YouTube: Πώς να μπλοκάρεις τις διαφημίσεις με κόλπο στο URL

YouTube, YouTube: Πώς να μπλοκάρεις τις διαφημίσεις με κόλπο στο URL

Οι διαφημίσεις του YouTube είναι μία από τις βασικότερες πηγές εσόδων της πλατφόρμας και των δημιουργών, οι οποίοι δημοσιεύουν περιεχόμενο σε αυτή. Ωστόσο, μερικοί δημιουργοί το παρακάνουν προσθέτοντας υπερβολικά πολλές διαφημίσεις στα βίντεο τους.

Πριν προχωρήσουμε, πρέπει να αναφέρουμε ότι αν πραγματικά σας αρέσει το περιεχόμενο κάποιου δημιουργού, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην μπλοκάρετε τις διαφημίσεις με οποιονδήποτε τρόπο. Επιπλέον, προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια το να κάνετε κλικ στις διαφημίσεις που εμφανίζονται στα βίντεο του.

Μπλοκάρισμα διαφημίσεων με ένα μικρό κόλπο

Ο χρήστης του Reddit unicorn4sale ανακάλυψε έναν τρόπο για να μπλοκάρεις τις διαφημίσεις του YouTube χωρίς τη χρήση πρόσθετων ή ειδικών εργαλείων και ρυθμίσεων. Συγκεκριμένα, η μέθοδος του απαιτεί απλά να παρέμβεις στο URL του βίντεο.

Εάν δεν θες να βλέπεις διαφημίσεις, μπορείς απλά να προσθέσεις μεταξύ του “youtube.com” και του πρώτου “/” μία τελεία. Δηλαδή, αν το URL του βίντεο είναι “youtube.com/watch?v=ΚΩΔΙΚΟΣ” προσθέτεις την τελεία και το κάνεις έτσι “youtube.com./watch?v=ΚΩΔΙΚΟΣ”.

Μόλις κάνεις τη συγκεκριμένη αλλαγή, η σελίδα του YouTube κάνει ανανέωση, σε αποσυνδέει από τον λογαριασμό σου, προσωρινά, και δεν εμφανίζει πλέον καμία απολύτως διαφήμιση.

Και πάλι θα τονίσουμε ότι οι διαφημίσεις είναι σημαντική πηγή εσόδων ακόμα και για τους Έλληνες δημιουργούς. Ειδικά για τα μικρά κανάλια που στην αρχή δεν έχουν χορηγούς ή άλλες πηγές εσόδων. Οπότε, σκεφτείτε το διπλά πριν χρησιμοποιήσετε την παραπάνω μέθοδο.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιασονας

Καταλαβαίνω αυτο που λετε για τις διαφημισεις αλλα ειναι απιστευτα κουραστικο πχ σε ενα mix τραγουδιών να εχει διαφημισεις καθε 5λεπτα. Η να θες να δεις ενα βιντεο κ καθε τρις κ λιγο να σου πεταει διαφημιση. Δεχομαι στην αρχη κ στο τελος αλλα ενδιάμεσα ειναι απιστευτα κουραστικο κ ενοχλητικό.

Λουκας

Δεν φαινεται να λειτουργεί απο κινητο

Κώστας Βλαχάκης

Σίγουρα είναι για desktop.

Γιάννης

Έχει κάτι παρενέργειες όμως. Α) δεν εμφανίζει τα σχόλια και αυτό είναι κάπως προβληματικό μιας και χάνεις τους στίχους που μερικοί βάζουν σε αυτά. Β) αν επιχειρήσεις να στείλεις το λινκ του τραγουδιού που ακούς σε κάποιο/α φίλο/η, απλά δεν πάει… Πάντως όντως δεν έχεις διαφημίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.