4 χρόνια αναβαθμίσεις στα Android υπόσχονται Google και Qualcomm

Android, 4 χρόνια αναβαθμίσεις στα Android υπόσχονται Google και Qualcomm

Μία δραματική αλλαγή έρχεται στα Android smartphone, αφού πλέον θα μπορούν να λαμβάνουν αναβαθμίσεις έως και 4 χρόνια αναβαθμίσεις. Η Google σε συνεργασία με την Qualcomm έκαναν αλλαγές στη λογική του Project Treble ώστε να μπορέσει να επιτηδευτεί ευκολότερη αναβάθμιση του λογισμικού.

Αν και το Project Treble υπάρχει εδώ και χρόνια, μέχρι σήμερα η δουλειά της Qualcomm ήταν αρκετά δύσκολη ώστε να μπορεί να προσφέρει τόσο μεγάλα updates. Πλέον, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα και θεωρητικά όλα τα μελλοντικά Android smartphones θα μπορούν να δέχονται έως και 4 χρόνια.

Android, 4 χρόνια αναβαθμίσεις στα Android υπόσχονται Google και Qualcomm

Αυτή η αλλαγή ισχύει από όλα τα chipset της Qualcomm για το 2021, δηλαδή από το Snapdragon 888 SoC και μετά. Βέβαια, αν και θεωρητικά όλες οι συσκευές θα μπορούν να δέχονται αναβαθμίσεις, η απόφαση μένει στους κατασκευαστές των συσκευών και αν οι ίδιοι τελικά θα προσφέρουν τις αναβαθμίσεις.

Με λίγα λόγια, αν και η λογική του Project Treble έχει φτάσει σε chipset level, με την Qualcomm να μπορεί εύκολα να προσφέρει πλέον αναβαθμίσεις, όμως οι κατασκευαστές θα πουν αν θα συντηρούν τις συσκευές τους ή όχι. Κάτι απολύτως λογικό, καθώς τα διάφορα skins που βάζουν οι κατασκευαστές, όπως One UI και MIUI, θέλουν επιπλέον development.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Bart

Ο κυριότερος λόγος που το γύρισα σε iPhone μετά από 11 χρόνια Android, με κούρασε όλο αυτό με τις αναβαθμίσεις πραγματικά..

Teo

Ένα δίκιο το έχεις.

asdf

Κι εγώ μετά από χρόνια με Android και ενώ διαφωνώ κάθετα με το να δίνει οποιοσδήποτε περισσότερα από 300€ για τηλέφωνο, έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά να πάω σε iPhone, μόνο και μόνο για την υποστήριξη.
Από την άλλη, στον κόσμο του Android μπορείς να αλλάζεις συσκευή κάθε 2 χρόνια με χαμηλά ποσά και να έχεις το πιο πρόσφατο Android σε πρόσφατο hardware.
Άλλωστε, κινητά είναι, χαλάνε, σπάνε, κλέβονται, χάνονται και κυρίως φθείρεται η μπαταρία τους αρκετά γρήγορα, σε λιγότερο από 3 χρόνια.
Για να δούμε πως θα εξελιχτεί αυτό το νέο εγχείρημα της Google.

Last edited 3 years πριν by asdf
το σωστό να λέγεται

Έχεις πολύ δίκιο έτσι είναι τα κινητά όλα χαλάνε μέσα σε 2 χρόνια με κανονική χρήση είτε iPhone είτε android οπότε δεν υπάρχει λόγος κ 20 χρόνια πχ να έδινε υποστήριξη στις αναβαθμίσεις το μήλο ή κ όλα τα κινητά android το ίδιο κάνει.
Ο κόσμος θα αναβαθμίζει τα κινητά είτε για λόγους κάμερας ή επειδή θα του έχει γίνει κομμάτια η οθόνη κ δεν αξίζει να δώσει χρήματα για να την επισκευάσει αφού ζητάνε 150€+ μόνο για οθόνη καλύτερα αγοράζεις καινούριο σε αυτά τα χρήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.