Με 101 βαθμούς βαθμολογήθηκε το Pixel 3 από το DxOMark

103 βαθμοί google pixel DxOMark, Με 101 βαθμούς βαθμολογήθηκε το Pixel 3 από το DxOMark
Ως το “καλύτερο Pixel” χαρακτήρισε το γνωστό site δοκιμών DxOMark το Google Pixel 3, την πιο πρόσφατη συσκευή της Google δίνοντάς της 101 βαθμούς συνολικά και κατατάσσοντάς την κάτω από συσκευές όπως το Samsung Galaxy Note 9, το Xiaomi Mi Mix 3 και το iPhone XS Max.
Δεν ήταν λίγοι οι αναγνώστες που δήλωσαν την απογοήτευσή τους στο συγκεκριμένο site αναφορικά με τη βαθμολογία του Pixel 3, καθώς την χαρακτήρισαν ως “χαμηλή” επειδή θεωρούν το Pixel 3 ως το καλύτερο φωτογραφικό κινητό της χρονιάς, ακόμη και από το Huawei P20 Pro που κατέχει την πρωτιά με 109 βαθμούς.
Ας δούμε όμως αναλυτικά πως το DxOMark έδωσε 101 πόντους στο Pixel 3. Αναφορικά με τις δυνατότητες της φωτογραφικής μηχανής του κινητού, αυτή βαθμολογήθηκε με 103 πόντους με τα θετικά της στοιχεία να είναι η ακριβής έκθεση των αντικειμένων, το πολύ γρήγορο autofocus και το δυνατό φλας. Στα αρνητικά συγκαταλέγονται κυρίως η αδυναμία της συσκευής να βγάλει ευκρινή φωτογραφία με ζουμ και το μέτριο bokeh εφέ.
Σχετικά με το βίντεο, η οπτική σταθεροποίηση εικόνας “σκόραρε” τα μέγιστα στο DxOMark, το autofocus κι εδώ διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα όπως και η μείωση θορύβου ενώ το dynamic range είναι επίσης πολύ καλό. Όμως, τα χρώματα κάποιες φορές φαίνονται “ανιαρά”, σύμφωνα με το site και στις νυχτερινές λήψεις το autofocus φαίνεται πως δυσκολεύεται σε ορισμένα σημεία. Έτσι, ο γενικός βαθμός του κινητού στις λήψεις βίντεο ήταν 98.
Πρέπει να πούμε πως το Pixel 3 έχει την ίδια βαθμολογία με το iPhone XR που και τα δυο έχουν μόνο μία κάμερα στο πίσω μέρος με τα κινητά που κατέχουν τις πρώτες θέσεις να έχουν δυο ή και τρεις κάμερες.
Να σημειωθεί πως το Google Pixel 3 έχει μονή οπίσθια κάμερα 12.2 megapixels με αισθητήρα dual-pixel και φακό με f/1.8 ενώ στο μπροστινό μέρος της συσκευής υπάρχουν δυο κάμερες των 8 megapixels η καθεμία με f/1.8 και f/2.2 αντίστοιχα και δυνατότητα για ultra wide λήψεις.
103 βαθμοί google pixel DxOMark, Με 101 βαθμούς βαθμολογήθηκε το Pixel 3 από το DxOMark
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Λογικό. Με μια κάμερα που να πας στις μέρες μας! Όσα κολπάκια και να κάνεις με software, αν ο άλλος έχει καλύτερα optics και άλλες 1-2 κάμερες για συλλογή δεδομένων είναι λογικό να σε ξεπεράσουν. Και εγώ με το iPhone 8 μια κάμερα έχω και παρόλο που είναι εξαιρετική, υπάρχουν φορές που θα ήθελα το telephoto του Plus για κάποιες λήψεις ή έστω ένα Portrait για πρόσωπα όπως το Xr… Εδώ είμαι απογοητευμένος από την Apple καθώς το protrait του Xr είναι πλήρως θέμα software και θα μπορούσε να το βάλει και στα προηγούμενα iPhone με update. Απλά δεν θέλει…

Jo

Έρευνα τι θα γράψουν στο doxmark αφού τα παίρνουν από το μήλο κ τη σαμη.κορυφαια φωτό και πορτραίτο πανδαισία.για τη νυχτερινή λήψη δεν έχω λόγια.

Παύλος

Εμένα μου φαίνεται ότι στο dxomark δουλεύουν τυφλοί 😂
Ελεηστε τον αοματο 😂
Πάρτε ένα iPhone 5 που είναι και παλιό πλέον και ένα p20 pro του οποίου είμαι και κάτοχος , και φωτογραφηστε μια μητρική πλακέτα , κάντε zoom και πείτε μου τι βλέπετε.
Να πω εγώ τι βλέπω , η λεπτομέρεια στο iPhone 5 είναι καλύτερη και τα χρώματα αληθινά. Ξέρετε γιατί; Δε φταίει το hardware εδώ. Φταίει η Google που δε μπορεί να κάνει το Android καλύτερο του iOS. Η φωτογραφίες μας περνάνε από ένα σωρό φίλτρα και η τελική εικόνα , το αποτέλεσμα που βλέπουμε είναι μια καλά φιλτραρισμένη εικόνα , όταν στο iOS αυτό που περνούμε είναι αυτό που βλέπουμε.
Δε πα να έχει και 15 κάμερες πάνω το κινητό , αν ο κώδικας δεν βελτιωθεί , δε πρόκειται να πάρουμε το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα ποτέ.

S0me0ne

Φίλε Παύλο επειδή τυχαίνει να έχω και iPhone 5 και iPhone 6 και το απλό P20 ως βασικό κινητό αυτόν τον καιρό δεν ισχύει καθόλου αυτό που λες ως προς το αποτέλεσμα! Δεν ξέρω πώς τα κατάφερες και έβγαλες πιο χάλια φωτογραφία του motherboard με το P20 Pro ενω με το iPhone 5 ήταν πολύ καλύτερη όπως λες αλλά κοίταξε το! Ή το P20 Pro έχει κάποιο πρόβλημα στον φακό ίσως ή δεν ξέρεις ν τραβήξεις μια σωστή φωτογραφία με την συγκεκριμένη συσκευή! (Στο εντελώς φιλικά χωρίς ειρωνεία, απλά το πιστεύω πραγματικά!)

yes.it.iz

παυλο.. δηλαδη ελεος ωρε παιδι μου, δηλαδη ΕΛΕΟΣ …αμαν αυτα τα 15χρονα μωρε παιδι μου..τι καπνιζετε..κοιταχτε τι λεει τωρα αυτο το ον

Versavel

Το Pixel 3 xl έχει 4G RAM, έχει notch που δεν μου αρέσει και κοστίζει κοντά στα 1000 ευρώ.
Το Xiaomi Mi Mix 3 ξεκιναει από τα 6G RAM, δεν έχει notch, είναι όλο οθόνη και κοστίζει περίπου 300 ευρώ φθηνότερα από το Pixel 3. Στην φωτογραφία έχουν την ίδια βαθμολογία και άντε και το Pixel να είναι ανεπαίσθητα και ελάχιστα καλύτερο στις λήψεις.
Θα περιμένω φυσικά και θα πάρω το Xiaomi Mi Mix 3 ασυζητητί!!

Jo

Οχι ρε φιλε να το συγκρινεις κ με το xiaomi.ντροπη….αλλα βεβαια οσα δεν πιανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

διάβασα το άρθρο που εξηγει γιατι τα HUAWEI εχουν ΤΡΑΓΙΚΕΣ ,ΑΙΣΧΟΣ επιδοσεις στο video ενω ειναι τα καλυτερα κινητα σε φωτογράφιση.
η συνεργασία που εχουν με τη LEICA ΑΦΟΡΆ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -οχι τα VIDEO.
επισης η LEICA δεν εμπλεκεται ουτε στις φωτογραφίες της μπροστινης selfie

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

προφανως η ολη φαση με τη HUAWEI και τη φωτογραφια είναι marketing . ΑΝ πραγματικα τους ενδιεφερε να προοδευσουν στο συγκεκριμένο κομματι θα επεκτειναν την συνεργασια με τη LEICA καθολικα και στο VIDEO αντι να πληρωνουν εκατομμυρια να λαδωνουν sites και το DXO !
εχω βαρεθει να βλεπω το προβληματικο mate 20pro στη τηλεοραση

Versavel

Φίλε Jo δεν μπαίνω στην διαδικασία να μιλάω για ‘αλεπούδες και κρεμαστάρια’ για τα κινητά λες και θα κερδίσω εγώ λεφτά από τις εταιρίες. Εγώ είπα ότι προτιμώ να δώσω 500 ευρώ και να πάρω το Xiaomi Mi Mix 3 που είναι κινητάρα παρά να δώσω 900 και να πάρω το Pixel. Ποσώς με ενδιαφέρει αν το Pixel είναι για σένα καλύτερο, εγώ κοιτάω τις ανάγκες μου και την τσέπη μου.
Και στην τελική μου αρέσει η προσπάθεια της Xiaomi για να ανέβει επίπεδο στην φωτογραφία και το καταφέρνει άριστα, παρά η υπερβολική ΄’ανεση’ του Pixel ότι είναι κορυφαίο. Δεν είναι όμως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.