Youtube στην ΤV: Επιστρέφει στα παραδοσιακά διαφημιστικά διαλείμματα – Λιγότερα αλλά μεγαλύτερα σε διάρκεια

Youtube, Youtube στην ΤV: Επιστρέφει στα παραδοσιακά διαφημιστικά διαλείμματα – Λιγότερα αλλά μεγαλύτερα σε διάρκεια

H διακοπή της ροής του περιεχομένου από διαφημίσεις είναι κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν, όπου και αν τοποθετούνται, είτε στην αρχή, είτε στη μέση, είτε στο τέλος του. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί επέλεξαν ad blocker ή το Youtube Premium προκειμένου να αποφύγουν τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα. Από όταν, μάλιστα, το Υοutube άρχισε να πολεμάει τα ad blocker, οι χρήστες είτε πρέπει να κάνουν υπομονή είτε να πληρώνουν συνδρομή.

Η Romana Pawar, Διευθύντρια Διαχείρισης Προϊόντων για τις Διαφημίσεις YouTube, επιβεβαίωσε σε μια ανάρτηση ιστολογίου σήμερα ότι το YouTube θα μειώσει τον αριθμό των διαφημίσεων για όσους παρακολουθούν μέσω εφαρμογών τηλεόρασης. Τα διαφημιστικά διαλείμματα, ωστόσο, θα είναι μεγαλύτερα σε διάρκεια. Ουσιαστικά, δηλαδή, φέρνει τις κλασικές διαφημίσεις που παρακολουθούμε στα συμβατικά κανάλια.

Η Pawar λέει ότι, σύμφωνα με έρευνα, το 79% των θεατών θα προτιμούσε ομαδοποιημένες διαφημίσεις βίντεο για περιεχόμενο μεγάλης μορφής στις τηλεοπτικές οθόνες, κάτι που χρησίμευσε ως βάση για την απόφαση της εταιρείας. Η αλλαγή λέγεται ότι δημιουργεί μια πιο “αδιάλειπτη εμπειρία προβολής στη μεγάλη οθόνη”, με τους θεατές να μπορούν επίσης να δουν τον χρόνο που απομένει μέχρι το τέλος του διαφημιστικού διαλείμματος ή πότε μπορούν να μεταβούν στο περιεχόμενο.

Oι αλλαγές αυτές αφορούν αποκλειστικά τους χρήστες που κάνουν streaming στο YouTube από μια εφαρμογή τηλεόρασης ή από smart TV. Σύμφωνα με την έρευνα, οι χρήστες που έκαναν streaming YouTube στις τηλεοράσεις τους είχαν σχεδόν 30% μεγαλύτερες περιόδους προβολής πριν από το επόμενο διαφημιστικό διάλειμμα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.