Xαράτσι 15 ευρώ από τα ΕΛΤΑ στα δέματα αγορές από Κίνα [updated]

, Xαράτσι 15 ευρώ από τα ΕΛΤΑ στα δέματα αγορές από Κίνα [updated]

Εγγύκλιος των ΕΛΤΑ με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2020 αναφέρει ότι αλλάζουν τις χρεώσεις για δέματα εκτός Ευρωπαϊκών χωρών αξίας από 0 ευρώ έως και 22 ευρώ θα μπαίνει χαράτσι 15 ευρώ.

Update: Επίσημη ανακοίνωση των ΕΛΤΑ για το χαράτσι των 15 ευρώ στις αγορές από Κίνα

Τα δέματα εκτός ευρωπαϊκών χωρών που θα μπαίνουν τελωνείο άσχετα αν είναι πάνω η κάτω από 22 ευρώ που μέχρι σήμερα είναι η ατέλεια, θα χρεώνονται με 15 ευρώ. Συνήθως είναι τα δέματα με μικροπράγματα που αγοράζουμε οι περισσότεροι από Κίνα, ε αυτά από ότι φαίνεται ότι και και 1 ευρώ να κοστίζουν θα πληρώνουμε στα ΕΛΤΑ επιπλέον 15 ευρώ.

Παραδείγματα:

Από 0 έως και 22 ευρώ θα πληρώνουμε τέλη εκτελωνισμού 15 ευρώ.

Από 22 έως και 150 ευρώ θα πληρώνουμε τέλη εκτελωνισμού 15 ευρώ + ΦΠΑ 24%.

Πάνω απο 150 ευρώ θα πληρώνουμε τέλη εκτελωνισμού 15 με 50 ευρώ ανάλογα το κόστος του πακέτου, + ΦΠΑ 24% + τους τελωνειακούς δασμούς.

Οι γνώστες των ηλεκτρονικων αγορών από Κίνα προτείνουν να επιλέγετε μόνο ασφαλείς τρόπους αποστολής για τις παραγγελίες σας όπως PDM, Priority Line, EU Priority Line, Netherland Register κ.α.

Update: Άκυρο το χαράτσι 15 ευρώ των ΕΛΤΑ για αγορές από Κίνα

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

57 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

Οι κανόνες της “ελεύθερης αγοράς” επιβάλλονται όλο και περισσότερο! Μπράβο!

bill

Nτροπη τους απλα…………αν και εχω παραλαβει 3 δεματα τις τελευταιες 10 μερες μικρης αξιας κανονικα χωρις τελωνειο.

spyrospash

Φαινεται οτι ειναι στα πλαισια της εξυγιανσης των ΕΛΤΑ,η εγκυκλιος…Δεν πειραζει .PDM, Priority Line, EU Priority Line, Netherland Register,και τα λεφτα στους Κινεζους.

Babys

Πρόκειται για αλήτες

kotronas

Εγώ λέω να παραγγείλουμε τον Κορωνιό και να τους τον χαρίσουμε.

Γιώργος Μι

Καθαρά Αλητεία και κίνηση Σύγχησης
Αίσχος!!!

Παναγιωτης

ΑΝ όλοι μας εδώ μέσα παραγγείλουμε κάτι που κάνει κάτω του 1 ευρώ και όταν έρθει ας αρνηθούμε την έξτρα χρέωση και την παραλαβή.
Θα είναι υποχρεωμένοι να το επιστρέψουν πισω…
Θα αναγκαστούν να βάλουν μυαλό στο τέλος.
Και με όλες τις επιστροφές και οι Κινέζοι θα αλλάξουν μεταφορέα για να κάνουν δουλειά με Ελλάδα.

Νικος

Σωστος

George

Συμφωνώ αυτή είναι η λύση πλέον..
Είναι έξυπνη κίνηση αντίδρασης

PANOS

Δεν θα επιστρεψουν τιποτα……θα μεινουν στο τελωνειο τα αζητητα δεματα και στο τελος θα τα μοιραστουν τα δεματα μεταξυ τους. Μια χαρά θα τους κάτσει.

