω Το Συμβόλαιο Μαζί Τους Τον Επόμενο Μήνα Και Θα Γυρίσω Στην Cosmote

Χρήστος

θα συμφωνήσω με τα παιδιά στα προηγούμενα σχόλια.

Δεν έχει καλό σήμα 2G (δυο G έγραψα) ακόμη και μέσα στις πόλεις, να περιμένουμε LTE στη Ξάνθη ας πούμε;

Εδώ η WIND χάνει συμβόλαια με μεγάλες εταιρίες της βιομηχανίας (συμβόλαια με 40+ αριθμούς) μονομιάς, εξαιτίας της έλλειψης σήματος μέσα στα κτίρια. Με τον απλό λαό θα ασχοληθούν;

Ωραία στα λόγια, καταλαβαίνουμε οτι έχετε πολλούς συνδρομητές και χαιρόμαστε που ανήκουμε στη WIND. Αλλά δώστε βάση και σε άλλα πράγματα ρε παλικάρια εκεί μέσα στη WIND…

Αλέξανδρος

Ρε παιδιά δεν ξέρω τι συμβαίνει στην υπόλοιπη ελλάδα αλλά κυρίως για θεσσαλονίκη η Wind είναι μια χαρά μη πω και η καλύτερη από τις άλλες 2 σε θέμα σήμα ομιλίας και καλή σε 3g (4g δεν έχει τώρα το αναπτύσει). Μιας και είμαι επαγγελματίας και η δουλειά μου είναι τεχνίτης ανελκυστήρων άρα μιλάω ή προσπαθώ μερικές φορές να μιλήσω στα υπόγεια γιατί εκεί είναι και το μηχανοστάσιο στα περισσότερα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την Wind γιατί οι άλλες δεν τα πάνε τόσο καλά ειδικά σε θέμα σήματος και επειδή όπως καταλαβαίνετε το κινητό είναι εργαλείο δουλειάς πρώτης σημασίας για εμάς, δίνουμε ιδιαίτερη βάση σε αυτό. Τώρα σε 3g πιστεύω ότι επίσης είναι καλή (πάντα με μέτρο την Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές), γιατί π.χ στην Καλλικράτεια που είναι το εξοχικό μου οι άλλοι δεν έχουν σήμα για να μιλήσουν καλά καλά ενώ εγώ πέρα από ότι έχω και σήμα πιάνω και 3g. Τι γίνετε τώρα με ‘σας δεν ξέρω αλλά εφόσον είστε κάτοικοι της περιοχής και έχετε θέματα αλλάζετε δίκτυο και μια χαρά θα συμμορφωθεί η Wind γιατί μπορεί να έχει τα καλύτερα πακέτα αλλά αν δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου πιο το όφελος ; Αυτά από… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet 4G Nokia

Η Nokia θα βάλει δίκτυο 4G στο φεγγάρι μέχρι το τέλος της χρονιάς

Η Nokia σχεδιάζει να στείλει με πύραυλο της SpaceX ένα δίκτυο 4G στη Σελήνη μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Internet Nova

Η Nova παρουσιάζει νέες προσφορές κινητής, internet & ψυχαγωγίας

Η Nova ενοποιείται με τη Wind και λανσάρει νέα προϊόντα μέσα από ένα μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων.

Smartphones WIND Nova Black Friday 2022

Η Black Friday ξεκίνησε στη Nova-Wind με τιμές σε συσκευές και υπηρεσίες

Οι καταναλωτές θα βρουν προσφορές σε πακέτα υπηρεσιών, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, smartphones και αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας σε τιμές έως και -70%.

Business WIND

H Nova αναπτύσσει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit μέχρι το σπίτι (FTTH)

Η Nova θα δημιουργήσει το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber to the home), και θα συνεχίσει να επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (5G).