YouTube: Τα Chapters χωρίζουν το βίντεο σε τμήματα για πιο εύκολη παρακολούθηση

YouTube, YouTube: Τα Chapters χωρίζουν το βίντεο σε τμήματα για πιο εύκολη παρακολούθηση

Μέχρι σήμερα, όταν ο δημιουργός ενός βίντεο στο YouTube ήθελε να μεταφέρει στο κοινό τα κύρια σημεία του έπρεπε να δημοσιεύει με σχόλιο ή να προσθέτει στην περιγραφεί συνδέσμους προς αυτά (timestamps). Ωστόσο, η Google ετοιμάζεται να αλλάξει μία για πάντα τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε βίντεο.

Ένας νέος τρόπος θέασης

Όταν ακούμε τραγούδια ή βλέπουμε μία ταινία στο YouTube δεν μας ενδιαφέρει να τρέξουμε το βίντεο. Ωστόσο, αν παρακολουθούμε κάποιο mashup επεισοδίων που έχει ανεβάσει κάποιος τότε θα θέλαμε να ξέρουμε σε ποιο σημείο ξεκινάει το κάθε επεισόδιο. Είτε ας πούμε όταν βλέπουμε ένα tutorial, θα ήταν ευπρόσδεκτο να μπορούμε να παρακάμψουμε την εισαγωγή.

Τώρα, το YouTube πρόσθεσε τα Chapters. Πρόκειται για έναν μηχανισμό που μετατρέπει τα timestamps σε κλειδιά πάνω στην timeline του βίντεο. Έτσι, αν ο δημιουργός του έχει προσθέσει timestamps στην περιγραφή του βίντεο, τότε το YouTube χωρίζει την timeline σε τμήμα.

Επιπλέον, όταν ο χρήστης περνά το ποντίκι πάνω από οποιοδήποτε τμήμα εμφανίζεται ο τίτλος που έχει δώσει ο δημιουργός στο timestamp. Έτσι, ο θεατής μπορεί να εντοπίσει εύκολα και γρήγορα το κομμάτι του βίντεο που τον ενδιαφέρει.

Διάθεση

Προς το παρόν, υπάρχουν αναφορές από μία μικρή μερίδα χρηστών που έχουν δει τα Chapters στην ιστοσελίδα αλλά και την εφαρμογή του YouTube. Όπως είναι λογικό, δεν γνωρίζουμε πότε και αν η Google θα διαθέσει ευρέως το χαρακτηριστικό.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.

Software Apple featured Google

Το Youtube το μετάνιωσε και θα φέρει Apple Vision Pro app

Το Apple Vision Pro App Store κυκλοφόρησε χωρίς μερικές βασικές εφαρμογές, όπως το Netflix, το YouTube και το Spotify.