Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης www.ermis.gov.gr

Tο Υπουργείο Εσωτερικών και η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε παρουσίασαν σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου την Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης www.ermis.gov.gr. Η Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης εισάγει αποφασιστικά την Ελλάδα στην εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, συμβάλλοντας στον γενικότερο εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και στην ανάπτυξη της χώρας με την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις, διευκολύνοντας την καθημερινή αλληλεπίδρασή τους με τον κρατικό μηχανισμό.

ermis-gov

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, ως δίαυλος μετεξέλιξης και ανάπτυξης του σύγχρονου Κράτους, φέρνει την Ελλάδα ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στην ψηφιοποίηση και διάχυση της δημόσιας πληροφορίας και των συναλλαγών στο Διαδίκτυο μεταξύ Δημόσιων Υπηρεσιών και πολιτών. Αρχίζει έτσι η υλοποίηση του οράματος του Υπουργείου Εσωτερικών για τη δημιουργία της Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης, η οποία θα αποτελέσει στο άμεσο μέλλον ένα κεντρικό σημείο επαφής του πολίτη και του επιχειρηματία με τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

H υποστήριξη και η ενεργός συμμετοχή του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης και των εμπλεκομένων Φορέων, αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την περαιτέρω ανάπτυξη και ολοκλήρωση της Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης www.ermis.gov.gr.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο της πολιτικής του για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, έχει ήδη υλοποιήσει και υλοποιεί, σε συνεργασία με την ΚτΠ Α.Ε., έργα ευρείας κλίμακας και διασποράς, που αποτελούν τους πυλώνες της ηλεκτρονικής Δημόσιας Διοίκησης, τα οποία συγχρηματοδοτούνται μέσω του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Η Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης www.ermis.gov.gr κινείται σε τρεις βασικούς άξονες που αφορούν:
• Στην ολοκληρωμένη συλλογή και οργάνωση της απαιτούμενης πληροφορίας από το σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης και την διάθεσή της στο Διαδίκτυο για την αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές τους και την αλληλεπίδρασή τους με τον κρατικό μηχανισμό.
• Στην ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών για την πλήρη υποστήριξη της Διαλειτουργικότητας μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης και στην ανάπτυξη εφαρμογών για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Συναλλαγών από ένα σημείο.
• Στην Ψηφιακή Αυθεντικοποίηση πολιτών και επιχειρήσεων σε υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Συναλλαγών της Δημόσιας Διοίκησης, στο πλαίσιο παροχής ασφαλών υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε κάθε επίπεδο.

Η Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης “ermis” αποτελεί ζωντανό παράδειγμα των πρωτοβουλιών του Υπουργείου Εσωτερικών για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τον πολίτη. Με τη σύμπραξη και συνεργασία των Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης και προσβλέποντας παράλληλα στη δημιουργία του κατάλληλου μηχανισμού για την διαρκή βελτιστοποίηση του περιεχομένου της και την σταδιακή εξέλιξή της, η Πύλη “ermis” θα προσφέρει ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Tο συγκεκριμένο Έργο στοχεύει στην ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με τη Δημόσια Διοίκηση, μέσα και από την ανάπτυξη ολοκληρωμένων και ασφαλών υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Συναλλαγών από ένα κεντρικό σημείο, προσφέροντας όλες τις απαραίτητες υποδομές και εφαρμογές για την επίτευξη πλήρους διαλειτουργικότητας μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης και την ψηφιακή αυθεντικοποίηση των πολιτών.

Η Πύλη “ermis” θα αποτελέσει στο άμεσο μέλλον το «Ηλεκτρονικό Πολυκατάστημα» της Δημόσιας Διοίκησης για ολοκληρωμένη πληροφόρηση και διεκπεραίωση του συνόλου των συναλλαγών του πολίτη με τη Δημόσια Διοίκηση, εισάγοντας αποφασιστικά την Ελλάδα στην εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο, μίλησαν, ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Βασίλης Ασημακόπουλος, και ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. κ. Κωστής Δούκας.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
theodoros leontiou

