14χρονη πέθανε από ηλεκτροπληξία από φθαρμένο καλώδιο iPhone 6

iphone 6 frayed cable, 14χρονη πέθανε από ηλεκτροπληξία από φθαρμένο καλώδιο iPhone 6

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί κάτοχοι iPhone είναι τα καλώδια φόρτισης μπορεί να φθαρούν στις άκρες όπου βρίσκεται το connector. Δυστυχώς πολλοί δεν προχωρούν σε αντικατάσταση και τα αποτελέσματα μπορεί κάποιες φορές να είναι ακόμη και μοιραία.

Αυτό συνέβη με ένα 14χρονο κορίτσι από το Βιετνάμ, το οποίο χρησιμοποιούσε φθαρμένο καλώδιο για να φορτίσει το iPhone 6 και έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εικάζεται ότι η 14χρονη Le Thi Xoan χρησιμοποίησε αυθεντικό φορτιστή της Apple, έβαλε το κινητό της να φορτίσει το βράδυ και έπεσε για ύπνο. Οι γονείς της την βρήκαν αναίσθητη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε χάσει τη ζωή της από ηλεκτροπληξία.

Το πιο πιθανό είναι να είχε το κινητό μαζί της στο κρεβάτι, κατά την διάρκεια της νύχτας να μπερδεύτηκε σε αυτό και να ακούμπησε το εκτεθειμένο καλώδιο.
iphone 6 frayed cable, 14χρονη πέθανε από ηλεκτροπληξία από φθαρμένο καλώδιο iPhone 6

Όπως είπαμε, το καλώδιο πιθανόν να είναι αυθεντικό, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτα βέβαιο. Όπως και να έχει όμως, οι εταιρείες συνιστούν τη χρήση αυθεντικών ή πιστοποιημένων αξεσουάρ, ενώ καλό θα ήταν να ελέγξετε αν τα καλώδια που χρησιμοποιείτε είναι σε καλή κατάσταση.

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Ειδηση για εντυπωσιασμους…. Οταν κοιμασαι με ενα κολλημενο με tape καλωδιο φορτισης handinhand υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να συμβει κατι τετοιο. Και να φανταστεις οτι μιλαμε για τη Κινα, οπου ουσιαστικα βρισκεις spare parts απο iPhone παντου στους δρομους και φτιαχνεις ενα iPhone μονος σου …. ποσο μαλλον ενα απλο καλωδιο διχως να πληρωσεις μια περιουσια που ζητανε για τα lightning usb cables τους….

merci

Και στο κατω μερος της φωτο αντανακλαση το σαμσουνγκ, τυχαιο;

MixalisDoukis

Στο ίντερνετ βρίσκεις αξιόπιστα καλώδια που τραβάνε και αυτοκίνητο με -10 ευρώ πάνω κάτω, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες, το οτι αναφέρεται το όνομα της Apple λες και φταίει αυτή σε κάτι είναι τραγικό (όπως και το ίδιο το γεγονός βέβαια), έχω καλώδιο και το προσέχω σαν τα μάτια μου, χώρια που δεν φορτίζεις με το κινητό στο προσκεφάλι σου ότι μάρκας κινητό κι αν είναι. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της και ας αναπαύεται εν ειρήνη το κοριτσάκι.

alex

Δεν την σκότωσε το καλώδιο. Ο φορτιστής είχε πρόβλημα. Από 5 Volt DC δεν πέθανε κανείς σε αυτόν τον κόσμο.

Tsiman

Κάποιος ηλεκτρολόγος να μου λύση την απορία. Αφού το ρεύμα περνάει από τον μετασχηματιστή, δεν έχει τάση 5V στο καλώδιο; Πόσα Volts την χτύπησαν, ώστε να χάσει την ζωή της; Έτσι νομίζω εγώ…πιθανόν να κάνω λάθος!

Ανάργυρος

Εγώ αγόρασα αυθεντικό καλώδιο apple με 10€ όχι αυτό της σευακευασιας που είναι 1m το άλλο με τα 2m που στο apple store μου ζήταγαν 35€.Λυσεις υπάρχουν!

