YouTube : Θα αφαιρεί μουσική και περιεχόμενο δημιουργημένο από AI

Youtube AI, YouTube : Θα αφαιρεί μουσική και περιεχόμενο δημιουργημένο από AI

Το YouTube κάνει προσπάθειες να περιορίσει το περιεχόμενο δημιουργημένο από τεχνητή νοημοσύνη που υπάρχει στην πλατφόρμα του. Αν και όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στο YouTube υπόκειται στις Οδηγίες Κοινότητας της εταιρείας, η τεχνητή νοημοσύνη εισάγει νέους κινδύνους και απαιτεί νέους κανόνες.

Γι’ αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε πως τις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει μία σειρά ενημερώσεων που θα αντιμετωπίζουν διάφορα σενάρια σχετικά με περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη.

Καταρχάς, το Youtube θα απαιτήσει από τους δημιουργούς να αποκαλύπτουν πότε έχουν δημιουργήσει τροποποιημένο ή συνθετικό περιεχόμενο που είναι ρεαλιστικό, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εργαλείων AI. Όσοι επιλέγουν να μην αποκαλύπτουν επανειλημμένα αυτές τις πληροφορίες ενδέχεται να υπόκεινται σε αφαίρεση περιεχομένου, αναστολή από το Πρόγραμμα Συνεργατών ή άλλες κυρώσεις, σύμφωνα με την εταιρεία.

Παράλληλα, οι θεατές θα ενημερώνονται όταν το περιεχόμενο που παρακολουθούν έχει τροποποιηθεί ή είναι συνθετικό μέσω μιας νέας ετικέτας που θα προστεθεί στο πλαίσιο περιγραφής. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει βίντεο, εικόνες, ήχο ή άλλα μέσα που είναι συνθετικά ή έχουν τροποποιηθεί μέσω αλγορίθμων AI, αντί να παραχθούν μέσω παραδοσιακών μεθόδων. Αυτό το είδος τεχνολογίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην παραγωγή deepfakes ή άλλων προηγμένων εφέ που μπορεί να είναι δύσκολο να διακριθούν από αληθινό περιεχόμενο.

Επιπλέον, ορισμένοι τύποι περιεχομένου σχετικά με ευαίσθητα θέματα θα έχουν μια ακόμη πιο εμφανή ετικέτα στο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο.

«Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, βίντεο που απεικονίζεται ρεαλιστικά ένα γεγονός που δεν συνέβη ποτέ, ή ένα περιεχόμενο που δείχνει κάποιον να λέει ή να κάνει κάτι που δεν έκανε στην πραγματικότητα», ανέφεραν οι αντιπρόεδροι διαχείρισης προϊόντων του YouTube, Τζένιφερ Φλάνερι Ο’ Κόνορ και Εμιλι Μόξλεϊ.

Ωστόσο, ακόμα κι αν ένα βίντεο έχει επισημανθεί ως συνθετικό, μπορεί να αφαιρεθεί από το YouTube εάν παραβαίνει τις Οδηγίες Κοινότητας.

Το Youtube θα επιτρέπει, δε, πλέον να ζητείται η αφαίρεση περιεχομένου που δημιουργείται από AI ή άλλου συνθετικού ή τροποποιημένου περιεχομένου που προσομοιώνει ένα αναγνωρίσιμο άτομο, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή της φωνής του.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, δεν θα αφαιρεθεί όλο το περιεχόμενο, καθώς η εταιρεία θα λάβει υπόψη διάφορους παράγοντες κατά την αξιολόγηση των αιτημάτων, όπως εάν το περιεχόμενο είναι παρωδία ή σάτιρα, εάν το άτομο που υποβάλλει το αίτημα μπορεί να αναγνωριστεί μοναδικά ή εάν έχει δημόσιο επίσημο ή γνωστό άτομο.

Τέλος, το YouTube σχεδιάζει να εισαγάγει τη δυνατότητα στους μουσικούς συνεργάτες του να ζητούν την αφαίρεση του μουσικού περιεχομένου που δημιουργείται από AI που μιμείται τη μοναδική φωνή ενός καλλιτέχνη που τραγουδάει ή ραπάρει.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet YouTube

YouTube: Το ‘skip ads’ γίνεται πιο δύσκολο με νέο, μικρότερο κουμπί

Οι δυσκολότερες μάχες που δίνουν οι εφαρμογές ψυχαγωγίας που στηρίζονται στις διαφημίσεις είναι με το ad blocker και την κοινή χρήση.

Internet ad blocker featured YouTube

Η YouTube ξεκινά τα ‘Playables’ για τους συνδρομητές Premium

To Υoutube κάνει πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα του προσπαθώντας να προσελκύσει περισσότερους επί πληρωμή χρήστες.

Internet Chrome Edge Firefox

Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν.

Internet YouTube

YouTube: Κατηγορείται για παράνομη ‘κατασκοπεία’ λόγω ανίχνευσης ad blocker

Πρόσφατα το Youtube αποφάσισε να αντιμετωπίσει δυναμικά τη χρήση ad blocker στην πλατφόρμα του, μια κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις.