Δέκα επικίνδυνα πράγματα που κάνουμε με το smartphone μας

Ποια είναι λοιπόν τα δέκα πιο επικίνδυνα πράγματα που κάνουμε με το smartphone μας; Μια πρόσφατη έρευνα έρχεται να μας ενημερώσει για όλα εκείνα που κάνουμε αλλά θα έπρεπε να αποφεύγουμε, τονίζοντας την σημασία του καθενός καθώς και το ποσοστό των χρηστών που έχουν προβεί σ’αυτές τις λανθασμένες πράξεις!

Σύμφωνα με αυτήν:

  • Δεν χρησιμοποιούμε password για την προστασία την συσκευής.
  • , Δέκα επικίνδυνα πράγματα που κάνουμε με το smartphone μας

  • Αποθηκεύουμε κωδικούς πρόσβασης στην συσκευή μας (auto log-in), κυρίως σε site σχετικά με χρηματοοικονομικές συναλλαγές (π.χ. mobile banking, paypal κλπ).
  • , Δέκα επικίνδυνα πράγματα που κάνουμε με το smartphone μας

  • Χρησιμοποιούμε το smartphone μας για να τραβήξουμε γυμνές ή γενικότερα αποκαλυπτικές φωτογραφίες, και αρκετές φορές τις διατηρούμε σε αυτό.
  • , Δέκα επικίνδυνα πράγματα που κάνουμε με το smartphone μας

  • Κάνουμε κλικ σε link που εμπεριέχονται σε email άγνωστης προέλευσης.
  • , Δέκα επικίνδυνα πράγματα που κάνουμε με το smartphone μας

  • Ανεβάζουμε φωτογραφίες στα Social Networks ενώ βρισκόμαστε σε διακοπές.
  • , Δέκα επικίνδυνα πράγματα που κάνουμε με το smartphone μας

  • Ανεβάζουμε φωτογραφίες στα Social Networks με ενεργοποιημένες Υπηρεσίες Τοποθεσίας (Location Services).
  • , Δέκα επικίνδυνα πράγματα που κάνουμε με το smartphone μας

  • Μοιραζόμαστε τα προσωπικά μας δεδομένα με τρίτους μέσω τηλεφώνου.
  • , Δέκα επικίνδυνα πράγματα που κάνουμε με το smartphone μας

  • Δεν χρησιμοποιούμε θήκη στην συσκευή μας για να την προστατεύσουμε.
  • , Δέκα επικίνδυνα πράγματα που κάνουμε με το smartphone μας

  • Συνδεόμαστε σε ανοιχτά δημόσια δίκτυα
  • , Δέκα επικίνδυνα πράγματα που κάνουμε με το smartphone μας

  • Δεν αγοράζουμε ασφάλεια μαζί με την συσκευή μας
  • , Δέκα επικίνδυνα πράγματα που κάνουμε με το smartphone μας

    Σύμφωνα με την έρευνα, θα πρέπει να δώσουμε τέλος σε αυτές τις “κακές” συνήθειες για να έχουμε μια πιο ασφαλή χρήση του smartphone μας.

    Ποια είναι η γνώμη σας;
    Υπάρχει κάτι επικίνδυνο στην χρήστη των smartphones που δεν αναφέρεται;

    Πηγή

    ΣΥΖΗΤΗΣΗ

    Παρακολουθήστε τα σχόλια
    Να ειδοποιηθώ όταν
    guest

    16 Σχόλια
    παλαιότερο
    νεώτερο
    Inline Feedbacks
    View all comments
    forneverarrow

    Τα μισά είναι υπερβολές. Τα άλλα μισά είναι σαφείς παραλήψεις όλων μας πιστεύω…

    Johnny

    Γιατί πρέπει να αγοράζουμε ασφάλεια υποχρεωτικά για το κινητό μας;
    Αν μας αρέσει”σκέτη” η συσκευή μας χωρίς θήκες, γιατί είναι κακό;

    arg

    Όντως τα μισά που λέει είναι υπερβολές (ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΛΕΕΙ ΛΟΛ)
    1.ποιο επικίνδυνα είναι ότι το 80% των χρηστών βάζει antivirus, τα οποία είναι άχρηστα.
    2. εφόσον πχ για τα android τηλέφωνα που έχουν stock chat room εγκαθηστούνε ότι άχρητο chat μέσα το οποίο ζητάει τον google λογαριασμό.
    3. οι περισσότεροι άσχετοι βλέπουν τα banerakia που λέει (ΜΠΡΑΒΟΟΟ ΕΙΝΑΙ Ο 100000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ.) και μετα για να κερδίσεις βάζεις το νούμερο σου και σε σκίζουν άπλα.

