YouTube: Έγινε 10 χρονών και θυμάται τις καλύτερες στιγμές του [video]

Στα μέσα Φεβρουαρίου του 2005 τρεις υπάλληλοι της PayPal ίδρυσαν το YouTube.com και κατάφεραν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι μάζες θα έβλεπαν και θα μοιράζονταν περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Το πρώτο video ανέβηκε 23 Απριλίου του 2005 και σήμερα, στα 10 χρόνια ζωής του το YouTube έχει φτάσει το 1 δισεκατομμύριο χρήστες τον μήνα.

Ωστόσο ο τεράστιος αριθμός των χρηστών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η Google έχει τα κέρδη που φανταζόμασταν. Η WSJ αναφέρει ότι η Google δεν έχει κέρδη από το YouTube διότι οι περισσότεροι χρήστες βλέπουν τα videos από links και δεν επισκέπτονται την κεντρική σελίδα του. Επιπλέον, αναφέρεται ότι το 9% των επισκεπτών του είναι “υπεύθυνο” για το 85% των online-video views, οπότε ένα τέτοιο κοινό δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τους διαφημιστές οι οποίοι προτιμούν το κοινό της τηλεόρασης.

Η Google θα προσπαθήσει προσπαθεί με διάφορους τρόπους να αυξήσει τα κέρδη του YouTube όπως συνδρομητική υπηρεσία χωρίς διαφημίσεις κλπ. Προς το παρόν όμως μπορούμε να δούμε το επετειακό video με κάποιες από τις καλύτερες στιγμές του από τον Luc Bergeron, director και video editor του YouTube:

youtube 10 χρονών, YouTube: Έγινε 10 χρονών και θυμάται τις καλύτερες στιγμές του [video]

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
j

1) θα έπρεπε να εχει μέσα το πιο δημοφιλές βίντεο του (το gagnam style με 2+ δις views)
2)δεν ελκύει διαφημιστές, ομως τα …. Μας τα πρήζει κάθε φορά που παμε να δούμε ενα βίντεο με τις διαφημησεις

Giorgos

@j το είχε στο 2:21

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.