Υπολογιστής με τους 6 πιο επικινδύνους ιούς του κόσμου πωλείται 1.2 εκ. δολάρια

Virus, Υπολογιστής με τους 6 πιο επικινδύνους ιούς του κόσμου πωλείται 1.2 εκ. δολάρια

Ο διάσημος καλλιτέχνης του διαδικτύου, Guo O Dong, δημιούργησε ένα έργο τέχνης το οποίο είναι ένα συνηθισμένο laptop γεμάτο με τα 6 πιο επικίνδυνα malware παγκοσμίως και το πουλάει 1.2 εκ. δολάρια Αμερικής.

Μιλώντας στο The Verge, ο Guo O Dong είπε ότι η πρόθεση ήταν να κάνει φυσικές τις θεωρητικές απειλές που θέτει ο ψηφιακός κόσμος. Το laptop που χρησιμοποιήθηκε σε αυτό το έργο τέχνης είναι ένα 10,2 ιντσών Samsung NC10-14GB και οι ιοί επιλέχθηκαν βάση των οικονομικών ζημιών που προκάλεσαν κατά την περίοδο δράσης τους.

Μερικοί από τους πιο γνωστούς ιούς που χρησιμοποίησε ο Guo O Dong είναι: Ο ILOVEYOU, ένα σφάλμα υπολογιστή από το 2000 που εμφανιζόταν ως ερωτικό γράμμα και ήταν επισυνημμένο στα email. Ο WannaCry ήταν μία επίθεση ransomware που έθεσε παγκοσμίως εκτός λειτουργίας υπολογιστές σε νοσοκομεία και εργοστάσια το 2017 και οι υπηρεσίες πληροφοριών κατηγόρησαν την Βόρεια Κορέα.

Ο καλλιτέχνης είπε ότι ο WannaCry είναι το τέλειο παράδειγμα πως οι ψηφιακές επιθέσεις κάνουν φυσικό κακό, αφού ο ιός αυτός κόστισε 100 εκατομμύρια δολάρια σε ζημίες στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησε στην ακύρωση δεκάδων χιλιάδων ιατρικών ραντεβού.

Ωστόσο, οι επιθέσεις ransomware δεν ανήκουν στο παρελθόν αφού τις τελευταίες μέρες η Βαλτιμόρη έχει παραλύσει για δεύτερη φορά εξαιτίας μιας αντίστοιχης επίθεσης.

Ο Guo O Dong υπολογίζει ότι οι 6 ιοί συνολικά προκάλεσαν ζημιές ύψους 95 δισ. δολαρίων. Η δημοπρασία ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο δολάρια. Ίσως αυτά να μας φαίνονται πολλά χρήματα για ένα παλιό laptop, ωστόσο ο Guo O Dong θεωρεί πως είναι ένας κατάλογος των μεγαλύτερων ψηφιακών απειλών στην ιστορία των υπολογιστικών συστημάτων.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.