    (OFF TOPIC)….ΣΤΟ 8 διακρήνετε το iphone 6 με 4,8 intc ή κάνω λάθος ? 😛

    eddy

    Συμφωνο απολυτα για τους κωδικους προσβασης και για τα δικτυ κοινωνικης δικτυωσεις!! Ο ανθρωπος σημερα με τα facebook,tweter αλλες τετοιες βλακιες δεν εχει ποια πρωσοπικωτητα!!
    Διαφωνο για τις θηκες προστασιας…..εδω καθε χρονο ολλες οι μαρκες μαχονται για το ποια θα τον εχει λεπτοτερο…..εμεις ψαχνουμε και το βαζουμε στα κρητιρια το παχος του κινητου….ποιος ο λογος δηλαδη να παω να παρω θηκη μετα και εκει που ειχα 9 χιλιστα κινητο να το κανω μπαγκετα!!!
    Η με την οθονη παλι το ιδιο πραγμα……..εχει η κοπελα μου το note 3 και την φωτεινωτητα πανατα χαμηλα…..αφου το πηρες για να χαρεις την οθονη πως το βαζεις χαμηλα;;;;!!!!!! Για να μην χαλαει μπαταρια!!!!!! Αφου καθε μερα 10 ωρες εισαι σπιτι βαλτω να φορτισει 1 ωρα θελει!!!!!!

    Drake

    Πωπω, πολύ επικίνδυνο να χρησιμοποιείς το κινητό χωρίς θήκη!!! Ποσοστά παίρνουν από τις εταιρίες που πουλάνε θήκες;
    Δηλαδή, θα δώσω έναν μισθό για να πάρω πχ iPhone ή HTC One για τη κατασκευή του και θα το βάλω σε θήκη; Αν είναι έτσι, παίρνω ένα Lumia 520 ή κανένα Samsung της πλάκας!

    momo

    Σιγα μωρε,εμενα μ αρεσει χωρις case το φονακι μου του εχω μια θηκουλα αλλα σαν πορτοφολι το κινητο το θελω γυμνο.Και οσο για ασφαλεια αν στο κλεψουν μπαινεις στην σελιδα κανεις log-in διαγραφεις τα στοιχεια και το μπλοκαρεις….

    theo

    εγώ συμφονώ απόλυτα για την θήκη. αν αγοράσεις ένα κινητό 300+ευρώ θα του πάρεις και μια θήκη για προστασία. είναι κρίμα με το πρώτο πέσιμο κάτω να κλές τα ευρουλάκια σου. σίγουρα όμως σπίτι θα το έχει αρκετέςωρες χωρίς θήκη να το απολάυσεις.

    JohnWave

    Aπό αυτά που λέει δεν τηρώ τα εξής :

    1) Δεν βάζω θήκη στο κινητό γιατί το design παίζει για μένα μεγάλο ρόλο.Προτιμώ να ρισκάρω και να χαίρομαι καθημερινά την ομορφιά του κινητού μου.Ακόμα κι αν την πατήσω στο μέλλον , πάλι αθήκωτα θα έχω όλα τα μελλοντικά κινητά μου.

    2) Δεν βάζω κωδικό κλειδώματος γιατί βαριέμαι να τον βάζω σε κάθε ξεκλείδωμα.Ούτε καν pattern.

    3) Δεν ασφαλίζω το κινητό μου γιατί είναι χαμένα χρήματα.Ούτως ή άλλως τα κινητά που αγοράζω κοστίζουν συνήθως 300 ευρώ στα σκρουτζομάγαζα.

    Χρήστος Παπαβασιλείου

    Και αμα έχεις nexus 4 τι κάνεις τότε?

    JohnWave

    Προσωπικά δεν παίρνω ποτέ κινητό με γυάλινη πλάτη για να περιορίσω την πιθανότητα σπασίματος μόνο στην μπροστινή πλευρά.Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν αγόρασα τελικά πχ το Optimus G . Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πόσο εύκολα σπάνε τα γυάλινα κινητά. Συνήθως παίρνω αλουμινένια.

    Giorikas

    Ο,τι ισχύει για ένα lap-top ισχύει και για ένα smartphone. Αυτό που βρίσκω γελοίο ειναι η ασφάλεια που λέει οτι πρέπει να κάνουμε στα κινητά.

    Αρης

    Ζω επικίνδυνα, μπαίνω από το κινητο μου στο wifi της καφετέριας!
    Συμφωνώ για τη θήκη γιατί έρχεστε όλοι και ζητάτε δωρεάν service ενώ το έχετε σπάσει! Εξυπνάδες μου! Εκτός αν τρέχουντα λεφτά απο τα μπατζάκια σας!!!

    keysmith

    Σε πολλά έχει δίκαιο, ειδικά στο 1 για μη χρήση κωδικού/πιν στο ξεκλείδωμα. Το καταλαβαίνεις όταν αφήσεις “αφύλακτο” το κινητό και το πιάσει η κοπέλα σου στα χέρια της.. Ωχ τι έχει να γίνει.

    Τα άλλα πολλά είναι σωστά αλλά δεν τα κάνουν όλοι.

