10 λόγοι για να περιμένετε το iPhone 17 της επόμενης χρονιάς

iPhone 17, 10 λόγοι για να περιμένετε το iPhone 17 της επόμενης χρονιάς

Μπορεί τώρα να περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 αλλά η Apple ετοιμάζει ήδη τις επόμενες γενιές και συνεργάζεται συνεχώς με προμηθευτές σε πολλά διαδοχικά μοντέλα iPhone ταυτόχρονα.

Αυτός είναι και ο λόγος που κυκλοφορούν πολλές φημολογούμενες διαρροές χαρακτηριστικών τόσο πολύ πριν από την κυκλοφορία. Έτσι, έχουμε ήδη μια ιδέα για το τι να περιμένουμε από τη σειρά smartphone της Apple για το 2025, το iPhone 17.

Εάν σκοπεύετε να παραλείψετε το φετινό iPhone 16 ή αν είστε απλά περίεργοι για το τι επιφυλάσσει το μέλλον, αυτά είναι τα 10 φημολογούμενα χαρακτηριστικά που αναμένουμε να φτάσουν με το iPhone 17.

1. Under-Display Face ID (‌iPhone‌ 17 Pro & ‌iPhone‌ 17 Pro Max)

Το iPhone 17 Pro αναμένεται να είναι το πρώτο iPhone που θα διαθέτει τεχνολογία Face ID κάτω από την οθόνη. Η μόνη εξωτερική ένδειξη αυτής της τεχνολογίας θα είναι πιθανότατα μια κυκλική οπή για την κάμερα selfie. Αυτό θα είναι πιθανώς το τελευταίο premium μοντέλο της Apple με αυτή την οπή.

Στη συνέχεια, η Apple αναμένεται να υιοθετήσει κάμερες κάτω από την οθόνη στα μοντέλα iPhone «Pro» του 2027 για μια αληθινή εμφάνιση «σε όλη την οθόνη».

2. Νέα μεγέθη οθόνης (‌iPhone‌ 17 & ‌iPhone‌ 17 Plus)

Τα φετινά iPhone 16 Pro και ‌iPhone 16 Pro‌ Max φημολογείται ότι αποκτούν μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης, από 6,12 και 6,69 ίντσες σε 6,27 και 6,86 ίντσες, αντίστοιχα. Για το 2025, η Apple αναμένεται επίσης να φέρει το μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης 6,27 ιντσών στο τυπικό της μοντέλο iPhone, ενώ το αντίστοιχο μοντέλο «iPhone‌ 17 Plus» θα μπορούσε να υιοθετήσει εντελώς νέες διαστάσεις οθόνης.

3. ProMotion 120 Hz (Οθόνη alway-on) (iPhone 17 & iPhone 17 Plus)

Η Apple σκοπεύει να επεκτείνει το ProMotion στα τυπικά της μοντέλα το 2025, επιτρέποντάς τους να αυξήσουν τον ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz για πιο ομαλή κύλιση και περιεχόμενο βίντεο όταν είναι απαραίτητο. Συγκεκριμένα, το ProMotion θα επέτρεπε επίσης στην οθόνη στο iPhone 17 και στο iPhone 17 Plus να κατέβει σε πιο αποδοτικό ρυθμό ανανέωσης έως και 1 Hz, επιτρέποντας στην always-on οθόνη να εμφανίζει το ρολόι της οθόνης κλειδώματος, τα γραφικά στοιχεία και τις ειδοποιήσεις και ταπετσαρία ακόμα και όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη.

4. Chip Wi-Fi 7 σχεδιασμένο από την Apple (iPhone 17 Pro & 17 Pro Max)

Τα premium μοντέλα της Apple για το 2025 αναμένεται να εξοπλιστούν για πρώτη φορά με τσιπ Wi-Fi 7 σχεδιασμένο από την Apple. Η υποστήριξη Wi-Fi 7 θα επέτρεπε στα μοντέλα “Pro” να στέλνουν και να λαμβάνουν δεδομένα στις ζώνες 2,4 GHz, 5 GHz και 6 GHz ταυτόχρονα με έναν υποστηριζόμενο δρομολογητή, με αποτέλεσμα μεγαλύτερες ταχύτητες Wi-Fi, χαμηλότερη καθυστέρηση και πιο αξιόπιστη συνδεσιμότητα. Το τσιπ Wi-Fi θα επιτρέψει επίσης στην Apple να μειώσει περαιτέρω την εξάρτησή της από εξωτερικούς προμηθευτές όπως η Broadcom, η οποία προμηθεύει επί του παρόντος την Apple με ένα συνδυασμένο τσιπ Wi-Fi και Bluetooth για iPhone.

5. Τηλεφακός 48MP (iPhone 17 Pro Max)

Ένας αναβαθμισμένος τηλεφακός 48 megapixel στη μεγαλύτερη premium συσκευή της Apple αναμένεται να βελτιστοποιηθεί για χρήση με τo headset Vision Pro της Apple. Αυτό θα έκανε το “Pro Max” του 2025 το πρώτο iPhone με σύστημα πίσω κάμερας που αποτελείται εξ ολοκλήρου από φακούς 48 megapixel, καθιστώντας το ικανό να καταγράψει ακόμα περισσότερες φωτογραφικές λεπτομέρειες.

