WIND: Ξεκινάει η κατασκευή ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών

WIND οπτική ίνα, WIND: Ξεκινάει η κατασκευή ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών

Το γρήγορο Internet με ταχύτητες που θα φτάνουν ως και το 1Gpbs γίνεται πραγματικότητα μέσα από το 3ετές επενδυτικό πλάνου της WIND Ελλάδας για τις οπτικές ίνες. Οι περιοχές στις οποίες η WIND ξεκινάει την κατασκευή ιδιόκτητου δικτύου οπτικής ίνας είναι επιλεγμένες περιοχές Αττικής & Θεσσαλονίκης, Καλαμάτα, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με το 3ετές επενδυτικό πλάνο της WIND που ενέκρινε η ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάθεσης περιοχών για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς, η συνολική επένδυση της εταιρείας θα καλύψει ως και 500.000 γραμμές σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές όπου η οπτική ίνα θα φτάνει ως το σπίτι του χρήστη.

Οι υποδομές νέας γενιάς που θα δημιουργήσει η WIND Ελλάς την επόμενη τριετία στις περιοχές κάλυψης του πλάνου της θα αξιοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες οπτικών ινών (vectoring, super vectoring, G.fast & FttH) και είναι μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου της WIND Ελλάς για NGA σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Είμαι καχύποπτος με την συγκεκριμένη εταιρεία κι όχι άδικα αφού ενω δεν υποστηρίζει σε πολλές περιοχές VDSL, λόγω απόστασης από το καφάο, ότι βασίζεται ΟΧΙ στο δικό της δίκτυο σε αλλά αυτό του ΟΤΕ … αν τους ρωτήσεις θα σου πουν ένα σωρό αναλήθειες : ότι έχουν ιδιόκτητο δίκτυο και σε VDSL πράγμα το οποίο είναι αναληθές επίσης. Συνοψίζοντας θα έλεγα ότι κάνει και σε αυτήν την περίπτωση το ίδιο βάζοντας επιλεκτικά σε ορισμένες περιοχές οπτικές ίνες, αλλά όταν θα τους πάρεις τηλέφωνο να ρωτήσεις για την δίκη σου περιοχή θα πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες ( δεν έχουν ντροπή )

Παναγιώτης Κουνδής

Ότι είπε ο NikosAr… Αυτή η εταιρία ξέρει να κοροϊδεύει τους πελάτες της μέσα στα μούτρα τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet FBI Social Media TikTok

Ο διευθυντής του FBI ανησυχεί για τη συλλογή δεδομένων των χρηστών του TikTok

Ο διευθυντής του FBI Christopher Wray εξέφρασε τις ανησυχίες του για τα δεδομένα των χρηστών που συλλέγει το TikTok και το πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν “για παραδοσιακές επιχειρήσεις κατασκοπείας”.

Internet Duplex Google

Η Google βάζει οριστικό τέλος στη λειτουργία Duplex

Η Google αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία Duplex στο Web, που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη για τον εικονικό της βοηθό.

Internet Apple Elon Musk Tim Cook

Elon Musk: Η Apple «επανέφερε πλήρως» τις διαφημίσεις στο Twitter

Η Apple “επανέφερε πλήρως” τις διαφημίσεις στo Twitter, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της πλατφόρμας, Elon Musk.

Internet Android apps Microsoft

Microsoft Teams: Νέα λειτουργία για την εφαρμογή Android – Τι προσφέρει

Η πανδημία έφερε στην επιφάνεια διάφορα εργαλεία τηλεδιάσκεψης τα τελευταία χρόνια, βάζοντας το Zoom, το Google Meet και το Microsoft Teams στην πρώτη γραμμή.