4 από τα πιο ακριβά smartphones υποβάλλονται σε βασανιστήρια [βίντεο]

iphone 15 pro max, 4 από τα πιο ακριβά smartphones υποβάλλονται σε βασανιστήρια [βίντεο]

Ο πάροχος ασφάλισης συσκευών Allstate Protection Plans πραγματοποίησε τις ετήσιες δοκιμές πτώσης συσκευών της και αυτή τη φορά, η εταιρεία έσπασε μερικά από τα πιο ακριβά smartphones στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, τα τεστ περιελάμβαναν το iPhone 15 Pro‌ Max αξίας 1.200 δολαρίων, το Samsung Galaxy S23 Ultra αξίας 1.200 δολαρίων, το Samsung Galaxy Z Fold 5 των 1.799 δολαρίων και το Google Pixel Fold 1.799 δολαρίων. Πρόκειται για τα πιο ακριβά smartphone που προσφέρουν οι Apple, Samsung και Google.

Για την ανάγκη των δοκιμών, το Allstate βύθισε κάθε smartphone στο νερό για 30 λεπτά και στη συνέχεια το έριξε σε ένα πεζοδρόμιο από ύψος 6 ποδιών (περίπου 1,80 μέτρα). Χρησιμοποίησε, μάλιστα, μια συσκευή για να τα ρίξει από ακριβώς το ίδιο ύψος και γωνία.

Αυτά τα smartphones έχουν πιστοποίηση για αντοχή στο νερό, επομένως, μετά τη βύθιση στο νερό εξακολουθούσαν να δουλεύουν, αλλά όταν έπεσαν στο τσιμεντένιο πεζοδρόμιο το τζάμι δεν επιβίωσε σε καμία περίπτωση.

Στη δοκιμή πτώσης με την οθόνη προς τα κάτω, το iPhone 15 Pro‌ Max έσπασε με την πρώτη και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με θραύσματα γυαλιού. Το ίδιο συνέβη και με το Galaxy S23 Ultra.

Το Z Fold5 και το Google Pixel Fold κατάφεραν να αντέξουν δύο πτώσεις με την οθόνη προς τα κάτω, αποκτώντας ζημιά στο πλαίσιο, βαθουλώματα οθόνης και γρατσουνιές. Καθώς μιλάμε για foldable συσκευές, μιλάμε για την οθόνη τους όταν είναι ανοιχτά, η οποία είναι και πιο ελαστική από των λοιπών smartphone. Όταν τα δύο smartphone έπεσαν με τις κλειστές εξωτερικές οθόνες τους, και τα δύο έσπασαν.

Στις δοκιμές πτώσεις με την πλάτη, το iPhone 15 Pro Max και το Samsung Galaxy S23 Ultra έσπασαν αμέσως. Το iPhone 15 Pro Max παρέμεινε λειτουργικό, αλλά δύο από τις κάμερες δεν λειτουργούσαν πλέον λόγω ζημιάς στο γυαλί της κάμερας.

Η Allstate Protection Plans κάνει αυτές τις δοκιμές εδώ και χρόνια σε κάθε γενιά iPhone και δεν έχει υπάρξει μεγάλη βελτίωση παρά τις αναβαθμίσεις γυαλιού από πλευράς Apple. Η Apple χρησιμοποιεί ένα ισχυρότερο πίσω γυαλί και ένα υλικό “Ceramic Shield” για το μπροστινό μέρος, αλλά το γυαλί είναι γυαλί και συνεχίζει να σπάει.

Οι δοκιμές πτώσης είναι μεταβλητές και τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τη γωνία στην οποία πέφτει το smartphone, το υλικό που χτυπά, την ταχύτητα της πτώσης και πολλά άλλα. Ενώ το Allstate Protection Plans χρησιμοποιεί τις ίδιες μεταβλητές για τις δοκιμές του, υπάρχει πάντα ένα στοιχείο μη προβλεψιμότητας και αυτά τα πειράματα δεν αντικατοπτρίζουν τα αποτελέσματα του πραγματικού κόσμου.

Θα εκπλαγείτε με αυτό, αλλά είναι καλύτερα να μη ρίξετε ένα smartphone 1.200 δολαρίων από τα δύο μέτρα και καλό θα ήταν να του βάλετε και θήκη!

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σάκης

Το θεωρώ λάθος ένα smartphone 1500 ευρώ να αναμένεις να αντέχει σε χτυπήματα. Όταν δίνεις ένα σημαντικό ποσό, οφείλεις και να το προσέχεις, να το προστατεύεις με καλές θήκες καθώς το γυαλί, το αλουμίνιο και γενικά τέτοια υλικά κάνουν τη συσκευή πραγματικά εκπληκτική σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που διαθέτει ένα smartphone, ωστόσο όμως δεν αντέχουν τέτοια υλικά σε χτυπήματα.
Αυτά του είδους τηλέφωνα τα αγοράζεις όχι να περιμένεις να αντέχουν κακομεταχείριση, ας μην μπερδευόμαστε λοιπόν με το τι θέλει ο καθένας αλλά με το τι πραγματικά αναμένουμε από τέτοια τηλέφωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.