Η μεγαλύτερη φωτογραφία στον κόσμο με ανάλυση 365 Gigapixels [video]

1

Μια ομάδα φωτογράφων απ’όλο τον κόσμο υπό τις οδηγίες του Ιταλού φωτογράφου Filippo Blengin, δημοσίευσε μια τεράστια φωτογραφία. Πρόκειται για πανοραμική εικόνα που έχει την μεγαλύτερη ανάλυση αυτή τη στιγμή στα 365 Gigapixels, και απεικονίζει το ψηλότερο βουνό της Ευρώπης, το Mont Blanc.

Για να τραβηχτεί η φωτογραφία του 11ου ψηλότερου βουνού στον κόσμο, χρειάστηκαν 35 ώρες συνεχών λήψεων και 70.000 φωτογραφίες για να δημιουργηθεί η πανοραμική εικόνα. Οι φωτογραφίες, που συνολικά είχαν μέγεθος 46 terabytes, χρειάστηκαν 2 μήνες για να ενωθούν και να δώσουν την τελική εικόνα των 365 megapixels, η οποία αν τυπωθεί στα 300dpi θα πιάσει το μήκος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Η ομάδα έμεινε για δύο εβδομάδες σε υψόμετρο 3.500 μέτρων, με την θερμοκρασία να πέφτει μέχρι τους -10°C. Για την δημιουργία της τελικής εικόνας χρησιμοποιήθηκε μία Canon EOS 70D και ο φακός Canon EF 400mm f/2.8II IS με τον πολλαπλασιαστή Canon Extender 2X III. Η μηχανή ήταν συνδεδεμένη σε ένα ειδικό ρομποτικό σύστημα της CLAUSS.

Να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη φωτογραφία που απεικονίζει κάποια τοποθεσία του πλανήτη μας, διότι η μεγαλύτερη φωτογραφία που έχει δημιουργηθεί ποτέ, απεικονίζει μία τεράστια περιοχή από το βόρειο τμήμα της σελήνης και είναι δημιουργία της NASA. Δείτε την εδώ.

Μπορείτε να μπείτε στο in2white και κάνοντας zoom να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες του βουνού.

mont blanc

mont blanc

mont blanc

mont blanc

Πηγη:1, 2

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
RogoMS

Σιγά…..εχω τραβήξει κι εγώ αλλα δεν την εμφάνιζε στο φιλμ !!!! 😝😝😝😝😝😝😜😜

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα