WIND: Έχουν κατασκευαστεί περισσότερες από 280.000 γραμμές FTTx πανελλαδικά

, WIND: Έχουν κατασκευαστεί περισσότερες από 280.000 γραμμές FTTx πανελλαδικά

Πάνω από 280.000 είναι μέχρι σήμερα οι κατασκευασμένες γραμμές FTTx της WIND, η οποία συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς τις επενδύσεις της σε δίκτυα νέας γενιάς σε κινητή και σταθερή, ύψους περίπου €100εκ τον χρόνο. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 60% των συνολικών γραμμών που έχουν ανατεθεί στην εταιρεία και δίνει την ευκαιρία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν ταχύτητες που φτάνουν ακόμα και τα 200Mbps.

Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη έργα σε διάφορους δήμους πανελλαδικά. Ανάμεσα σε αυτούς ο δήμος Λάρισας, Ηρακλείου Κρήτης, Κορίνθου, Αμαλιάδας και Λουτρακίου. Ενώ το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν αρκετές περιοχές της Αττικής και του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Παρά τις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν από την πανδημία, δεν αναβάλλαμε στιγμή το επενδυτικό μας πλάνο. Η στρατηγική μας παραμένει η συνεχής επέκταση των δικτύων νέας γενιάς τόσο στην κινητή (4G, 4G+) όσο και στη σταθερή (FTTx) με σκοπό την εξαιρετική εμπειρία πελάτη. Παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στην υλοποίηση της αναπτυξιακής μας στρατηγικής συνεχίζοντας να προσφέρουμε στους συνδρομητές μας σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες επικοινωνίας», αναφέρει ο Νίκος Πανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND Ελλάς.

Το πρώτο τρίμηνο του 2020 ενεργοποιήθηκαν 13.300 νέες γραμμές NGA και η βάση των WIND πελατών που απολαμβάνουν υπηρεσίες δικτύων νέας γενιάς αυξήθηκε κατά 87% ετησίως. Στόχος της εταιρείας είναι αυτός ο αριθμός να αυξάνεται συνεχώς καθώς κατανοούμε όλοι, περισσότερο από ποτέ, την αξία των σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών δικτύων για την επικοινωνία, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και την εργασία.

Δελτίο Τύπου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης Π

Στη Μαγούλα Αττικής θα μας πούνε πότε θα τα ενεργοποιήσουνε? Από το Σεπτέμβριο έχουν περάσει γραμμές. Νισάφι πια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Η Nova παρουσιάζει νέες προσφορές κινητής, internet & ψυχαγωγίας

Η Nova ενοποιείται με τη Wind και λανσάρει νέα προϊόντα μέσα από ένα μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων.

Smartphones WIND Nova Black Friday 2022

Η Black Friday ξεκίνησε στη Nova-Wind με τιμές σε συσκευές και υπηρεσίες

Οι καταναλωτές θα βρουν προσφορές σε πακέτα υπηρεσιών, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, smartphones και αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας σε τιμές έως και -70%.

Business WIND

H Nova αναπτύσσει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit μέχρι το σπίτι (FTTH)

Η Nova θα δημιουργήσει το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber to the home), και θα συνεχίσει να επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (5G).

Business Nova WIND

Hellenic Open Fiber (HOF): Νέα εποχή για τις υποδομές οπτικών ινών από τη θυγατρική της Nova – Wind

Το σύνολο των επενδύσεων της Nova-Wind για τεχνολογίες νέες γενιάς πρόκειται να ξεπεράσει τα 1,3 δισ. ευρώ, μέχρι το 2026 και αφορά κυρίως στην επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στο σπίτι (FTTH) και στην εθνική κάλυψη του δικτύου 5G.