6. Κάμερα Selfie 24MP (Όλα τα μοντέλα)

Η σειρά iPhone 17 θα διαθέτει μπροστινή κάμερα 24 megapixel με φακό έξι στοιχείων, σύμφωνα με μια φήμη. Τα iPhone 14 και 15 διαθέτουν μπροστινή κάμερα 12 megapixel με πέντε πλαστικά στοιχεία φακού και η φετινή σειρά iPhone 16 αναμένεται να διαθέτει το ίδιο υλικό. Η αναβαθμισμένη ανάλυση στα 24 megapixel στο iPhone 17 θα επιτρέψει στις φωτογραφίες να διατηρήσουν την ποιότητά τους ακόμα και όταν έχουν περικοπεί ή μεγεθύνονται, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός pixel θα καταγράφει πιο λεπτές λεπτομέρειες. Η αναβάθμιση σε φακό έξι στοιχείων θα πρέπει επίσης να βελτιώσει ελαφρώς την ποιότητα της εικόνας.

7. Αντιανακλαστική οθόνη ανθεκτική στις γρατσουνιές (Όλα τα μοντέλα)

Το iPhone 17 θα διαθέτει μια αντιανακλαστική οθόνη που είναι πιο ανθεκτική στις γρατσουνιές από την κεραμική ασπίδα της Apple που βρίσκεται στα μοντέλα iPhone 15, σύμφωνα με μια φήμη. Το εξωτερικό τζαμάκι στο iPhone 17 λέγεται ότι έχει ένα «υπερσκληρό αντιανακλαστικό στρώμα» που είναι «πιο ανθεκτικό στις γρατσουνιές». Δεν είναι σαφές εάν η Apple σχεδιάζει να υιοθετήσει το Gorilla Glass Armor που χρησιμοποιεί η Samsung στο Galaxy S24 Ultra, αλλά η περιγραφή της τελευταίας τεχνολογίας της Corning ταιριάζει με τις φήμες.

8. Περισσότερη μνήμη (iPhone 17 Pro & 17 Pro Max)

Τα μοντέλα Pro της Apple το επόμενο έτος θα έρχονται με 12 GB μνήμης RAM, σύμφωνα με τον Jeff Pu της επενδυτικής εταιρείας Haitong. Για σύγκριση, τα μοντέλα iPhone 15 Pro έχουν 8 GB RAM, ενώ τα μοντέλα iPhone 16 Pro αναμένεται να έχουν επίσης 8 GB RAM. Οποιαδήποτε τέτοια αύξηση θα επέτρεπε βελτιωμένη εκτέλεση πολλαπλών εργασιών στο iPhone, καθώς και πρόσθετους πόρους για τυχόν χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης που απαιτούν μοντέλα μεγάλων γλωσσών να βρίσκονται στη μνήμη.

9. Μικρότερο Dynamic Island (iPhone 17 Pro Max)

Το iPhone της Apple για το υψηλότερο επίπεδο του 2025 θα διαθέτει ένα σημαντικά πιο στενό Dynamic Island, χάρη στην υιοθέτηση από τη συσκευή ενός μικρότερου “μετάλλου” για το σύστημα Face ID, όπως υποστηρίζει ο Jeff Pu της Haitong. Υποθέτοντας ότι συμβαίνει αυτό, θα ήταν η πρώτη φορά που η Apple θα αλλάξει το Dynamic Island από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στο iPhone 14 Pro το 2022.

10. iPhone 17 “Slim” (iPhone 17 Plus)

Το iPhone 17 Plus της Apple θα διαθέτει οθόνη 6,55 ιντσών, σύμφωνα με τον αναλυτή Ross Young της Display Supply Chain Consultants (DSCC). Απαντώντας σε ισχυρισμό του Jeff Pu ότι το iPhone 17 Plus θα αντικατασταθεί από ένα “iPhone 17 Slim”, ο Young είπε ότι αναμένει μείωση 2% σε σχέση με τα μοντέλα προηγούμενης, τρέχουσας και επόμενης γενιάς. Με βάση τη λογική του, μια μικρότερη οθόνη θα βοηθούσε στη διαφοροποίηση του μεγαλύτερου μοντέλου iPhone 17 από το iPhone 17 Pro Max, ενώ θα παραμείνει μεγαλύτερο από το iPhone 17 και το iPhone 17 Pro.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Προσθέτω και εγώ τους σημαντικότερους :
1) Θα είναι το νέο Iphone!! It;s your Duty to purchase it DAY ONE
2) Νέο χρώμα = new mood, new day, new image!!
3) ANTUNTUUUU
4) fresh & warm like bread
5) Η Θεά μας σας χρειάζεται!!
6) Τα κέρδη μας, η περφάνεια σας!!
7) Η Μετοχή μας , η παρηγόρια σας!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στις εφαρμογές Ημερολόγιο, Ειδοποιήσεις κ.α.

Η Apple είναι έτοιμη να αποκαλύψει μια λειτουργία αυτόματης σύνοψης για ειδοποιήσεις ως μέρος μιας σειράς νέων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης που θα ενσωματωθούν στο iOS 18.

Smartphones Apple featured iPad Pro

iPad Pro 13″ & Apple Pencil Pro γίνονται φύλλο και φτερό από το iFixit

Ο δημοφιλής ιστότοπος επισκευών iFixit μοιράστηκε ένα βίντεο με τα teardown του νέου iPad Pro 13 ιντσών και του Apple Pencil Pro.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Σε αυτά τα χρώματα θα είναι – μάλλον – διαθέσιμη η σειρά

Ο έγκυρος αναλυτής Apple της TF International, Ming-Chi Kuo, προέβλεψε σε tweet σε ποια χρώματα θα είναι διαθέσιμη η επερχόμενη σειρά iPhone 16.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Διέρρευσε φωτογραφία που μοιάζει πραγματική – Αλλαγές στη διάταξη της κάμερας

Οι διαρροές σχετικά με τις ακυκλοφόρητες συσκευές iPhone είναι πολύ σπάνιες και οι όποιες πληροφορίες προέρχονται από προμηθευτές ή ειδικούς της βιομηχανίας.