WIND: Αύξηση 122% της κίνησης data τον Αύγουστο, ξεπέρασε τα 10 Petabyte

, WIND: Αύξηση 122% της κίνησης data τον Αύγουστο, ξεπέρασε τα 10 Petabyte

Με αφορμή τα πρόσφατα αποτελέσματα που συγκέντρωσε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου της WIND Ελλάς, φέτος το καλοκαίρι σημειώθηκε σημαντική αύξηση στη χρήση δεδομένων στο κινητό της δίκτυο. Η WIND φρόντισε για ακόμα μία χρονιά ώστε όλοι οι συνδρομητές της να απολαμβάνουν στις διακοπές τους στον αγαπημένο τους προορισμό, την απόλυτη εμπειρία του 4G/4G+ Δικτύου και σε αρκετές περιοχές και 5G.

Φέτος το καλοκαίρι, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες επιδόθηκαν σε μαραθώνιο επικοινωνίας. Δεν σταμάτησαν να ενημερώνουν τους διαδικτυακούς τους φίλους για κάθε σταθμό των καλοκαιρινών διακοπών τους. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου της εταιρείας και που αφορούν στο Δίκτυο 4G, το αποκορύφωμα της καλοκαιρινής σεζόν ήταν o Αύγουστος και ειδικότερα η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου με την επικοινωνία να απογειώνεται και τα δεδομένα στο Δίκτυο 4G να σημειώνουν αύξηση 122%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 (προ Covid).

Πελοπόννησος, Κρήτη, Ιόνιο, Κυκλάδες και Χαλκιδική φιλοξένησαν τους πιο δραστήριους επικοινωνιακά επισκέπτες και συνέβαλαν στη μεγάλη αύξηση της κίνησης δεδομένων του 4G δικτύου.

Την ίδια εμπιστοσύνη στο Δίκτυο της WIND επέδειξαν και οι ξένοι επισκέπτες της χώρας αυξάνοντας την κίνηση roaming κατά 50% σε σχέση με το 2019. Τη μεγαλύτερη κατανάλωση σε δεδομένα έκαναν οι Άγγλοι, ενώ ακολούθησαν οι Ιταλοί και Γερμανοί επισκέπτες.
Και φέτος οι παραθεριστές δεν αποχωρίστηκαν τα social media, με το YouTube να αναδεικνύεται πρωταθλητής της διαδικτυακής επικοινωνίας, ενώ ακολούθησαν Facebook και Instagram.

Η επικοινωνία στο δίκτυο της WIND καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου λειτούργησε απρόσκοπτα και ανταποκρίθηκε απόλυτα στην εκρηκτική αύξηση της ζήτησης στις τουριστικές περιοχές, ενώ το εξειδικευμένο προσωπικό παρακολουθούσε σε 24ωρη βάση το δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας μέσα από τα συστήματα του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης.

Δελτίο Τύπου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

βρισκανε σημα για τοσα δεδομενα??Μωρε μπραβο…!

Δημητρης

χαχαχαχα. καλο!!!
ελεεινό σήμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Η Nova παρουσιάζει νέες προσφορές κινητής, internet & ψυχαγωγίας

Η Nova ενοποιείται με τη Wind και λανσάρει νέα προϊόντα μέσα από ένα μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων.

Smartphones WIND Nova Black Friday 2022

Η Black Friday ξεκίνησε στη Nova-Wind με τιμές σε συσκευές και υπηρεσίες

Οι καταναλωτές θα βρουν προσφορές σε πακέτα υπηρεσιών, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, smartphones και αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας σε τιμές έως και -70%.

Business WIND

H Nova αναπτύσσει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit μέχρι το σπίτι (FTTH)

Η Nova θα δημιουργήσει το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber to the home), και θα συνεχίσει να επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (5G).

Business Nova WIND

Hellenic Open Fiber (HOF): Νέα εποχή για τις υποδομές οπτικών ινών από τη θυγατρική της Nova – Wind

Το σύνολο των επενδύσεων της Nova-Wind για τεχνολογίες νέες γενιάς πρόκειται να ξεπεράσει τα 1,3 δισ. ευρώ, μέχρι το 2026 και αφορά κυρίως στην επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στο σπίτι (FTTH) και στην εθνική κάλυψη του δικτύου 5G.