3ετες πλάνο WIND για οπτικές ίνες: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας;

Οπτικές ίνες WIND περιοχές Ελλάδα, 3ετες πλάνο WIND για οπτικές ίνες: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας;

Σύμφωνα με το πλάνο για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών που έχει καταθέσει η WIND Ελλάς στην ΕΕΤΤ, η συνολική επένδυση της εταιρείας θα καλύψει ως και 500.000 γραμμές στις επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές όπου η οπτική ίνα θα φτάνει ως το σπίτι του χρήστη.

Οι περιοχές στις οποίες η WIND θα κατασκευάσει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών, εφόσον λάβει σχετική έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή, είναι επιλεγμένες περιοχές Αττικής & Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης.

Εκατό τελικοί χρήστες είναι ήδη συνδεδεμένοι στο πιλοτικό ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της WIND, και δοκιμάζουν διαφορετικές τεχνολογίες, τις οποίες έχουμε συμπεριλάβει στο πλήρες 3ετές επενδυτικό πλάνο που καταθέσαμε στην ΕΕΤΤ. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και αποδεικνύουν τις μοναδικές δυνατότητες που έχουν οι συγκεκριμένες αρχιτεκτονικές οπτικών ινών (FTTC/B/H) σε συνδυασμό με τις καινοτόμες τεχνολογίες πρόσβασης (Vplus & G.fast).

Οπτικές ίνες WIND περιοχές Ελλάδα, 3ετες πλάνο WIND για οπτικές ίνες: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας;

Η Καλαμάτα θα είναι η πρώτη πόλη στη χώρα μας που θα συνδεθεί στο διαδίκτυο με υπέρ – υψηλές ταχύτητες καθώς η WIND είναι έτοιμη να ολοκληρώσει άμεσα και μέχρι το τέλος Ιουλίου το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών που κατασκευάζει στην πόλη, εφόσον πάρει την έγκριση από την ΕΕΤΤ.

Το δίκτυο οπτικών ινών της WIND θα καλύπτει το 88% των γραμμών της πόλης και οι κάτοικοι της Καλαμάτας θα απολαμβάνουν ταχύτητες που κατά μέσο όρο θα ξεπερνούν τα 250 Mbps, βιώνοντας μια πολύ διαφορετική εμπειρία συνδεσιμότητας σε σύγκριση με σήμερα που οι ταχύτητες δεν αγγίζουν καν τα 24 Mbps (ADSL) ή φτάνουν ως τα 50 Mbps (VDSL).

Έτσι η Καλαμάτα, θα γίνει η πρώτη πόλη στην χώρα μας όπου γίνεται πραγματικότητα η «κοινωνία του Gigabit» όπως την έχει οραματιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2020 καθώς πάνω από το 50% των νοικοκυριών της πόλης μέσα στο φετινό καλοκαίρι θα έχουν ταχύτητες άνω των 100 Mbps.

Οπτικές ίνες WIND περιοχές Ελλάδα, 3ετες πλάνο WIND για οπτικές ίνες: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας;

Οπτικές ίνες WIND περιοχές Ελλάδα, 3ετες πλάνο WIND για οπτικές ίνες: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας;

Οπτικές ίνες WIND περιοχές Ελλάδα, 3ετες πλάνο WIND για οπτικές ίνες: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας;

Οπτικές ίνες WIND περιοχές Ελλάδα, 3ετες πλάνο WIND για οπτικές ίνες: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας;

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GoGos

Υπερ-υψηλές ταχύτητες διαβάζω αλλά δεν βλέπω τίποτα για το πόσο (έστω και στο περίπου) θα κοστίζουν. Ελπίζω να μην είναι και οι τιμές υπερ-υψηλές.