Μιχάλης

5 VDC, το πολύ 2 Αmperes. Δηλαδή άντε στη χειρότερη 10 Watt…

Ποιο πιθανό μου φαίνεται να πνίγηκε από το καλώδιο αν τυλίχτηκε στο λαιμό της, παρά από ηλεκτροπληξία. Ειδήσεις για δημιουργία εντυπώσεων. Clickbait μου φαίνεται…

alxgiann

Μου αρέσει που το συζητάτε κιόλας. Δεν κάνατε φυσική στο σχολείο; Δεν πέθανε προφανώς το κοριτσάκι από τα 5 βόλτ του καλωδίου. Κάτι άλλο έγινε.

Προς τον συντάκτη: Λίγη κοινή λογική παρακαλώ, δεν μεταφράζουμε άρθρα και και πετάμε στο site έτσι χύμα.. έχω μεγαλύτερες απαιτήσεις από το Techblog, μετά από τόσα χρόνια που σας διαβάζω, δεν δεν θέλω να αρχίσετε και εσείς αυτά που βλέπω αλλού. Φιλικά , πάντα.

pazu

Παρακολουθώ χρόνια το σάιτ αλλά πρώτη φορά σχολιαζω, ο λόγος; είναι εντελώς άκυρο! Ακόμα και να το κόψεις με το μαχαίρι και το βάλεις στην πρίζα και μετά πιάσεις το καλώδιο απλά δεν θα καταλάβεις τίποτα!!! Μιλάμε για μηδαμινά volt! Δεν στέκει απλά το άρθρο.Και το λέω για αυτούς που δεν γνωρίζουν να μην είναι φοβισμένη!

Pan73

Με 5v και κάτι miliamber ούτε το Λιλί δεν σηκώνεται.

bezilys

Δύο πράγματα είναι άπειρα σε αυτό το κόσμο το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεια αν και για το πρώτο έχω πολλές αμφιβολίες!!

Theo

Pan73 φίλε κλαίω ακομα

Agnostos13

Δεν μπορεί να πέθανε από ηλεκτροπληξία τάσης 5V…
Ή είχε πρόβλημα ο φορτιστής ή κάτι άλλο συνέβη…

χρηστος

Να δειτε σε λιγο καιρο θα γινονται τετοια με κατοχους iPhoneX που θα θελουν γρηγορη φορτιση καθως η ”λατρεμενη” εταιρια δεν εβαλε τον καταλληλο φορτιστη (ναι, σε κινητο 1200συν ευρω) θα πρεπει αν τον αγοραζεις. Κι επειδη ως κλασικος apple ειναι ακριβος, θα βρισκουν μουφα..

JV

Όπως έχουν αναφερθεί αρκετοί εδώ, δεν είναι τα volt που σε σκοτώνουν αλλά τα ampere δηλαδή η ένταση του ρεύματος. Στην προκειμένη περίπτωση πιθανότατα έγινε χρήση ελλατωματικού καλωδίου το οποίο σε συνδυασμό με τον μετασχηματιστή στην πρίζα η οποία παρέχει εναλλασσόμενο ρεύμα τάσης 220 V (380 V για τριφασικό) με συχνότητα 50 Hz, να δημιούργησε βραχυκύκλωμα όταν το παιδί το ακούμπησε καταλάθος. Με την έννοια βραχυκύκλωμα εννοούμε ή το “πέρασμα” μεγάλου σε ένταση ρεύματος ή την αποκοπή του κυκλώματος και το σταμάτημα παροχής ρεύματος. Ένας τυπικός φορτιστής του μήλου 6 τραβά γύρω στο 1Α (5Watt) το οποίο σε περίπτωση βραχυκυκλώματος (το ρεύμα είναι ανάλογο της διαφοράς τάσης/αντίστασης, και άρα όταν το παιδί άγγιξε το “γυμνό” φορτιστή επηρέασε την αντίσταση αφού το σώμα μας είναι αγωγός ρεύματος, και άρα η ένταση μεταβλήθηκε- όσο μικρότερη αντίσταση τόσο πιο μεγάλη ένταση και αντιστρόφως ανάλογα-) μπορεί άνετα να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες συνέπειες (αποδεδειγμένο είναι ότι ακόμα και τα 100-200mA μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη ή και θάνατο, βλέπε: https://www.physics.ohio-state.edu/~p616/safety/fatal_current.html). Άρα μπορεί να σε χτυπήσουν 50000Volt με ένταση π.χ 0.001Α και να επιβιώσεις ή να σε χτυπήσουν 45Volt με ένταση π.χ 2Α και να μείνεις στον τόπο. Βέβαια το dc σε σχέση με το ac… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.