George

Θα κάνεις ακύρωση λόγο κρυφών χρεώσεων στο site που έκανες παραγγελία και θα αφήσεις του κινέζους να βγάλουν άκρη με τα ελτα

Παναγιωτης

Δεν είναι πλιάτσικο για να τα μοιραστούν. Αυτές οι μαύρες εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί!
Είναι υποχρεωμένοι να τα επιστρέψουν πισω σαν μη παραδοτέα. Αν εσυ για κάποιο λόγο κανεις θέμα στον αποστολέα για μη αποστολή, τα ΕΛΤΑ πρέπει να αποδείξουν ότι δεν τα παραλαβές και ξεκίνησαν την διαδικασία επιστροφής.

Blats

Την βάψαμε…..

Alex

τα ελτά κλείνουν υποκαταστήματα το ένα πίσω απο το άλλο , νομίζουν οτι έτσι θα σωθούν ?

asdf

Τα ΕΛΤΑ θα αφανιστούν και άλλη μεταφορική θα πλουτίσει. Good luck πιο άχρηστη μεταφορικη του πλανήτη.

PANOS

Ρε παιδια αν γινει αυτο θα κολλησουν χιλιαδες δεματα στο τελωνειο……….μεχρι να τα παραλαβουμε θα περασουν 5-6 μηνες. Μονο εγω περιμενω ηδη 4 δεματα …………φανταστειτε ποσα αλλα χιλιαδες ειναι.

ΛΛ

Τα πράγματα είναι απλά …τα ΕΛΤΑ κρίνουν ότι δεν τους συμφέρει η συγκεκριμένη αγορά και ζημιώνουν από αυτήν. Όποτε βάζουν 15 ευρώ επιπλέον χρέωση … που το κακό για να κερδίζουν? Όποιον δεν το συμφέρει χρησιμοποιεί άλλη εταιρεία τόσο απλά …αν πάλι θέλει τα ΕΛΤΑ τους χρεώνει 15 ευρώ για να τη συμφέρει και την ίδια να κάνει τη συγκεκριμένη μετακίνηση.
Τα ΕΛΤΑ έπεσαν έξω γιατί έγιναν πολλά λάθη …ένα από αυτά ότι δεχόταν να λειτουργούν χωρίς ουσιαστικό κέρδος κέρδους σε μια σειρά υπηρεσίες όπως αυτήν. Καλά κάνουν και την ξεφορτώνονται και καλά κάνουμε και εμείς και δε θα τους χρησιμοποιουμε! Όλοι κερδισμένοι!

Παναγιωτης

Δεν έχεις επιλογή χρήσης ή μη του εκάστοτε παρόχου …
Όποτε αν είναι ΕΛΤΑ εισαι υποχρεωμένος να τους φας στην μάπα.

Γιωργος Κ

Φίλε μου δύστυχος κάνεις λάθος …
Οι υπηρεσίες που έχουν στην ουσία μείνει στα ΕΛΤΑ είναι οι λογαριασμοί
(μια φορά τον μηνά για λίγους καταναλωτές λόγω του 1 ευρώ)
και αυτή των πακέτων .
Τους αρέσει δεν τους αρέσει εάν σταματήσει το πακέτο στην πραγματικοτητα
αυτοκτονούν σαν ΕΛΤΑ.
κάποια στιγμή στο παρελθόν είχαν παραπλήσια σκέψη με χρέωση 3 Ευρώ,

Δεν το προχώρησαν περαιτέρω…

για εμενα ( παραγγελνω αρκετα συνχα) θεωρω οτι η ειδηση ειναι συνεπεια του brexit
και οτι θα ισχυσει για ενα μικρο χρονικο διαστημα .

στο κατω κατω το τελωνειακως ελευθερο προιον πηγαζει απο διακρατικες συμφωνιες
και δεν ειναι δυνατον να χρεωνουν εκτελωνισμο σχετικα.

Οσο μικρη και να ειναι η πιτα για την Ελλαδα εαν μηδενιστουν οι αποστελες προς αυτην
θα κανει τους κινεζους να το ψαξουν

Andy

Γνώμη μου είναι να παραγγείλουμε όλοι από ένα δονητή (φθηνό δουλειά) και να μην παραλάβει κανείς το δέμα του… Τα αφήνουμε να τα μοιραστούν χαλάλι..

Βασιλης

χααχαχαχαχχαχχααχαχαχχαχαχαχααχαχχαχααχαχαχαχαχχααχαχχαχααχαχαχαχχαχαχαχααχαχαχαχαχαχχαχααχαχαχαχαχ και καμια πλαστικη κουκλα για να γινουν καλυτερα χααχχααχχα!

Χρηστος

Καλημέρα! Τι ακριβώς κάνουμε εδώ; καταγγελία; γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω…

Ηηηηη

Καταγγελία.

bill

Κατι που ειναι πολυ σημαντικο να επισημανουμε ειναι οτι ΑΝ ΤΟ πακέτο τύχει να συμπεριληφθεί σε δειγματοληπτικό τελωνειακό έλεγχο τότε κατά την παραλαβή του θα πρέπει να πληρώσουμε τέλος εκτελωνισμού 15 ευρώ. Στην περίπτωση που δεν επιλεγεί το δέμα μας για δειγματοληπτικό τελωνειακό έλεγχο από τους τελωνειακούς, τότε το πακέτο θα περάσει και θα φτάσει σπίτι μας χωρίς την επιπλέον χρέωση των 15 ευρώ. Φανταζομαι πως δεν θα κατσουν να κρατησουν στο τελωνειο δεματα μικρης αξιας.

kotronas

Δεν κατάλαβες ο δειγματοληπτικός έλεγχος πλέον περνάνε 9 στα 10 πακέτα.

skoko

γιατί να κάνουν έλεγχο αφού το κάθε πακέτο είναι ταρίφα !!

βαγγελης

Η ΞΕΦΤΥΛΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΙΟ ΤΗΣ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ

Thanasis

Καθαρά αλήτικη συμπεριφορά…. Σε ότι αφορά εμένα δεν παίζει να κάνω παραλαβή με τέτοιο καπέλο ας το στείλουν πισω ή ας το βάλουν εκεί που ξέρουν… Απλά ήθελα να ήξερα στις εφαρμογές που αγοράζουν αυτοι για τα i-phone τους πληρώνουν το καπελάκι ή εκεί δεν προβλέπεται μιας και θεωρητικά είναι απο αμερική? Θυμηθητε καποιον βουλευτή πριν λίγα χρόνια που μόλις μπήκαν τα capital control και δεν μπορούσε να αγοράσει εφαρμογές για το i-phone του μουτζοκλαιγε δημόσια…. Α ρε ξεφτύλες……
Στήν περιοχή που μένω στο βόλο έρχεται ταχυδρόμος μια στις δεκαπέντε κι αν μιας κι αυτος που ηταν για την περιοχή συνταξιοδοτήθηκε και δεν φέρνουν άλλον Έρχεται κάποος από άλλο πόστο όποτε μπορεί και αν….. Και θέλουν και δεκαπέντε ευρώ…
Ώξω ρεεεε…..

Νικος

Η αλήθεια είναι ότι και σε εμένα στη Ρόδο που μένω ο ταχυδρόμος έρχεται μια φορά κάθε 15 ημερες και φέρνει ένα πάκο γράμματα. (Βάζω διεύθυνση εργασίας μιας και στο σπίτι δεν είναι κανείς.) Τα πράγματα που παραγγέλνω από Κίνα τα παραγγέλνω επειδή είναι φτηνά, χαζά, όχι άμεσα απαραίτητα. Κατανοώ ότι μπορεί ο φόρτος εργασίας να αυξάνει όσο περισσότεροι αγοράζουν μικροπραγματα από Κίνα και να δημιουργεί έξοδα στα ΕΛΤΑ, αλλά η ιδέα πως ο,τι κινείται το χαρατσωνουμε είναι τουλάχιστον φαιδρή. Μπράβο σε όποιον την σκέφτηκε. Γιατί να μην φέρνουν εκείνοι τα πακέτα από Κίνα και να τους πληρώνουν οι Κινέζοι; Τα ολλανδικά και τα τουρκικά ταχυδρομεία είναι προφανώς πιο καπάτσα από τα δικά μας και κάνουν εκείνοι τις μεταφορές από Κίνα.

