YouTube: Πέρασε σε έσοδα την καλωδιακή τηλεόραση στις ΗΠΑ

YouTube, YouTube: Πέρασε σε έσοδα την καλωδιακή τηλεόραση στις ΗΠΑ

Η Alphabet, μητρική της Google, δημοσίευσε τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου του 2019. Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε τα έσοδα που είχε από τις διαφημίσεις στη δημοφιλή πλατφόρμα φιλοξενίας βίντεο περιεχομένου της, το YouTube.

Πιο κερδοφόρο και από τα συνδρομητικά κανάλια

Καθώς το YouTube μεγαλώνει εκθετικά με τα χρόνια αντίστοιχο ρυθμό έχουν και τα έσοδα της εταιρείας από τις διαφημίσεις που προβάλλονται στην πλατφόρμα. Τα συνολικά έσοδα της Alphabet ανήλθαν στα 162 δισ. δολαρίων Αμερικής, και το 9,4% αυτών προέρχονται από διαφημίσεις.

Τα έσοδα από τις διαφημίσεις στο YouTube το 2017 ήταν $8,15 δισ., το 2018 ανέβηκαν στα $11,16 δισ., και το 2019 άγγιξαν τα $15,15 δισ. Με λίγα λόγια, τα έσοδα της Alphabet από τις διαφημίσεις στο YouTube παρουσίασαν ετήσια αύξηση 36%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο που έχουμε δει, σε σύγκριση με άλλες εταιρείες της Alphabet. Για παράδειγμά, τα έσοδα από τις διαφημίσεις της Google παρουσίασαν ετήσια αύξηση μόνο 16%.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι τα έσοδα του YouTube από τις διαφημίσεις είναι πολύ υψηλότερα από αυτά των επιχειρήσεων καλωδιακής τηλεόρασης στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το PCMag το 2018 το NBC δήλωσε $7 δισ. σε έσοδα από διαφημίσεις. Αντίστοιχα, το CBS είχε $6 δισ. και το Fox μόλις $5 δισ. Με άλλα λόγια, τα έσοδα του YouTube από διαφημίσεις ήταν διπλάσια από αυτά των καλωδιακών στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών των εσόδων μεταφέρονται στους δημιουργούς περιεχομένου της πλατφόρμας. Επίσης, οι servers στους οποίους αποθηκεύεται το περιεχόμενο πληρώνονται και συντηρούνται από αυτά τα χρήματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι γνωστό ποια είναι τα καθαρά έσοδα της Alphabet από το YouTube και κατά πόσο η πλατφόρμα παρουσιάζει κέρδος ή ζημία.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.