    Αντρέας

    Εγώ πιστεύω ότι είναι λίγο υπερβολή να πρέπει να κάνουμε όλα αυτά. Πάντως δεν θα έβαζα θήκη στο κινητό μου, καθώς κρύβει την εξωτερική εμφάνιση του.(Xperia z1) έτσι κι αλλιώς γιαυτό δεν υπάρχει και ο ανταγωνισμός στις εταιριες. Για παράδειγμα πόσο κράξιμο έχει φάει η Samsung για τις πλαστικουρες

    JohnWave

    @Άρη,εμένα δεν τρέχουν λεφτά από τα πατζάκια μου αλλά μάλλον έχω την ικανότητα να είμαι πιο προσεκτικός από εσένα και δεν μου έχει σπάσει κανένα αθήκωτο smartphone μου.Και το καραευχαριστιέμαι.Αν έσπαγε η οθόνη προφανώς δεν θα μπορούσα να πω στο service ότι την έσπασε ο δυνατός αέρας.Ακόμα κι αν κάποιος το έλεγε όμως εσένα ποιο πρόβλημα σου προκαλεί;

    Panos7GR

    Να λέμε την αλήθεια όλα ισχύουν, αλλά είναι υπερβολικά. Το μόνο που με βρίσκει συμφωνο 100% είναι το 2. Μην κάνετε το λάθος και βάζετε auto-sign in! Από σελίδες που έχετε τραπεζικό λογαριασμό ή PayPal, μέχρι και σελίδες που έχετε προσωπικά δεδομένα όπως πχ social networks. Το ξέρω είναι σπαστικό, αλλά από την στιγμή που βγεις από το σπίτι σου, απενεργοποιήσε το! To 3 να φανταστώ το βάλανε λόγω των Rihanna και Scarlet Johansson (αν θυμάμαι καλά), παλαιότερα, που είχαν γυμνές φωτογραφίες τους στο iPhone τους (ω! ναι το υπερασφαλές iOS!) και χάκερς τις κλέψανε. Εντάξει σόου μπίσνα είναι, μπορεί να ήταν στημένο. Ωστόσο είναι πάρα πολύ εύκολο να αποσπάσεις φωτογραφίες από κινητό, αφού και όταν ημουν μαθητής ακόμα θυμάμαι είχαμε τέτοια σκηνικά. Το 1 έχει δίκιο, αλλά βαριέμαι!!! Είναι υπερσπαστικο να pass για ξεκλείδωμα ή έστω pattern. Εξάλλου άμα χάσεις το κινητό, αυτό “σπάει” για πλάκα… Το 9 έχει απόλυτο δίκιο!! Είναι πανεύκολο να κλαπουν δεδομένα μέσω WiFi (αν μπορούσα θα σας έδειχναν και με screenshot. Και μάλιστα χωρίς κάποιο Η/Υ, απλά και μόνο με το Android smartphone μου). Αλλά αν το σκεφτείς καλά, η πιθανότητα είναι ελάχιστη κάποιος να το κάνει γιατί πρώτον κάνεις δεν ασχολείται πολύ με… Συνέχεια »

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Software Android Pie infographic Sony

    Η Sony εξηγεί γιατί τα Xperia δεν αναβαθμίζονται άμεσα σε Android Pie [infographic]

    Η Sony ανακοίνωσε τα πρώτα Xperia που αναβαθμίζονται σε Android 9.0 Pie και όλοι αναρωτιόμαστε γιατί δεν αναβαθμίζονται οι συσκευές μας κάθε φορά που κυκλοφορεί νέα έκδοση του Android. Η Sony έρχεται να μας δώσει απαντήσεις με ένα παραστατικό infographic.

    Smartphones infographic iPhone

    Η εξέλιξη του iPhone μέσα από ένα infographic

    Από το 2007 και κάθε χρόνο το iPhone “τα αλλάζει όλα”; Για τα τελευταία χρόνια δεν ξέρω, η απάντηση χωράει μεγάλη συζήτηση που κατά καιρούς αναπτύσσεται εδώ μέσα από το Techblog φιλοξενώντας ενδιαφέρουσες απόψεις. Το 2007 όμως σίγουρα άλλαξε τη ρότα της αγοράς κινητής τηλεφωνίας τότε που οι υπόλοιποι κρατούσαμε στα χέρια μας τα Nokia […]

    Smartphones infographic infographics

    Tips για να κρατήσετε ζωντανή την μπαταρία του κινητού σας λίγο παραπάνω [infographic]

    Μεγάλες οθόνες, εξωτικά υλικά κατασκευής και εντυπωσιακά user interfaces συναντώνται σήμερα στα smartphones νέας γενιάς. Όμως πως να τα ευχαριστηθείς όλα αυτά όταν έχεις το άγχος και την αγωνία να μην αδειάσει η μπαταρία τους και βρεθείς όχι μόνο χωρίς τα παραπάνω αλλάκι χωρίς τηλέφωνο! Δείτε το παρακάτω infographic με tips για να κρατήσετε τη […]

    Internet infographic Internet

    Πως χρησιμοποιούμε το ίντερνετ [infographic]

    Το ίντερνετ είναι τρόπος ζωής και δεν μιλάμε για εξαρτημένους ή κολλημένους με το net, τρόπος ζωής είναι και για τους “light” χρήστες όπως όλους όσους τσεκάρουν το βραδάκι το προφίλ τους στο facebook ή βλέπουν το πιο πρόσφατο video clip του αγαπημένου τους συγκροτήματος. Μόνο τo 30% των κατοίκων της γης έχει πρόσβαση στο […]