«28 Years Later»: Η πολυαναμενόμενη horror ταινία γυρίστηκε με iPhone

28 years later iphone, «28 Years Later»: Η πολυαναμενόμενη horror ταινία γυρίστηκε με iPhone

Με προϋπολογισμό 75 εκατομμυρίων δολαρίων, η horror ταινία «28 years later» του Ντάνι Μπόιλ θα γίνει το πρώτο blockbuster που γυρίστηκε με iPhone, αναφέρει το WIRED.

Η επερχόμενη μετα-αποκαλυπτική βρετανική ταινία τρόμου γυρίστηκε το καλοκαίρι χρησιμοποιώντας το iPhone 15 Pro Max ως κύρια κάμερα, μαζί με πρόσθετο εξοπλισμό, όπως κλουβιά αλουμινίου και εξαρτήματα φακών.

Οι κινηματογραφιστές πίσω από το 28 Years Later προφανώς έλαβαν τεχνική βοήθεια απευθείας από την Apple.

Το 28 Years Later είναι η συνέχεια των “28 Days Later” (2002) και “28 Weeks Later” (2007), που απεικονίζουν τον απόηχο μιας πανδημίας τύπου ζόμπι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αρχική ταινία 28 Days Later γυρίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε τυπική ανάλυση 480p με μια Canon XL-1, μια βιντεοκάμερα καταναλωτικής ποιότητας που έγραφε δεδομένα σε κασέτες MiniDV. Αυτό οφειλόταν και στην ανάγκη να κινηματογραφηθούν περίπλοκες σκηνές που απεικονίζουν ένα εγκαταλελειμμένο κεντρικό Λονδίνο υπό πολύ περιορισμένους χρονικούς περιορισμούς, όπου οι ογκώδεις παραδοσιακές κινηματογραφικές κάμερες θα χρειάζονταν πολύ χρόνο για να στηθούν.

Η μοναδική ψηφιακή αισθητική έγινε στη συνέχεια εμβληματικό μέρος της ταινίας, γι’ αυτό το λόγο η χρήση των iPhone για τη λήψη του νέου κεφαλαίου του franchise φαίνεται να αποτίει φόρο τιμής στη χρήση βιντεοκάμερων από την αρχική ταινία.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ διευθυντής φωτογραφίας της πρωτότυπης ταινίας, Άντονι Ντοντ Μαντλ, επιστρέφει επίσης στο πλευρό του Μπόιλ.

Αρκετές ταινίες μικρότερης κλίμακας έχουν ήδη γυριστεί με iPhone, όπως το “Tangerine” (2015) του Sean Baker και το “Unsane” του Steven Soderbergh (2018), αλλά αυτές οι ταινίες ήταν περιορισμένης κυκλοφορίας και χαμηλού προϋπολογισμού τίτλοι σε σύγκριση με το 28 Years Later. Η ταινία αναμένεται να είναι η πρώτη μιας νέας τριλογίας ταινιών σε σενάριο του Alex Garland.

Ο πρωταγωνιστής της αρχικής ταινίας και βραβευμένος πλέον με Όσκαρ Cillian Murphy, αναμένεται επίσης να επιστρέψει. Το 28 Years Later αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Ιουνίου 2025.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro: Συγκριτικό drop test με το iPhone 15 Pro αποκαλύπτει πόσο πιο ανθεκτικό είναι το νέο Ceramic Shield

To πρώτο drop test του iPhone 16 Pro δείχνει αν η νέα βελτιωμένη προστασία Ceramic Shield είναι όντως 50% πιο ανθεκτική από την πρώτη γενιά.

Smartphones Apple featured iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro και Pro Max: Σοβαρό πρόβλημα στις οθόνες – Αναφορές για περιπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται καθόλου

Aρκετοί χρήστες iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max παραπονιούνται ότι οι οθόνες αντιμετωπίζουν προβλήματα όσον αφορά την απόκριση.

Smartphones Apple featured iPhone 16

iPhone 16 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τις αλλαγές σε μπαταρία και μητρική

Το κανάλι του YouTube REWA Technology μοιράστηκε ένα teardown βίντεο του iPhone 16 Pro, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ρίξουμε μια πρώτη ματιά.

Smartphones Apple featured Google

Στη νέα διαφήμιση της Google το Pixel καλωσορίζει το iPhone στον κόσμο του RCS

Η Google κυκλοφόρησε το νέο επεισόδιο της σειράς που εξιστορεί τη φιλία ενός Pixel και ενός iPhone, καλωσορίζοντας το τελευταίο στο RCS.