Χρήστος τ

Ναι wind όταν πιάνω με πακέτο έως 24 από 1 μέχρι 10 το μέγιστο με πολλά crashes και οπότε παίζω online με δικό σας ρουτερ από 40 20 ευρώ να χαλάει στο χαϊδαρι Αττικής δλδ 10 χιλιόμετρα από το κέντρο είναι όλα καλά. Μένοντας 50 μέτρα από το όριο που έχετε βάλει στον Δήμο μου φαντάζομαι πως θα την βγάλω και τα επόμενα χρόνια…

ΦΝ

OK έτσι είναι σε όλες τις εταιρίες πχ forthnet OTE… Έως 24 αλλά πρακτικά έως 7-10. Ενδιαφέρον είναι ότι έπρεπε όχι να λένε έως 7 στην περιοχή σου αφού έτσι και αλλιώς δεν μπορεί καλύτερα καξ φυσικά αντίστοιχη τιμολόγηση.
Και γενικά από εμπειρία μου και φίλων από άλλες εταιρίες μου κάνει εντύπωση ότι γενικά πολλά παράπονα για προβλήματα εδώ και περίπου 1 χρόνο. Σαν κάτι να χάλασε γενικά στις συντήρησης δικτύων…
Πάντως ότι καλύτερο υλικό βάζουν τόσο καλύτερα είναι… Μακάρι και η wind να κάνει αυτό πιυ λέει.

ΤΝΤ

Ας μας πει η Wind για ποιο λόγο έκανε προσφυγή στην ΕΕΤΤ πριν μερικούς Μήνες (μαζί με αλλους)για να μην δώσει ο ΟΤΕ Vectoring δηλ 100 κ 200mbps VDSL ;
Το πιλοτικο δεν λέει τίποτα.Αλλωστε όπου έτρεξαν πιλοτικά (βλ συγχώνευση δικτύων με Vodafone)τα έκαναν μαντάρα

Giannis

Οπτική ίνα στη Ρουμανία (1:1) 50 Μbps , 80€ το μήνα και στην Ελλάδα 20Mbit Οπτική Ίνα 780€ ( δεν θα πω πάροχο) .

Ηλίας

Υπάρχει φωτογραφία μεγαλύτερης ανάλυσης για Αθήνα για να δούμε ποιες περιοχές θα καλυφθούν;

bakchr

Υπάρχει και η inalan στην Αθήνα που δίνει ftth σε κάποιες περιοχές, 100MBps με 28 ευρώ/μήνα.
Προς το παρόν είναι σε λίγες περιοχές, αλλά όσο περισσότεροι δηλώσουμε ενδιαφέρον, τόσο περισσότερο θα αναπτυχθεί το δίκτυό τους.
Δείτε inalan.gr

Νikolas

Τι μονο 900mbps το downloading? Εδω με το ζορι πιανω 15….

Γιώργος

Ελλιπές θα χαρακτηρίσω το άρθρο καθώς δεν αναφαίρονται το κόστος μίας τέτοιας σύνδεσης και οι περιοχές σε Θεσσαλονίκη και Αττική. Εκτός αν δεν ξερει ούτε η ίδια η WIND, που δεν μου κανει και αντυπωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Η Nova παρουσιάζει νέες προσφορές κινητής, internet & ψυχαγωγίας

Η Nova ενοποιείται με τη Wind και λανσάρει νέα προϊόντα μέσα από ένα μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων.

Smartphones WIND Nova Black Friday 2022

Η Black Friday ξεκίνησε στη Nova-Wind με τιμές σε συσκευές και υπηρεσίες

Οι καταναλωτές θα βρουν προσφορές σε πακέτα υπηρεσιών, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, smartphones και αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας σε τιμές έως και -70%.

Business WIND

H Nova αναπτύσσει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit μέχρι το σπίτι (FTTH)

Η Nova θα δημιουργήσει το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber to the home), και θα συνεχίσει να επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (5G).

Business Nova WIND

Hellenic Open Fiber (HOF): Νέα εποχή για τις υποδομές οπτικών ινών από τη θυγατρική της Nova – Wind

Το σύνολο των επενδύσεων της Nova-Wind για τεχνολογίες νέες γενιάς πρόκειται να ξεπεράσει τα 1,3 δισ. ευρώ, μέχρι το 2026 και αφορά κυρίως στην επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στο σπίτι (FTTH) και στην εθνική κάλυψη του δικτύου 5G.