KnightRider

Πάλι καλά που είχα προνοήσει να αγοράσω ότι πράγματα ήθελα από Κίνα όσο το δυνατόν νωρίτερα γίνεται !!!
Το περίμενα ότι θα γίνει κάτι τέτοιο με τα ΕΛΤΑ !!!

Αθανάσιος

Και οι εισαγωγές που έχουν κάνει οι μεγάλοι, ολόκληρες αποθήκες, θα αραχνιάζουν για να ψωνίζουμε εμείς αυτό που θελουμε χωρίς να πληρώνουμε ΦΠΑ; Είστε βαθύτατα γελασμένοι. Δεν θα αγοράζετε αυτό που χρειάζεστε εσείς και μάλιστα φθηνά. Θα πάρετε αυτά που έχουν εισαγάγει, έχουν προπληρώσει τους φόρους, και πρέπει να ξαναγίνουν χρήμα. Νομίζατε ότι θα κάθονται να σας βλέπουν να κάνετε μόνοι σας εισαγωγές;

Thanasis

Ναι σωστά αφού δεν πάιρνω αυτά που εισαγάγουν και προτιμώ αυτά απΚίνα να μου βάλουν ένα λογικό φόρο ανάλογο του ποσού και ας βάλουν και ΦΠΑ…. Αλλά να βάλουν και σε ότι έρχεται απο ευρωπαική ένωση…. αυτά περνάνε χωρίς τελωνείο ειδηκά αν είναι απο Γερμανία…..

George

Δεν θα είχα πρόβλημα να πληρώσω το ΦΠΑ. Το νταβατζιλίκι του έμπορου όμως γιατί;

Γιώργος κ

Φίλε , κάπου το έχεις χάσει…
Το θέμα δεν είναι οι μεγάλοι με τις αποθήκες το θέμα είναι τι επιπλέων 15 ευρώ που θέλουν τα ΕΛΤΑ για την πάρτι τους ενώ έχουν πληρωθεί από τα ταχυδρομεία της Κίνας. Μπορεί σε εμάς πολλά να φαίνονται χωρίς έξοδα ταχυδρομείου, σίγουρα όμως καπως έχουν πληρωθεί.

Κοινώς θέλουν να αρπάξουν παραπάνω

Σταύρος

Το θέμα είναι αν έχει εφαρμοστεί και αν όχι από πότε θα ξεκινήσει; περιμένω δέματα από 11 Ιανουαρίου μέχρι και κάποια που παρήγγειλα χθες

skoko

ξέρει κανείς αν ένα πακέτο αξίας 300-400 € τι τελωνείο έχει?

Γιώργος κ

Φίλε μου για εσένα θα ισχύσει ότι ίσχυε και στην παλιότερη πολιτική περίπου 160-170ευρω νομίζω … Θα σου ζητηθεί αποδεικτικό αγοράς που να φαίνεται η τιμη

sp

εφαρμοζεται ηδη απο τις 3 του μηνος, καποιοι στο ινσομνια μιλανε για τα καπελα που φαγανε…

C. K

Ήρθε το πρώτο δέμα! Κορδόνια παπουτσιού ελαστικά για τα παιδιά. 2€ +15 € δεν θα πάρω τίποτα…. Για να δούμε σε κάνα μήνα καποια αντιδραση… Ελπίζω…

Παναγιωτης

Απλώς προείπα και παραπάνω…..

ΑΝ όλοι μας εδώ μέσα παραγγείλουμε κάτι που κάνει κάτω του 1 ευρώ και όταν έρθει ας αρνηθούμε την έξτρα χρέωση και την παραλαβή.
Θα είναι υποχρεωμένοι να το επιστρέψουν πισω…
Θα αναγκαστούν να βάλουν μυαλό στο τέλος.
Και με όλες τις επιστροφές και οι Κινέζοι θα αλλάξουν μεταφορέα για να κάνουν δουλειά με Ελλάδα.

Χρηστος

Σωστά έτσι πρέπει να κάνουμε…. Να σας πω υπάρχει περίπτωση να βρούμε κάποιον που να κάνει κάτι ανάλογο στο facebook και να γίνεται κοινοποίηση για να κάνουμε αγορές του ενός ευρώ

Ευχαριστώ

ΚΩΣΤΑΣ

Προφανώς έχεις χρεωθεί τα 2€ και δεν θα τα πάρεις πίσω. Ο πωλητής δεν φταίει σε τίποτε για τις μ@λ…. των ΕΛΤΑ

petros

Εγώ περιμένω δύο πράγματα από Κίνα.
1. αξίας 15 ευρώ και έχει φτάσει Ελλάδα 17/1/2020 – ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
2/2/2020 πέρασε το τελωνείο και από τις 2/2/2020 βρίσκεται Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, 6 μέρες χωρίς να κουνιέται χωρίς να γίνεται τίποτα.
2. αξίας 7 ευρώ και έχει φτάσει Ελλάδα 26/1/2020 – ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
6/2/2020 πέρασε το τελωνείο και από τις 6/2/2020 βρίσκεται Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, 2 μέρες χωρίς να κουνιέται.
Λέτε να την πατήσω και εγώ τη να μου ζητήσουν 15+15 ευρώ?
Πάντως αυτό που έκαναν δεν είναι λογικό και θα χάσουν αρκετά αντί να κερδίσουν.

Νικος

Αν δεν κανω λάθος, αφού πέρασε απο τελωνείο και βρίσκεται στο Κ. Δ. δεν πρέπει να ανησυχείς, γιατί αν το ηλεγχαν θα σου ειχαν στείλει μήνυμα να τους προσκομισεις κάποια έγγραφα. Αφού δεν πήρες μήνυμα νομίζω την γλύτωσες.

petros

Ναι, τελικα τιν γλιτωσα, ηρθαν χωρις προβλημα. ευχαριστώ

Σταύρος

Οπότε δεν θα επιδοτούν όλοι οι φορολογούμενοι τα ελλείμματα των ΕΛΤΑ αλλά μόνο όσοι τα χρησιμοποιούν.

Στέλιος

Τι ξευτιλίκια είναι πάλι αυτά?? Νομίζουν ότι έτσι θα ταΐζουν τους χαραμοφάιδες που έχουν εκεί μέσα??? Αντί να φτιάξουν λίγο τις υπηρεσίες και τις τιμές τους κάνουν ότι βλακεία τους έρθει???

Ότι και να τους πεις λίγο θα είναι!!!

Marianna

Αίσχος! Οι τιμές της Ελλάδας είναι αισχροκερδείς και αυτός είναι ο λόγος που όλοι ψωνίζουν από το εξωτερικό. Για ποιο λόγο να πληρώνουμε τα χαράτσια?

APOSTOLOS PAPAEFTHYMIOU

Η τρέλα πουλάει
Δλδ για 22 ευρώ αγορές θα δίνουμε μπόνους 15 ευρώ χαλαρά
δεν υπάρχει περίπτωση να μην το διορθώσουν οι κινέζοι μέσω των άλλων Warehouse

Thomas

Σήμερα επικοινώνησα με τα ΕΛΤΑ για να παραπονεθώ και με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει καμία χρέωση κάτω των 22€. Είχε ανακοινωθεί μου είπαν αλλά τελικά ακυρώθηκε και δεν θα ισχύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.