den exo kati na sxoliaso pros to paron

savi

δεν μπαίνει…

DEDIDIS BILL

Καλωσορίζω την δικτυακή κάλυψη του Υπουργείου Εσωτερικών, καθόσον για πολλά χρόνια κάτοικος Εξωτερικού[Μ.Βρετανία], πολλά έγγραφα που σήμερα απαιτούν χαμένο χρόνο, με τα σημερινά ηλεκτρονικά μέσα, απαιτούσαν μόνο λίγα λεπτά. Αντιλαμβάνεσθε σε ένα Κράτος που η Δημόσια Διοίκηση, δεν έχει και την καλύτερη “έξωθεν μαρτυρία”, η κίνηση αυτή του Υπουργείου, εντάσσει πλέον την Χώρα μας, σε Κράτη ευνοούμενα και προπαντός πολιτισμένα.
Μακάρι η πρόοδος αυτή να προχωρήσει και σε άλλα Υπουργεία και να καθιερωθεί πλέον η ηλεκτρονική μορφή, όχι σε πολυτέλεια ορισμένων ανθρώπων, αλλά σε καθημερινή χρήση όλων των πολιτών.
Συγχαρητήρια στον Υπουργό κ.Παυλόπουλο που η όλη του δραστηριότητα δεν εξαντλείται σε τηλεοπτικά πάνελ, αλλά προσπαθεί καθημερινά για το καλύτερο.
Με εκτίμηση
ΔΕΔΙΔΗΣ Ν ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Αχιλλέας Καρακολίδης

Συγχαρητήρια για την εθνική πύλη.Δώστε σημασία στην Δημόσια ασφάλεια μας γιατί κάθε μέρα παραπαίει όλο και περισσότερο.Μέσα σε λίγες μέρες με διαρήξαν το μαγαζί 3 φορές,έλεος πια!

LITSA

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΩ ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΕΡΜΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΡΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ.ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΑΠΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Maria

Καλησπέρα! Εγώ πάντως μια χαρά έκανα την αίτηση σήμερα, έγινε ταχύτατα η εγγραφή μου και υπέβαλα αίτηση για πιστοποιητικό γέννησης μέσα σε λίγα λεπτά. Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι πόσο χρόνο κάνει μέχρι να την παραλάβω από το ΚΕΠ που δήλωσα, γνωρίζετε κάτι;
Ευχαριστώ

φαιδων

μου αρεση παρα πολυ
φαιδων

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΗ

Γνωρίζετε α΄πό πότε θα αρχίσει να εφαρμόζετε το πρόγραμμα για αναπαλαίωση κατοικιών το οποίο το άκουσε χθές στην ΕΤ3 , και για το οποίο θα πρέπει να ενημερώνόμαστε απο τα κατά τόπους ΚΕΠ?
Εγώ ρώτησα στο ΚΕΠ της πόλης μου και μου απάντησαν ότι δεν έχουν καμμία ενημέρωση προς το παρόν.

yannis747

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΓΡΑΦΗ.

Stelios

Με λίγα και εύκολα βήματα έκανα εγγραφή, ζήτησα πιστ/κό οικογ. κατάστασης και μέσα
σε 3 ημέρες το παρέλαβα από το ΚΕΠ της προτίμησής μου.
Το σύστημα δουλεύει τέλεια.

ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΙΑ,ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,17 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ.
Η ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 28/12/2009.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΧΑΡΤΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

βαιος

Σας παρακαλοω εσεις εκει στο υπουργειο,να κανεται μια καλιτερη σελιδα,εχουμε αγανακτιση με τα αγγλικα σας ,σε ελληνες απευθυνεστε και οχι σε πακιστανους,η οχι

γιαννης

τωρα μπαινω πρωτη φορα, θα δειξει…

Βασίλης

Έχω κάνει εγγραφή πριν μερικές μέρες και δεν μου έχει έρθει ακόμα στο mail ο κωδικός ενεργοποίησης ! πήγα και στο κεπ για επιβεβαίωση στοιχείων ! και το κακό είναι ότι μου έχει κλειδώσει το mail και δεν μπορώ να κάνω καινούργιο λογαριασμό στο ermis .(το βλέπει ότι χρησιμοποιείται ). που μπορώ να απευθυνθώ?

Βασίλης

πως το κανω αυτο?

kostas

πολη καλα ολλα αυτα εαν ομος δουλεψουν οπος προτα που η δημοσια διοικηση δεν εφηρμοζε τον νομο.0 απο 0 ….0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Bitcoin

Britcoin: Το βρετανικό κρυπτονόμισμα θα ενισχύσει το Bitcoin

Οι Βρετανοί θέλουν να λανσάρουν το Britcoin, ένα δικό τους κρυπτονόμισμα και πολλοί αναρωτιούνται τι εξελίξεις θα έχει αυτό.

Internet malware Hackers

To LemonDuck malware στοχεύει Windows και Linux συστήματα

To LemonDuck είναι ένα malware που σχετίζεται με την διαδικασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και χτυπά σε συστήματα Linux και Windows.

Internet

Σοβαρά διεθνή web sites γεμίζουν με πορνογραφικό υλικό

Η εταιρεία προώθησης πορνογραφικού υλικού 5 Star Porn HD εξαγόρασε το VidMe, με αποτέλεσμα να γεμίσουν με ανάλογο υλικό πολλές άσχετες σελίδες.

Internet ransomware Hackers

Επίθεση ransomware από hackers στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ένα σοβαρό περιστατικό επίθεσης ransomware έχει καταγραφεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης με αρχεία του εσωτερικού δικτύου να πέφτουν στα χέρια hackers.