YouTube: Εκατοντάδες κλεμμένοι λογαριασμοί πωλούνται στο dark web

YouTube, YouTube: Εκατοντάδες κλεμμένοι λογαριασμοί πωλούνται στο dark web

Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί δραματικά οι πωλήσεις παραβιασμένων λογαριασμών του YouTube. Μάλιστα, για να μπορέσει κάποιος να αγοράσει έναν τέτοιο λογαριασμό πρέπει να μπει στο dark web.

Για ποιους λόγους γίνονται παραβιάσεις λογαριασμών

Οι χάκερς γνωρίζουν πολύ καλά την αξία ενός λογαριασμού σε οποιοδήποτε social media εν έτη 2020. Πόσο μάλιστα ενός YouTube καναλιού που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποφέρει σεβαστά έσοδα.

Στόχος των χάκερς που παραβιάζουν τέτοιου είδους λογαριασμούς είναι να τους χρησιμοποιήσουν για την εξασφάλιση κερδών ή για προσωπική προβολή. Για παράδειγμα, ίσως θέλουν να πραγματοποιήσουν διαφημιστικές καμπάνιες με όχι και τόσο αθώο σκοπό.

Επίσης, σε περιπτώσεις που πρόκειται για μεγάλους λογαριασμούς οι ιδιοκτήτες των οποίων ζουν κυριολεκτικά από το YouTube, εύκολα θα μπορούσαν να ζητήσουν “λύτρα” ώστε να επιστρέψουν το account στον κάτοχο του, ο οποίος ενδεχομένως θα πλήρωνε όσα του ζητούσαν.

Πώς παραβιάζουν τους λογαριασμούς

Οι χάκερς έχουν διάφορες μεθόδους με τις οποίες παραβιάζουν τους λογαριασμούς, αλλά συνήθως προσεγγίζουν τα θύματα τους και τα πείθουν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους κακόβουλο λογισμικό.

Έπειτα, οι χάκερς μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε διάφορα ευαίσθητα δεδομένα του χρήστη, και κατ’ επέκταση στο λογαριασμό που διατηρεί στο YouTube.

Τι ανακάλυψαν οι ερευνητές

Σύμφωνα με του ερευνητές της InSights, οι καταχωρήσεις πώλησης λογαριασμών του YouTube έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Σε αρκετές ιστοσελίδες στις οποίες δραστηριοποιούνται χάκερς μπορεί κανείς να βρει τον λογαριασμό YouTube που ταιριάζει σε αυτό που αναζητά.

Η τιμή του εκάστοτε λογαριασμού εξαρτάται από το πλήθος των subscribers, καθώς είναι ο νούμερο ένα παράγοντας μέτρησης της αξίας ενός καναλιού στο YouTube. Για παράδειγμα, η τιμή ενός λογαριασμού με 200.000 subscribers μπορεί να ξεκινά από τα 1.000 δολάρια Αμερικής.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet YouTube

Τίτλοι τέλους για τα Youtube Originals

Πλέον, οι μόνες παραγωγές που θα χρηματοδοτούνται είναι όσες αποτελούν μέρος του “Black Voices” και του “YouTube Kids Funds”.

Internet YouTube

Το «Baby Shark» γίνεται το πρώτο βίντεο στο YouΤube που ξεπερνάει τις 10 δισ. προβολές

Ένα χρόνο και κάποιους μήνες μετά την κατάκτηση του τίτλου του βίντεο με τις περισσότερες προβολές όλων των εποχών στο YouΤube, το «Baby Shark» πέτυχε ένα ακόμη ορόσημο.

Internet YouTube

YouTube Premium/ Youtube Music: Με ετήσιες συνδρομές σε επιλεγμένες χώρες

Με μειωμένες τιμές θα μπορούν πλέον να αποκτήσουν ετήσιες συνδρομές για το Youtube Premium και Music όσοι κατοικούν σε ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό, Βραζιλία, Ρωσία, Τουρκία, Γερμανία, Ταϊλάνδη, Ινδία και Ιαπωνία.

Software Netflix TikTok YouTube

Πόσες ώρες την ημέρα είμαστε “κολλημένοι” στο smartphone μας;

Έκθεση της εταιρείας App Annie αποκαλύπτει ότι κατά μέσο όρο αφιερώνουμε 4,8 ώρες ημερησίως στα κινητά μας τηλέφωνα.